Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 114
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 035
https://www.facebook.com/events/771907298818402 - нещо, което може да бъде полезно за всички.

# 1 036
  • София
Здравейте, има ли някой след белодробна емболия, раждал в Токуда ? Може би съм прекалено оптимистка с БЕ да раждам ама 😂 търся място, където да съм спокойна, че ще следят и мен и бебчо.

Раждала - не, но скоро ще раждам.
Аз съм с един странен епизод преди 20 години, дето не бяха сигурно БЕ ли е или от миокардит след вирусна инфекция ми е това състояние.
Следя се при др Атанасова. Прати ме на изследвания и ми назначи клексан за всеки случай. Доста изкъсо си ме следи и съм доволна за сега.
Понеже си е риск от тромби при всяко раждане, тя е за естествено раждане.
Но аз имам и прескачания на сърцето и там вече си ме следи кардиолог, така че скоро ще имам становище от нея и ще знам дали ще е естествено или ще ме подготвят за секцио.
С БЕ взимаш кръворазреждащи до края, след раждането също, поне месец. Също препоръчват раждане с чорапи.

# 1 037
Здравейте, има ли някой след белодробна емболия, раждал в Токуда ? Може би съм прекалено оптимистка с БЕ да раждам ама 😂 търся място, където да съм спокойна, че ще следят и мен и бебчо.

Раждала - не, но скоро ще раждам.
Аз съм с един странен епизод преди 20 години, дето не бяха сигурно БЕ ли е или от миокардит след вирусна инфекция ми е това състояние.
Следя се при др Атанасова. Прати ме на изследвания и ми назначи клексан за всеки случай. Доста изкъсо си ме следи и съм доволна за сега.
Понеже си е риск от тромби при всяко раждане, тя е за естествено раждане.
Но аз имам и прескачания на сърцето и там вече си ме следи кардиолог, така че скоро ще имам становище от нея и ще знам дали ще е естествено или ще ме подготвят за секцио.
С БЕ взимаш кръворазреждащи до края, след раждането също, поне месец. Също препоръчват раждане с чорапи.
И при мен е след инфекция, БЕ от субсегментен тип. Имам уж и перикардит, но съвсем лек. Благодаря ви много, че се включихте. Ще я проверя.

# 1 038
Включвам се с малко станен въпрос, но предстои да вземем важното решение кога да е плановото секцио, като АГ е дал няколко възможни дати. Едната възможност е ден петък и се чудя имате ли впечатления има ли достатъчно персонал на разположение събота и неделя в следродилното и в неонтология? Обърнаха ли внимание? Всичко наред ли беше? В повечето болници тогава са само дежурни. Да го мисля ли и това? Благодаря предварително на отговорилите.

# 1 039
Включвам се с малко станен въпрос, но предстои да вземем важното решение кога да е плановото секцио, като АГ е дал няколко възможни дати. Едната възможност е ден петък и се чудя имате ли впечатления има ли достатъчно персонал на разположение събота и неделя в следродилното и в неонтология? Обърнаха ли внимание? Всичко наред ли беше? В повечето болници тогава са само дежурни. Да го мисля ли и това? Благодаря предварително на отговорилите.

Персоналът в отделенията, така наречената дежурна смяна, следва да е един и същ, без значение дали е вторник или събота. Това, че през седмицата има повече лекари по кабинетите не означава, че бихте получили повече внимание.

# 1 040
Здравейте, при следене при гинеколог в друга болница, мога ли да се запиша при др Атанасова в края на бременността и да раждам в Токуда при нея? Знаете ли каква е процедурата и колкл най-късно може да стане това?

# 1 041
То за доктор Атанасова така или иначе има часове за след 4 месеца, така че при всички положения до тогава ще трябва да се следите някъде. Аз съм записала сега час за доктор Кирилова, но се притеснявам, да не обиди, ако след време се прехвърля при Атанасова.

# 1 042
Здравейте, аз раждах е петък, беше планирано секцио. Абсолютно всичко е било нормално, това е частна болница, няма за какво да се притеснявате. Ще се погрижат за вас, както и в делничен ден.

# 1 043
Здравейте, от кой месец почна да ви следи доц Атанасова? Терминът ми е октомври и вероятно час ще има чак Август/Септември и се чудя дали не е твърде късно да се опознаем за евентуално раждане при нея. Следя се естествено при друг АГ, но се чудех. Ако някой е раждал скоро при нея ще се радвам да сподели мнение. Важно ми е да не ме натиска за секцио освен ако няма опасност. Благодаря.

# 1 044
Аз отидох при нея в 8я месец. За съжаление при мен се наложи секцио, което трябваше да се направи по-рано и тя беше отпуск. За това Кирилова го направи.

Но колкото по-рано отидете при нея толкова по-добре.

# 1 045
  • София
Аз отидох при нея в 8я месец. За съжаление при мен се наложи секцио, което трябваше да се направи по-рано и тя беше отпуск. За това Кирилова го направи.

Но колкото по-рано отидете при нея толкова по-добре.
Бихте ли споделили впечатленията си от д-р Кирилова относно секциото

# 1 046
Няколко поста по-напред сме го обсъждали. Накратко при първият ми преглед при доц. Атанасова се видя, че бебето изостава на размери с 3 седмици назад. На Атанасова и стана ясно, че може да се наложи да се направи секцио по-рано, т.е когато тя е отпуск и извика Кирилова да сме следи заедно с нея.  И започнаха да следят изкъсо двете заедно. Кирилова е доста обрана на емоции и изказ, но се чувствах добре с нея и спокойна. Атанасова ми каза, че и има пълно доверие и всичко ще е наред. Добре оглеждаше бебето и помнеше цялата ми история въпреки, че ме е виждала един път. Първо раждане ми е и всичко беше наред. Белега ми е тънък и на профилактичният преглед казаха, че всичко е наред и матката е възстановена.

И като цяло, ако случайно имам друго раждане пак бих избрала Токуда. Следяха ме доста изкъсо и се чувствах спокойна, въпреки че бебето изоставаше на размери. Секциото мина по план и двете сме добре. Само една персона в операционната беше много тросната и изнервена, но всички други бяха мили. Аз много се бях стресирала заради упойката, но имаше едно младо момиче, което беше до мен и ме подкрепяше през цялото време. В крайна сметка не е толкова страшно, минава и заминава, важен в резултата.

# 1 047
Благодаря за отговора. Записах си първи свободен час средата на Септември като термина ми е средата на Октомври. Доц. Атанасова иска да следи тонове началото на 9ти или 34 седмица, а моят час се пада 36та седмица. Има при кой да следя, но мислите ли, че е много късно 36та? Да запиша ли 34та при друг лекар на тонове в Токуда. Естествено се опитах да им звънна ако излезе по-рано, но не ми вдигат..

# 1 048
Не мога да дам съвет как да постъпите. Аз с е следях по ЗК и там ми правиха тонове докато ми дойде часът за Атанасова.  После отидох с всички документи при Атанасова.

# 1 049
Не мога да дам съвет как да постъпите. Аз с е следях по ЗК и там ми правиха тонове докато ми дойде часът за Атанасова.  После отидох с всички документи при Атанасова.

Да, аз нямам проблем да си следя при моята АГ докато дойде часът ми, надявам се Атанасова да ням проблем с това, че не съм ги правила при нея първите. Вие в коя седмица отидохте при Атанасова?

Общи условия

Активация на акаунт