Рецепти за православни пости - тема 2

• 26 560
  • 266
  •   1
Отговори
# 195
Взех олио от рапица, тиквички, аспержи, лук, картофи, зелени чушки няколко сорта и едни люти и утре ще правим грил Simple Smile
Взех още няколко вида хумус и тофу натур , зеленчуци за салата и плодове, хляб няколко вида тъмен ... Да видим какво ще излезне от мероприятието. Simple Smile
Някъде гледах пъпеш на грил, но не знам дали да се хващам с експерименти или да нарежа пъпеша както си е с другите плодове и да го сложа за десерт.

# 196
  • София
...
Някъде гледах пъпеш на грил, но не знам дали да се хващам с експерименти или да нарежа пъпеша както си е с другите плодове и да го сложа за десерт.
Пъпеш през март? В кой регион живеете?

# 197
Е то сега целогодишно има ягоди, пъпеши и дини. Друг е въпросът какъв е вкусът им Blush

Аз днес правя постна ягодова торта тип парфе. Другото е зеленчуци на тава и картофена яхния с червен боб.

# 198
По каква рецепта е тортата?

# 199
По каква рецепта е тортата?
Ето по тази:
https://youtu.be/EtTKYnH_kjY?si=p0L2atLlDtbguAju
Аз я направих със замразени ягоди, като тези за топинга отгоре сварих леко като за сладко и добавих захар в крема. Много добре ми се получи.

# 200
Ени и аз се съмнявах в пъпешите в супермакета. Псое ги видях на проможия и взех. Оказаха се добри и си взимам ако ги видя на промоция.

# 201
Здравейте,от къде купувате веган кашкавал?Много се затруднявам какво да си нося за закуска.

# 202
  • София
Здравейте,от къде купувате веган кашкавал?Много се затруднявам какво да си нося за закуска.
От фантастико и от ebag.bg

# 203
В Кауфланд има на слайсове. Имат и готова замразена веган пица. Най-често купувам веган кашкавал и сирене от био магазини.

# 204
  • София
А парфето с какво желирахте?

# 205
С агар-агар май беше по рецепта.

# 206
Тези дни направих руска салата, така де картофи, краставички и майонеза постна.
За разнообразие става. А вчера зелен фасул яхния със зеленчуци и джоджен.
Днес ще дояждам.
Хапнах 2 ф.тостерен черен хляб едната с руската салата, другата с боба Joy нещо като сандвичи.
И сигурно ще правя пълнозърнести спагети с доматен сос. За друго не се сещам.

# 207
Парфето, както и сладкото отгоре желирах с агар-агар. Оказа се много полезен за артрозни заболявания. ММ има тежка артроза на коленете и откакто направих сладкишът не усеща болка. И понеже го изядохме сега съм направила "кремчета" в чаши от бадемово мляко, сладко от ягоди за аромат и сладост и агар-агар за желиране.

# 208
Бела чао, направо си представих вкуса на закуските ни с черното хлебче!😋

Тия дни-
Леща яхния,
Питки, пълнени със задушени гъби с чесън и мащерка
Супа от целина
Супа от броколи, тиквички, пащърнак
Салата със зеленолистни, глухарче, звездица и авокадо - това почти на всеки обяд и вечеря.
Ръжено хлебче с маслинова паста
Хлебче от просо и елда с веган масло и маслини и отделно с мед
Панакота с овесено и кокосово мляко и ванилия
Грис халва със стафиди, сини сливи и орехи
Всеки ден матча лате с овесено мляко- по-освежаващо ми е от кафето, въпреки че обичам аромат на кафе.
Веган бадемово сирене направих и сложих в 2 буркана на кубчета със зехтин -единият с подправки- розмарин, мащерка, салвия; другият с Чили на люспи.
За утре направих и едно слънчогледово сирене с билки.
За РД на сина ми направих веган лимонова торта.
И лимонада от цъфнали овошки.

# 209
  • София
Тези дни направих руска салата, така де картофи, краставички и майонеза постна.
За разнообразие става. А вчера зелен фасул яхния със зеленчуци и джоджен.
Днес ще дояждам.
Хапнах 2 ф.тостерен черен хляб едната с руската салата, другата с боба Joy нещо като сандвичи.
И сигурно ще правя пълнозърнести спагети с доматен сос. За друго не се сещам.
Не знам колко е вкусна тази майонеза, но ако обичате цвекло, страхотна постна салата е винегрет.

Честит празник на всички и не забравяйте, че днес рибата е позволена.

Общи условия

Активация на акаунт