Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 042
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 155
Apani, ако имаш въпроси във връзка със самия аборт, може да попиташ в темата за Медикаментозен аборт тук: https://m.bg-mamma.com/?topic=879180.3345

# 1 156
Лекаря само ми каза да си взема обезболяващо, но не попитах какво и взех аспирин. Вие пие ли сте нещо ?

Първите хапчета, които пих вкъщи не болят, те са за омекване на шийката, като тръгна самият аборт започва да боли, но търпимо. Тези, които ми дадоха след прием в болницата и целта им е да предизвикат контракции, са неприятни.

Лекар ли ви каза да пиете аспирин, а ако не спре кръвта?

# 1 157
apani, аспиринът не е добра идея. Кръворазреждащ е и може да предизвика кръвоизлив. От обезболяващите подходящи са тези от рода на НСПВС (Аулин, Нурофен). Спазмолитици от рода на бусколизин и спазмалгон не, тъй като блокират контракциите на матката и може да неутрализират ефекта на Топогина.

# 1 158
Аз съм ви подвела като писах, имам предвид аналгин (не аспирин).

Благодаря ви! Ще взема аулин или Нурофен в такъв случай.

apani, аспиринът не е добра идея. Кръворазреждащ е и може да предизвика кръвоизлив. От обезболяващите подходящи са тези от рода на НСПВС (Аулин, Нурофен). Спазмолитици от рода на бусколизин и спазмалгон не, тъй като блокират контракциите на матката и може да неутрализират ефекта на Топогина.

# 1 159
Моят АГ ми беше казал да си взема свещички Профенид за медикаментозния аборт. Същите се изписват и след секцио.

# 1 160
Някой ходил ли е на физиотерапия в Токуда за бебе и ако може да сподели дали е доволен? Има проблем с мускула на шията и главата я държи на дясно.

# 1 161
  • Sofia
Някой ходил ли е на физиотерапия в Токуда за бебе и ако може да сподели дали е доволен? Има проблем с мускула на шията и главата я държи на дясно.

Аз не съм ходила в Токуда, но по здравна каза имате по 5 дни на месец с направление. МЦ по Дестко здраве имат физиотерапевти.

# 1 162
Моят АГ ми беше казал да си взема свещички Профенид за медикаментозния аборт. Същите се изписват и след секцио.

На мен също ми ги бяха препоръчали след секцио, но се оказа, че никъде ги няма и са спрели да ги внасят вече...

# 1 163
Профенид няма вече в България. Фирмата спря вноса за страната.
Таблетките ги спряха още миналата година. Свещичките са спрени от февруари тази година.
  Таблетките имат заместители на други фирми, свещичките нямат аналог и трябва да се купуват от чужбина.

# 1 164
След секциото ми в Токуда даваха свещички Волтарен от 100мг, също добре обезболяваха, така че може да си вземете.

# 1 165
И сега дават Волтарен, по 3 на ден. Мисля, че вършат работа.

# 1 166
Здравейте, не можах да се ориентирам в темата, има ли информация колко излиза раждането секцио за здравноосигурен? В токуда

# 1 167
Коментар номер 1144 ги има обновените цени. На предната страница е. Цената варира и според стаята, която изберете.

За двойна стая излиза 4000лв, ако няма допълнителни разходи и нощувки. Раждането е 2200лв, пакета за бебето е 1050лв, една нощувка във ВРБ е 120лв и 3 нощувки в родилното са 630лв.

За единична стая е 4610лв, ако няма допълнителни разходи и нощувки.

Ако всичко е наред имате една нощувка във ВРБ и 3 в родилното. Тази в интензивното, която в след секциото не се плаща. На нас ни предложиха и допълнителен преглед на бебето от кардиолог, който струваше 160лв. Не знам дали за него има увеличение.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 12:59 от Пълнолуние

# 1 168
Много благодаря за информацията

# 1 169
Здравейте, бих ви препоръчала да потърсите Яна Раковска в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт