Рецепти за православни пости - тема 2

• 26 556
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Хапнахме доволно риба днес. А ето една сравнително бърза рецепта за лодки от тиквички, пълнени с леща
https://youtu.be/IouX3N_zPbE?si=RQkZOI3hkoO8HF_A

# 211
Смятам да побутна темата. Кой възнамерява да спазва Петровите пости? Аз съм се заредила със соеви хапки и зеленчуци и много плодове.

# 212
  • София
През Петровите пости с изключение на сряда и петък е разрешено риба.

# 213
През Петровите пости с изключение на сряда и петък е разрешено риба.
Да, те са много леки. Мислех да купя и рибка, но по лични съображения искам да го карам и без нея. Но това уточнение е важно за тези, които са решили също да постят. Благодаря сърдечно

# 214
ММ пости през всички пости и целогошно в сряда и петък, така че и аз ще се включвам с идеи.

# 215
Ние също,ще се радвам да давате идеи. Като начало мисля да започна с любимите ми тиквички. Сега им е сезон и са евтини. Обичам ги във всичките им варианти - пържени,на кюфтета,а защо не и на баница. Зимата правя една,от Интернет съм взела рецепта и всички я харесват в храма. Та, в понеделник стартирам с тиквички с булгур и копър.

# 216
Кога на Богородичните пости се яде риба?

# 217
Benichka56, на 6 август - Преображение Господне.

# 218
  • София
Освен на Преображение Господне, може и на Успение Богородично, ако се падне в сряда или петък.

# 219
  • София
Напоследък правя гъби с тофу. Както като самостоятелно ястие, така и като добавка към спагети и други видове паста.
Избирам по дребнички печурки и както са целички ги задушавам във водичка и олио. Може да добавите и накълцан лук.
Добавям черен пипер, сол и копър. Сгъстявам сосчето или с малко брашно (подобно на яхния) или ако се глезите с веганско крема сирене. На финала нарязвам тофу (аз предпочитам пушено за това ястие) на кубчета и обърквам с гъбите.

# 220
Много се радвам, че една от любимите ми теми. Много се радвам, че редакторите са я уважили и е на главния дисплей на форума.
Предлагам едно постно ястие.
В уред на пара слагам големи листа зеле, върху тях брюкселско зеленце, отгоре домат на кръгчета и чесън. Поръсваме със сол и подправки. Уредът на пара работи около 20 Мин. Изваждам и сервирам.

# 221
Аз днес видях нещо, което сина ми сам си изобрети. Наполовина срязано авокадо, махната костилката, вътре авокадото разбърква и отделя от стените и смесва със ситно нарязани зеленчуци за салата - червен лук, краставица , домат.
Също другото ми момче направи от своето авокадо сандвичи - резенче авокадо, отгоре краставичка, червен лук и домат Simple Smile
Сега варят 3 мамула разкошна царевица и аз ще направя една зелена салата , голяма . Не мога да ям много и да готвя, защото ми е много мъчно за специален човек, но за другите купих една супа с тофу и оризови нудли.

# 222
Може ли да се хапва палачинки - постни?
Знам, че не се ядат сладкиши.

# 223
Защо да не се ядат сладкиши?

# 224
Защо да не се ядат сладкиши?
Така съм чела за Богородичните пости!

Общи условия

Активация на акаунт