Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 175
  • 1 402
  •   2
Отговори
# 915
  • София
Аз имам въпрос, ако някоя мама може да каже. А ако не кърмиш изобщо (взимам лекарства, които не трябва да спирам, а са опасни за бебето). Трябва ли да нося помпа? Знам, че дават някакви хапчета за спиране на кърмата, но ми е много неясно как и кога започват да действат, да не направя някой мастит и да трябва да се цедя в началото и да е проблем, че не нося помпа?
Някоя от вас имала ли такъв казус?

# 916
Аз имам въпрос, ако някоя мама може да каже. А ако не кърмиш изобщо (взимам лекарства, които не трябва да спирам, а са опасни за бебето). Трябва ли да нося помпа? Знам, че дават някакви хапчета за спиране на кърмата, но ми е много неясно как и кога започват да действат, да не направя някой мастит и да трябва да се цедя в началото и да е проблем, че не нося помпа?
Някоя от вас имала ли такъв казус?

Не съм кърмила въобще. Дадоха ми хапчета за спиране на кърмата в болницата и не ми е тръгвала. Помпа също не съм носила и не ми е трябвала.

# 917
Здравейте, има ли естествено раждали в Токуда, на които не са слагали система окситоцин или на всички се слага и не се изчаква? А упойка?  Когато се ражда разрешават ли се други пози освен по гръб? Ако има просрочване на термин до колко време изчакват преди да предизвикат? Стажанти участват ли в раждането и в шиенето след това? Все още ли е трудно да се вземе единична стая? Бащата разбрах, че не се допуска на раждане, но поне при прегледите или поне при феталните морфологии разрешава ли се?

# 918
Здравейте, мога да отговоря на някои от въпросите - и на двете ми раждания слагаха окситоцин, без да ме питат. За позата, преди същественото раждане дори те ме насърчаваха да се движа, на топка, да клякам и тн.. Бащата не го допуснаха на нито един преглед. Изборът на самостоятелна стая е трудно, става на момента и зависи от натовареността. При мен участваше стажант на раждането и шиенето (честно казано не съм сигурна в статуса и, може да е била начинаещ лекар, никой не ми я представи, но моята докторка я напътстваше.

# 919
Здравейте, мога да отговоря на някои от въпросите - и на двете ми раждания слагаха окситоцин, без да ме питат. За позата, преди същественото раждане дори те ме насърчаваха да се движа, на топка, да клякам и тн.. Бащата не го допуснаха на нито един преглед. Изборът на самостоятелна стая е трудно, става на момента и зависи от натовареността. При мен участваше стажант на раждането и шиенето (честно казано не съм сигурна в статуса и, може да е била начинаещ лекар, никой не ми я представи, но моята докторка я напътстваше.
Извинявайте, искате да кажете, че Ви е шил стажант?!?
Предупредиха ли Ви за това? Искаха ли разрешение от Вас въобще стажанти да присъстват на раждането? Нали за това плащаме за избор на екип …
Ако не е тайна, при кой лекар бяхте?

# 920
И аз отговарям,.като скоро раждала естествено. Същото, като горното мнение. Присъства стажант при самото изваждане на бебето, но само за наблюдение, после стажант ми направи финалния шев (естетичния). Не са ме питали дали искам, но аз имам такова доверие на болницата и на моята АГ, че изобщо не съм се и замисляла. Не ме бърка. Заши ме моята АГ (д-р Апостолова), само финалният шев беше от стажант. Шевовете са перфектни, все едно не съм раждала. Бащите не се допускат на раждане, за плегледи не знам, ние на ФМ ходихме на друго място, на прегледите в Токуда бащата не е идвал. Аз преносих, чакаха ме 5 дни и родих предизвикано с окситоцин. Нямаше абсолютно никаква драма или странични ефекти. Беше ме доста страх от окситоцина, но не е никакъв проблем. Единствено болката е много силна и няма как да си с окситоцин и без упойка, физически е невъзможно да издържи тези болки, които са през 30 секунди и то в продължение на часове, може и до 5-8 да стигнат. Така се удължава ненужно и самото раждане, родилката се изтощава и накрая не може да напъва. Аз исках без упойка, но просто нямаше как. Беше невъзможно физически. Беше ме много страх от епидуралната. Но в Токуда са такива професионалисти, първо не усетих нищо при поставянето, второ не е имало никакви проблеми и последствия в кръст, глава и т.н. Хвана ме много добре, можех да ходя с нея без проблем, не ми е прилошавало. Единствено не ми се отрази добре бусколизинът мускулно, от него ми прилоша и ми се вдигна пулса, също и ми се размаза пред очите. Явно някаква реакция направих, но екипът веднага овладя положението. Въобще, там са такива професионалисти, че нямате абсолютно никакво място за притеснение. След раждането носят страхотна храна, а престоят в болницата е като на почивка. Не ми се тръгваше. Отделно има обучения и семинари. Тръгваш си научен, дори да си нов родител и изобщо да не си имал идея за нищо.
За стаята - да, на място те питат,след като родиш или при приемането.

Не се притеснявайте, това е най-доброто място от гл.т.на професионалисти, апаратура (неонатологията е на световно ниво), екип и отношение от него, условия и всичко. Бих родила там още 5 пъти, а спомените ми от раждането и като цяло всичко около бременността са толкова положителни, че ми липсва.

# 921
Предупредиха ли Ви за това? Искаха ли разрешение от Вас въобще стажанти да присъстват на раждането? Нали за това плащаме за избор на екип …

Аз родих секцио. Операцията я водеше моя доктор и шиенето,  но накрая козметичния шеф го направи една стажантка. Повярвайте ми тези така наречени стажанти се стараят много повече.

# 922
Като човек,преживял усложнение на секцио,което беше животозастрашаващо,повярвайте ми най-малкият проблем ми е бил кой ще ме шие...Важно е лекарите да са адекватни и да се взимат правилните решения.

# 923
Здравейте, има ли естествено раждали в Токуда, на които не са слагали система окситоцин или на всички се слага и не се изчаква? А упойка?  Когато се ражда разрешават ли се други пози освен по гръб? Ако има просрочване на термин до колко време изчакват преди да предизвикат? Стажанти участват ли в раждането и в шиенето след това? Все още ли е трудно да се вземе единична стая? Бащата разбрах, че не се допуска на раждане, но поне при прегледите или поне при феталните морфологии разрешава ли се?

Здравейте, аз раждах септ 2023. На мен нито океитоцин, нито упойка ми пускаха и сложиха. Моите контракции започнаха в 1/2 през нощта, отидох в болницата в 3:30 и бях с 9 см. разкритие. На раждането присъстваха само моята АГ и акушерката, тя реално извади бебето, докато моята АГ ми даваше насоки кога да напъвам и прочие. Шиенето го направи АГ, стажанти не са присъствали, но може би защото беше и през нощта. Моят мъж също не е присъствал на прегледите, защото аз следях само тоновете в Токуда, но мисля че допускат на прегледи, защото съм виждала да влизат дами с мъжете си.

# 924
Зависи при кой лекар си. Аз съм при доц. Нашар и съпругът ми винаги е на прегледите. На тоновете - не.

# 925
Здравейте! Аз имам две раждания с доц. Атанасова през 2020 и 2024 г. На първото ми изтекоха водите през нощта, но нямах нито разкритие, нито контракции. Сутринта ми пуснаха окситоцин, я по-късно и епидурална. Питаха ме дали искам и аз поисках. Сравнително бързо родих тогава, не ме е боляло наистина толкова. Присъстваха доста лекари, но освен акушерката и моята АГ никой не ме е докосвал. На второто раждане бях с контракции от нощта, отидох с 6 см разкритие и не е имало време за упойка и други екстри. Родих само с акушерка и АГ.А и двамма неонатолози поеха бебето. Нямам забележки към целия екип. При Атанасова не влизат татковци.

# 926
Когато аз раждах преди 2 години имаше 2 стажантки по време на раждането. Едната ми постави упойката, а другата ме заши. Самия катетър за упойката постави професора като през цялото време казваше на стажантката какво прави и след това даде на нея да ми пусне упойката в катетъра. Втората стажантка наблюдаваше раждането и после ме заши. Момичето през цялото време беше изключително внимателна и е правила всичко под зоркия поглед на моята АГ.
И двете момичета бяха много мили и внимателни. За шевоете отдолу мога да кажа, че изобщо не си личи, че някога съм била рязана и шита. След самото раждане няколко дни до седмица максимум имах лек дискомфорт при ставане, но това е нещо нормално и не е от това, че съм шита от стажант. Конците ми  паднаха между 7 и 14 дни.
Никога не съм поставяла под въпрос дали да има стажант или не в родилна зала, защото това е университетска болница и тези стажанти трябва да се научат. Нашите лекари също са минали през това, за да стигнат нивото което са в момента. Отделно както са ви казали момичетата надолу в коментарите, че в този момент изобщо не ви е до това има ли или няма стажант в залата. Вашата работа е да се фокусирате върху правилното напъване и всичко друго спира да има значение.
Разбирам, че повечето се плашите от стажантите, но имайте доверие на екипите в болницата, те си знаят работата!

# 927
Забравих да напиша, че лежах във високорискова и постоянно минаваха млади лекари. Не знам дали са били стажанти, но бяха изключително мили и запознати със състоянието ми. Мога да кажа, че в тях има повече емпатия отколкото в акушерките или по-опитните лекари.

# 928
  • Sofia
Мили лекари и стажанти, но ако имате късмета да нямате усложнения които всякак прикриват и лъжат как не са от секциото, на 6 месеца започват пък проблемите от кофти зашиване като истмоцеле…

# 929
Нивото е паднало много. На фона на парите, които се плащат.

Общи условия

Активация на акаунт