“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Washington,USA
Тороманов и той трябва да грабне манерката. Всичките му жени убиха.

# 496
За мен някак е прекалено очевидно и банално да е Десподов и не мисля, че продуцентите биха го извъртяли така. В интерес на истината детайлите по сериала са добре измислени и едва ли ще се изложат накрая. За мен Десподов е главния и той ще е за накрая. Понеже някой повдигна въпроса за кмета дали и той ще има грях и да е сред жертвите - не, защото в последния епизод той връщал Мия и Филип в разследването. Явно в някакъв момент все пак ще бъдат отстранени. Ще потърся статията, в която го пишеше и ще я публикувам.

# 497
Добре, журналистката е спряна за проверка на документи от убиеца,който се прави на полицай. Тя не го разпознава ,защото му ги показва. Кой от нашите герои тя не е виждала и би се подлъгала?

# 498
Много добра игра на Димо Алексиев този епизод, Куката за първи път ми хареса.

# 499
Още един факт в подкрепа на моята теза, нищо че предположенията ми за този епизод не се сбъднаха...

едва ли случайно са влезли в кадър обувки, с които не е обут в момента Десподов... пускат ни тънки намеци, какво ще правят тези боти иначе така по средата на стаята...

# 500
  • España
Хора, това са ботите на журналистката 😉! А Десподов е с обувки

# 501
Да, това не го забелязах, моя грешка, благодаря Simple Smile

# 502
Какво имаше на главата? Това май я е убило. Не се видя много... За другите беше по-ясно.

Да, и аз се зачудих каква бе тази скоба на главата.... вероятно да й спести мъките от....варенето...Ужас, просто. Само се замислете кой точно от героите би планирал, организирал, проучвал и най-важното причинявал такива мъки на жертвите си, твърдо вярвайки , че е едва ли не Архангел или Божии наместник , раздаващ заслужена справедливост ..
Кой се доближава максимално до този образ да раздава справедливост, защото смята че това е правилно?!

Десподов!

# 503
Не че съм кръвожадна, но добре, че убиха някой в този епизод, че много време мина с някакви странични хора и нищо кой знае колко съществено.
Честно казано си мислех, че ще е малко по-креативна цялата сцена с котела и тн. Устройството на главата й ми напомни на един филм Brimstone, който гледах неотдавна. И не мога да не вметна, каква дискриминация е, че са ги слагали предимно само на жени поради какви ли не тъпи причини. Разбира се и че въобще са слагали такива неща по хората.
Иначе първото нещо, което ми мина през ума, като дадоха газовата бутилка, е що за нескопосан убиец би я оставил на местопрестъплението... Понеже все си мисля, че в не толкова голям град би било сравнително лесно да се открие кога и откъде е купена. Или дори да е стара, то къде е заредена наскоро. Но пък най-вероятно все пак това, че не е запалил да гори огън, а е използвал котлон и газова бутилка, насочва към факта, че убиецът живее екологично и тн. Въпреки че заради убитите птици, направо си е да го/я погват организациите за защита на животните. Вече подозирам и кметът, понеже е много еко и той. Макар че си мисля, че би било много очевидно да е точно той - все едно идва на власт и започва да прочиства града от всичко и всички "мърсящи" го по всевъзможни начини. Честно казано, все още главни заподозрени са ми Дора и/или библиотекарят. Малко и жената полицай, все й забравям името. Въпреки че и Илчев подозирам още. Абе, положението е всички живи са виновни, до доказване на противното... в някои случаи докато не ги убият :д

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 03:56 от Geri2000

# 504
Е чак пък нищо съществено....Grinning ей ама  много обичате да критикувате Grinning  Много добре си се развива действието, за мен даже по-добре от първи сезон. Там до 7-8 епизод на практика абсолютно нищо не се случи, буквално. Замазваха ни очите с пчеларя, бежанеца и Лазар, а беше ясно, че не са те. Да не говорим колко пък нелеп беше епизода, в който оня от Братя се направи на убиеца и искаше да се самоубие Grinning Grinning Чак накрая се разкри историята в 3 серии. Лично на мен този сезон доста повече ми харесва.

П.П Видях един спойлер за убиеца по време на този епизод, който изключва поне половината от заподозрените ни. Мога да го снимам ако желаете и ако никой не го е видял Grinning

# 505
  • София
Мисля, че за секунди ни показаха и Калоян (така ли беше актьорът, който е бивш на РК). Днес ще върна малко назад, за да съм сигурна.
Аз вече имам стройна теория и очаквам смъртта на прокурора и накрая на Десподов. Той е главният виновник мисля.
Няма да са 7 или ако са 7,ще са и двама от полицаите (които някога са участвали в разследването).
За мен тук е отмъщение за едно цяло унищожени семейство. Да видим дали съм права.
Споменатата катастрофа в промито ми подреди една картинка, която ми звучи най-реалистично.

# 506
  • София
Дъщерята на Десподов защо слухтеше така?

# 507
  • София
Уплаши се от Орце, затова.

Моята теория е следната:
Майка, баща и двете им момченца обикалят из забележителностите на Търновград. Возят се в кола. Бащата гордо разказва за българската история. Децата слушат. Майката се усмихва. И в този момент изскача джипът на Десподов с пияния бизнесмен зад волана. Помита колата на семейството. Майката остава на място, бащата е осакатен, малкото момче остава в непоправим психически ступор. Голямото дете е невредимо или евентуално е обезобразено. Именно то се превръща в Демона.
Защото:
Бащата вярва в държавата и правосъдието (усетих невероятно разочарование в гласа на Професора от това в какво се е превърнала сега страната ни), но на убиеца му се разминава. Журналистката пише лъжи по случая и изкарва бащата виновен. Прокурорът си затваря очите. Адвокатът прикрива информация (откраднатите от Орце файлове). Съдийката го оправдава. И животът им продължава, но не и на семейството, което копнее за отмъщение.
Евентуално може бащата да не е знаел какво прави синът, но след първата бележка разбра. Може и той да е част от плана.
Това е, което ме осени снощи. Да видим.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 08:23 от Fever Ray

# 508
Още отдавна казах, че сигурно катастрофа е станала с Библиотекаря..
Но предположих, че той ги убива. Може и да е другото дете, да.
Може би някой полицай? Нали някой полицай е спрял журналистката и е вадила документи!
Но пък кой тя не би познавала, че да покаже документи? Илчев, защото е нов? Дора (тя надали има значка)? Филип също вече има значка, но пък неговото семейство си е от Смолян!

# 509
  • София
Някой млад и нов. С фалшива (може би) значка.
А и у нас и без да покажат значка им вярваме, стига да са с униформа.

Общи условия

Активация на акаунт