Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 031
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 170
Обадихме се да попитаме как става записването за физиотерапия и ни мазаха, че е нужно да минем на преглед при даден лекар. Ако не бъркам беше Калева фамилията и след това ще ни запишат за физиотерапия. Просто се чудехме дали има доволни от проведената терапия.

# 1 171
  • Sofia
Каква е цената на физиотерапия за бебета в Токуда?

# 1 172
По спомен прегледа е около 70-75лв. След това пакет от 6 процедури са 300лв.

# 1 173
Дами, може ли тези от вас, които наскоро са раждали, да споделите какви "почерпки" предвидихте като жест след раждането - за кои екипи и какво? Simple Smile Благодаря Ви!

# 1 174
Дами, може ли тези от вас, които наскоро са раждали, да споделите какви "почерпки" предвидихте като жест след раждането - за кои екипи и какво? Simple Smile Благодаря Ви!

Здравейте, родих януари. Взехме по 1 торта и за двете отделения като ни изписваха, а на докторката занесох при първия преглед след раждането кошница с шампанско и сладки неща + подарък.

# 1 175
Здравейте, не можах да се ориентирам в темата, има ли информация колко излиза раждането секцио за здравноосигурен? В токуда

Преди няколко дни родих, 5105 лв. беше всичко с 4 нощувки в самостоятелна стая с придружител и преглед при кардиолог, който не е включен в пакета. 165 лв. е той.

# 1 176
Здравейте, отново. Може ли още малко информация за следенето на бременност в Токуда? Всеки преглед ли се плаща на място или има възможност за ползване на направления?

# 1 177
Здравейте,
Имам следните два въпроса:
1) При раждане в Токуда бащата не трябва да носи декларация, заверена при нотариус, че
припознава детето, а да плати такса и от болницата сами оформят документите? (нямаме сключен брак)
2) При раждане в Токуда избираме ли детето на кой постоянен адрес да се запише (този на бащата или моя)? (на два различни сме в един и същ град). Доколкото четох със сигурност ще вземе моя настоящ адрес.
Благодаря предварително!

# 1 178
До колкото знам можете предварително да отидете при нотариус и да подготвите документите за припознаване. Ние избрахме опцията болницата да ги задвижи и платихме таксата към тях.

Детето взима твоят адрес. Ние сме с адреси в различни градове и малката е с моят адрес. Мисля, че после в общината може да се промени. Ние променихме само настоящият и адрес , защото не знаехме че може да се промени постоянният. Скоро и това ще задвижим.

# 1 179
Здравейте, със сигурност е писано много, но с търсачката нещо не успявам да намеря подробен разказ за раждане със цезарово сечение. На първа страница е сложено също само естествено, та може ли да ме насочите към такъв пост или някой със скорошен опит да даде и информация.😊

# 1 180
Здравейте, със сигурност е писано много, но с търсачката нещо не успявам да намеря подробен разказ за раждане със цезарово сечение. На първа страница е сложено също само естествено, та може ли да ме насочите към такъв пост или някой със скорошен опит да даде и информация.😊

Привет, не е конкретен отговор на въпроса (на мен ми предстои), но ако имате възможност отидете днес от 13.30 в Токуда - ще има беседа за цезарово сечение спрямо нормално раждане

# 1 181
blackstreet
Скрит текст:
Приемат те ден преди секциото във ВРБ. Попълваш документи, правят ти преглед за разкритие и ти задават въпроси, чийто отговори ти записват в досието. После ме настаниха в стаята и ме извикаха да ми направят ЕКГ, тест за алергия към антибиотика, който се ползва и ме включиха на тонове. После си свободна. Вечерта пак ми пуснаха тонове и ми беше разрешено да ям до около 20 часа и да пия вода до 22 часа. Ако ще съхранявате стволови клетки им звънни, че на следващият ден ще раждаш.

На следващата сутрин ни събудиха и ни направиха клизма. Не е толкова гадно, колкото си мислех. После си чакаш да те извикат за секциото. Трябва да си облечен с техните огромни нощници с копчетата отпред. Багажа ти също да е готов и опакован, защото когато те вземат за секциото взимат и него. Дойдоха да ме вземат и подготвят за секцио. И багажа взеха с мен и кутията за стволовите клетки също.  С теб остава само телефона. Ако ползваш стягащи чорапи ги обуваш и раждаш с тях. Вкараха ме в една малка стая и ми сложиха абокат и ми включиха система. Попълвахме пак документи. След това ме вкараха в операционната, която за мен беше като фризер. Много ми беше студено и се тресях от студ. Дойде анестезиолога и ме сложиха да седна. Не трябва да мърдаш, като ти слагат първо едно обезболяващо с тънка игла. Станаха ми топло на краката. Сложиха ми спиналната упойка и ме сложиха да легна на леглото, което прилича на кръст. Закачих ми апарати, системи и тн. Аз се бях притеснила, че не ме е хвана упойката, защото си усещах краката и мислех, че си ги мърдам, но си ме беше хванала. Слагат ти нещо като завеска, за да не гледаш какво се случва. Усещаш натискания и че ровят нещо в теб, но не и болка. Малката изплака. Виждаш как я почистват и ти я дават да я видиш за минута. Но не можех да я гушна, защото бях закачена с какво ли не. Ако успеят да отключат телефона ти правят ти няколко снимки. Закачат Ви гривничките на теб и бебчо. Теб те зашиват, а бебчо отива на прегледи и тн. После теб те местят в интензивното и ти носят багажа. В стаята бяхме 4 човека, това е максимума. Не помня дали там или в операционната ми сложиха катетър. През няколко часа минават да те проверят, промиват и тн. На корема ми сложиха пясък и ме натискаха през определен период. Боли това натискане, но няма как. През този ден не може да ядеш. По-късно ни дадоха да пием вода, но първоначално не. Ако имаш проблем с разширени вени още на същият ден ставаш да се разхождаш иначе не. Дават ти обезболяващи, ако имаш нужда. Вечерта ни сложиха коктейл с обезболяващи и приспивателни и добре си поспиваш.

На следващата сутрин ни събудиха и хапвахме попара 😀. Направиха ни тоалет и махнаха катетъра. Сложиха ни лепенка на разреза, за да може да се изкъпеш. Ако има свободни стаи те местят, ако не те връщат за няколко часа във ВРБ докато се освободят. Настаняването е по реда на раждане. Аз исках единична стая и трябваше да чакам  за да се освободи. За това няколко часа бях в стая във ВРБ, защото трябваше да освободим място в интензивното. Около 14 часа ме преместиха в единична стая. Можеш набързо да се изкъпеш . Дават ти обезболяващи, превръзки и еднократни гащи. Носят ти и бебето. Бебето може да го храниш, но те сменят памперса и го къпят. Ти може да гледаш как го къпят, те те викат и обясняват. Бебето може да е при теб през нощта, но може и да го оставяш при другите бебета и да поспиваш.

Не е много подробно, но това е основното.  Имам и други постове в отчетните, които съм описвала. Ако искаш ги погледни.

# 1 182
Здравейте,
Имам следните два въпроса:
2) При раждане в Токуда избираме ли детето на кой постоянен адрес да се запише (този на бащата или моя)? (на два различни сме в един и същ град). Доколкото четох със сигурност ще вземе моя настоящ адрес.
Аз родих в Токуда наскоро. Имаме проблем с адресите. Идва нотариус и записа двата ни постоянни адреса. Тя каза, че Актът за раждане ще се вземе от общината на майката, но изрично я попитах и каза че адресната регистрация ще си я правим след това, на който адрес искаме! Обаче от общината регистрирали детето на моя адрес.  В момента двете деца са на различен постоянен адрес.

# 1 183
Момичета, каква е цената в момента за припознаването на бебето? Преди две години беше 66лв, сега предполагам е около 100лв...

# 1 184
Момичета, каква е цената в момента за припознаването на бебето? Преди две години беше 66лв, сега предполагам е около 100лв...
Тази седмица от регистратурата ми казаха 75лв.

Общи условия

Активация на акаунт