“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 30 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Моето мнение е че Мия сама е изпратила мейла до Филип и тя е Демона.Всичко е свързано със смъртта на мъжа и.
Възможно, но защо ще иска да забърква и Филип в това

# 241
За да накаже и него.
Моето мнение е че Мия сама е изпратила мейла до Филип и тя е Демона.Всичко е свързано със смъртта на мъжа и.

# 242
За да накаже и него.

За какво?

# 243
  • САЩ
Поредната смешка, остави. Давайте, питайте, ще отговаря на всички въпроси, ама на някои ще отговарят сценаристите Simple Smile Wink
Поредната смешка, остави. Давайте, питайте, ще отговаря на всички въпроси, ама на някои ще отговарят сценаристите Simple Smile Wink

Не сте ли чували за "грешки на сценария", "пропуск в сценария" и т.н.
При положение, че филмът не е по действителен случай, за всеки неуточнен детайл трябва да питате сценариста.

Убиецът:
Интелигентен.
Хладнокръвен.
Безмилостен.
Действа по план, а не хаотично, планът е отдавна обмислян.
В добра физическа форма.
Не уби Филип, когато имаше възможност.
Имал е достъп до e-mail на Мия.
Извикал е Мия, и Филип чрез Мия.
Знае древни езици.
Познава човешката анатомия.
Има достъп до квалифицирана информация, каквато по принцип имат разследващите в полицията.

Дора:
* интелигентна
* саможива
* серт характер
* има мотив
* познава се с Мия и Филип
* пада си по Филип
* познава човешката анатомия
* има достъп до квалифицирана информация
* учила е латински (древен, мъртъв език) в Медицинския Университет
* изглежда в добра физическа форма

# 244
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Предложението,че Дора е убиеца отдавна се тиражира тук и е възможно.
Имаш обаче някои твои доводи,с които не съм съгласна.

1.Била социопат,защото живеела сама и е неомъжена. Дори няма смисъл от коментар.
2. Била в отлична физическа форма. Такова нещо досега не са ни показали.
3. Има серт характер. Това не знам какво означава. Съвсем нормални отношения има с хората, не харесва Мия по лични причини.
4. Мотив. Засега не е показан мотива,няма никакви индикации на такъв у нея, и моля ви стига вече с този Христо Язов,който няма нищо общо с Елдърова и Смилев.
Ако тя е убиеца, мотива й ще е съвсем друг и конкретно насочен към активностите на групата хора,на които отмъщава.А те действат на ниво законодателство в Търново.
5. Не мисля,че си пада по Филип. Просто го разиграва или като част от играта(да примем,че тя е убиеца) или за да дразни Мия. Убиеца не уби Филип,защото му трябва жив и е част от плана. Има си причина да викне точно тези двамата (Мия и Филип там) и няма да ги гръмне на втория ден ей така.
6. Много хора имат достъп до квалифицирани папки и дела. По тази логика,трябва всички полицаи,свързани с investigation(загуби ми се думата на български вмомента) на двете убийства да са заподозрени като Дора.

# 245
Дора е кокалеста и слаба, къде видяхте физическа сила?
А за Мия е чиста фантасмагория. Тя беше на балкона при първото убийство.

# 246
  • САЩ
Предложението,че Дора е убиеца отдавна се тиражира тук и е възможно.
Имаш обаче някои твои доводи,с които не съм съгласна.

1.Била социопат,защото живеела сама и е неомъжена. Дори няма смисъл от коментар.
2. Била в отлична физическа форма. Такова нещо досега не са ни показали.
3. Има серт характер. Това не знам какво означава. Съвсем нормални отношения има с хората, не харесва Мия по лични причини.
4. Мотив. Засега не е показан мотива,няма никакви индикации на такъв у нея, и моля ви стига вече с този Христо Язов,който няма нищо общо с Елдърова и Смилев.
Ако тя е убиеца, мотива й ще е съвсем друг и конкретно насочен към активностите на групата хора,на които отмъщава.А те действат на ниво законодателство в Търново.
5. Не мисля,че си пада по Филип. Просто го разиграва или като част от играта(да примем,че тя е убиеца) или за да дразни Мия. Убиеца не уби Филип,защото му трябва жив и е част от плана. Има си причина да викне точно тези двамата (Мия и Филип там) и няма да ги гръмне на втория ден ей така.
6. Много хора имат достъп до квалифицирани папки и дела. По тази логика,трябва всички полицаи,свързани с investigation(загуби ми се думата на български вмомента) на двете убийства да са заподозрени като Дора.

"серт характер" - да кажем, че е особнячка

Аз казах в ДОБРА физическа форма - а ти да я виждаш в недобра?

investigation - ох, от толкоз английски забравих българския...

То сега е модерен английския, но малцина владеят древни езици...като убиеца!

Достъп до класифицирана информация имат тесен кръг от хора, иначе нямаше да е класифицирана. Достъпът до тази информация е само ЕДНА от характеристиките на убиеца.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 04:15 от Multimedia

# 247
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
1. По какво прецени,че Дора е в добра физическа форма?
Да са я давали да спортува,да ходи на фитнес, да бяга сутрин рано преди работа,вечер след работа? Аз такова нещо не съм видяла,но навярно гледаме два различни сериала с теб и от тук идват много разминавания в тезите ни.

2. Кой каза,че Дора владее древни езици? Никога не се е споменавало/показвало в изминалите епизоди.Имаш друг спомен ли? Убиеца има познания в митологията,библията и латинския език,но всеки любител ще е на същото ниво.
Библиотекаря владее древни езици, начетен е много, ама на,дори не го споменаваш като заподозрян.
Ако се водиш по линията 'убиеца знае древни езици", то тогава първия ти избор трябва да е той.Логично нали?

3. Каквато информация знае Дора, същата информация я знаят и останалите полицаи,групичката,която работи над случая.Всъщност те трябва да знаят най много,докато Дора е лиминитана на ниво аутопсии.
Тях въобще не ги подозираш - Харитонов примерно, Грудов, Илчев. И нали настояваш,че е жена - ето,Заимова? Защо не? Всичко,което си изброила за Дора,важи и за Заимова.

Може да си права,че Дора е убиеца (въобще не го подлагам под въпрос), но доводите ти са много общи и важат за всички други персонажи и точно с доводите ти имам проблем.

# 248
  • САЩ
1. По какво прецени,че Дора е в добра физическа форма?
Да са я давали да спортува,да ходи на фитнес, да бяга сутрин рано преди работа,вечер след работа? Аз такова нещо не съм видяла,но навярно гледаме два различни сериала с теб и от тук идват много разминавания в тезите ни.

2. Кой каза,че Дора владее древни езици? Никога не се е споменавало/показвало в изминалите епизоди.Имаш друг спомен ли? Убиеца има познания в митологията,библията и латинския език,но всеки любител ще е на същото ниво.
Библиотекаря владее древни езици, начетен е много, ама на,дори не го споменаваш като заподозрян.
Ако се водиш по линията 'убиеца знае древни езици", то тогава първия ти избор трябва да е той.Логично нали?

3. Каквато информация знае Дора, същата информация я знаят и останалите полицаи,групичката,която работи над случая.Всъщност те трябва да знаят най много,докато Дора е лиминитана на ниво аутопсии.
Тях въобще не ги подозираш - Харитонов примерно, Грудов, Илчев. И нали настояваш,че е жена - ето,Заимова? Защо не? Всичко,което си изброила за Дора,важи и за Заимова.

Може да си права,че Дора е убиеца (въобще не го подлагам под въпрос), но доводите ти са много общи и важат за всички други персонажи и точно с доводите ти имам проблем.

* Добра физическа форма е да не си престарял, да не страдаш от хронично или нелечимо заболяване, да не си сакат или неподвижен в инвалидна количка, да нямаш тежки пороци (пиене, пушене, дрога, хазарт), да нямаш наднормено тегло и шкембе и т.н.
* Всеки студент по медицина изучава курс по Латински език -> защото имената на всички лекарства са с латински произход! Явно не си запозната...но за целта има Google...
* Изобщо прави ли ти впечатление професията на Дора?! Съдебен патоанатом! Колко хора и колко жени в частност могат да я упражняват тази професия и какъв характер трябва да имаш?!

И още нещо искам да добавя - убиецът не убива по този жесток начин, защото е садист, а защото наказва! Но въпреки, че убиецът не е садист и не изпитва наслада да измъчва жертвите си, убиецът не е милозлив или слабохарактерен.
Ето цитат от интервю с патоанатом:
"Не сме някакви мъжаги, които размахват ножове, но определено за тази работа е нужно мъжество, твърд характер. Постепенно свикваш да гледаш на човешкото тяло като на машина, в която някой от механизмите се е повредил.”

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 06:18 от Multimedia

# 249
  • Бургас
Multimedia,само за протокола - в медицинските специалности изучават латински във връзка с названия на органи, мускули ,лекарства ...., но това е далеч от изучаването на езика в дълбочина и развой. Много далеч от литературния език на средновековието, да не говорим за специфични значения и промени в употребата на лексиката... Нека бъдем обективни ...

# 250
Серт характер може да се каже за Грудов, не и за Дора. Серт е избухлив и труден, не особен.
Както и в добра физическа форма не означава да не ходиш с бастун, а освен да си здрав, да си физически издръжлив на натоварване.
Нямам против да е Дора убиецът, но точно тези доводи издишат.

# 251
  • САЩ
Multimedia,само за протокола - в медицинските специалности изучават латински във връзка с названия на органи, мускули ,лекарства ...., но това е далеч от изучаването на езика в дълбочина и развой. Много далеч от литературния език на средновековието, да не говорим за специфични значения и промени в употребата на лексиката... Нека бъдем обективни ...
Убиецът не пише литературни съчинения, а кратки фрази. Какъв изобщо е смисълът убиецът да се изразява на старинен чужд език?

# 252
Trollface
Рано, рано се смея с глас...

# 253
Цитираната част от интервю с патоанатом важи са всички лекари. Докато си вършиш работата, се абстрахираш от емоции и гледаш да си полезен. Това, че Дора е патоанатом не я прави директно убиец.

Латински се учи в първи курс в медицинските университети. Учи се граматика, думи. Граматиката се забравя, помнят се термините. Библиотекарят повече знае латински от Дора.

И Заимова е в добра физическа форма. Защо не я подозираш? И тя е саможива.

А това, че библиотекарят е в инвалидна количка, може да е за заблуда.

# 254
Мисля, че Убиеца е класик и действа сам - в подготовка, в план, в изпълнение... И няма никакви помагачи за оръжия, за физическо изпълнение и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт