пазаруване от ЕМАГ тема 3

• 45 863
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Внъщност и при мене стана нещо такова вчера:

Чат с емаг:

Цитат
null (11/22/2024, 4:21:09 PM): Кога ще получа поръчката си?
Ема (11/22/2024, 4:21:12 PM): Избери продуктите, за които ти трябва помощ
Ема (11/22/2024, 4:21:13 PM): Button Selections:
   Електрическа камина с вентилатор Hausberg HB-8216NG, Дистанционно управление, 2000W, 2 степени на отопление, PTC керамично отопление с пламъчен ефект, Термостат 15-35 градуса C, IP24 защита, Черен
null (11/22/2024, 4:21:19 PM): Електрическа камина с вентилатор Hausberg HB-8216NG, Дистанционно управление, 2000W, 2 степени на отопление, PTC керамично отопление с пламъчен ефект, Термостат 15-35 градуса C, IP24 защита, Черен

Ема (11/22/2024, 4:21:22 PM): Прехвърлям те към колега, който ще може по-точно да отговори на запитването ти.
Merelin (11/22/2024, 4:21:25 PM): Здравейте, аз съм Merelin. Виждам, че вече сте дали на Ема подробности по случая, има ли нещо друго за споменаване, което може да ми помогне да разбера по-добре ситуацията?
null (11/22/2024, 4:22:08 PM): Току-що говорих със Sameday по телефона и ми казаха че пратката все още не е физически при тях ?
Merelin (11/22/2024, 4:22:51 PM): Бих искала да уточня, че на платформата eMAG се продават продукти от различни търговци- eMAG Marketplace. С условията може да се запознаете тук:
https://www.emag.bg/help/emag-marketplace-2/ 

В страница на всеки продукт е уточнено кой е търговецът, който го предлага и доставя, като името му е препратка към условията му. Проверих поръчката Ви и виждам, че е от търговец https://www.emag.bg/efbrksau/104697/v?ref=see_vendor_page

Моля, останете на линия в чата докато извършвам проверка по случая.
null (11/22/2024, 4:23:56 PM): Аз условията съм ги видял.  Ако пратката действително все още не е изпратена, моля да анулирате поръчката ми незабавно.
Merelin (11/22/2024, 4:26:50 PM): Благодаря Ви, че изчакахте. По данни от системата виждам, че пратката Ви е в процес на транспортиране, но все още не е пристигнала в склад на sameday. Прилагам линк и товарителница за проследяване: https://sameday.bg/#awb=012EMGXB15601669001
012EMGXB15601669001
Поради причиненото неудобство ще генерирам за Вас ваучер на стойност 5 лева, който ще бъде валиден 1 месец считано от днес. Ще го получите по имейл и във Вашия клиентски акаунт в рамките на няколко работни дни.
Merelin (11/22/2024, 4:27:01 PM): Мога ли да направя нещо друо за Вас на този етап?
null (11/22/2024, 4:28:35 PM): Значи ми давате фалшиви товарителници с фалшиви данни, така ли ? " Пратката е взета от подател!
Взехме пратката и скоро ще пристигне в склад на Sameday."

(Тук аз затворих чата)

Така и не ми отговориха защо има такова разминаване. Единственото и най-конкретно нещо което ми казаха е:

Цитат
По данни от системата виждам, че пратката Ви е в процес на транспортиране, но все още не е пристигнала в склад на sameday.

# 301
Да..явно търговецът се бави с пускането. А инфото в сайта не е точно..на мен на 2 поръчки още стои че не са доставени. А ги получих отдавна.

# 302
Какъв е срока за взимане от Sameday Point? Няма никаква информация в смс-а, само пин код. Знам, че за кутиите е 3 дни, а на тия точки същото ли е?

# 303
Какъв е срока за взимане от Sameday Point? Няма никаква информация в смс-а, само пин код. Знам, че за кутиите е 3 дни, а на тия точки същото ли е?

2 дни (48 часа) считано от получаване на смс съобщението.

# 304
E, то от тия 48 часа - 42 са почивни и не е отворено понеже пойнта е в пощата. Получих смс-а петък след 18 ч. И защо не ги пишат тия неща докога ще е там пратката, ми трябва да гадаем.

# 305
Аз всъщност реално приключих окончателно с тия Wink

Здравейте, аз съм Veronika. Виждам, че вече сте дали на Ема подробности по случая, има ли нещо друго за споменаване, което може да ми помогне да разбера по-добре ситуацията?
null (11/23/2024, 2:11:24 PM): Не желая ваучери за отстъпка. Искам да анулирам поръчката . Казаха ми че била в процес на транспортиране, но реално не е в склада на куриера. Не желая да чакам повече.
null (11/23/2024, 2:11:46 PM): Закупих си продукта от друго място.
Veronika (11/23/2024, 2:12:30 PM): Благодаря, че се свързахте с мен.

Веднага ще извърша проверка 🔎 по запитването Ви и моля да останете на линия. В случай че е необходима допълнителна справка ще продължим нашата комуникация чрез имейл 😊
null (11/23/2024, 2:12:49 PM): Тук съм...
Veronika (11/23/2024, 2:15:02 PM): Ще уведомя отговорен отдел да бъде анулирана поръчката и да Ви бъде възстановена сумата

# 306
Лошото е че от непукизма на търговците и куриерите страда само тоя който е решил да се зарадва купувайки си нещо. Нямам купена онлайн вещ без да няма някаква история ( разбирайте негативно изживяване ). Като ги погледна в нас, всеки уред ми е спомен от случка по доставката му, и затова им треперя на всички, за да не си причинявам повторното им закупуване и последващите перипетии докато и ако стигне здраво до нас.

Не знаеш какво те чака и каква поредна простотия са ти подготвили умниците превозвачи и търговци. И с колко пари може да хлътнеш заради дебилизма им

# 307
E, то от тия 48 часа - 42 са почивни и не е отворено понеже пойнта е в пощата. Получих смс-а петък след 18 ч. И защо не ги пишат тия неща докога ще е там пратката, ми трябва да гадаем.

Седмица някъде е времето, пишеше го в имейла. От Декатлон в четв.взех пратка от пик ъп пойнт на сеймдей- в пощенския клон до работа..направи ми впечатление че срокът е дълъг за вземане..не като при кутиите.

Допълвам..48 РАБОТНИ часа...това са няколко дена...зависи от раб.време на точката. Пощата до работа е с 8 работни часа на ден...около 6 дена имах да я взема...

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:07 от teta75

# 308
Защо има такава голяма разлика в цените?

1027 лв.
https://www.emag.bg/prahosmukachka-s-torba-miele-complete-c3-cat … D0%B2%D0%B5%D0%BD

при 719 лв. преди намалението, 499 с намаление

https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-complete-c3-cat-and-dog-sgef5

Чак пък над 300 лв. разлика?

619 лв.
https://www.emag.bg/prahosmukachka-s-torba-miele-complete-c3-125 … 310/pd/D0DGYFYBM/

при 539 преди, 439 намалена
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-complete-c3-125-edition-12436310

# 309
Защото търговецът smartх.bg продава на такава цена в платформата на емаг.

# 310
Получих ютия с дефект. Има ли вариант да ми я заменят с нова и да не я пращам за ремонт?
Все още съм в 14-дневния срок за връщане, но я бях купила на добра цена и дори да ми възстановят парите, в момента моделът е доста по-скъп.

# 311
  • София
Получих ютия с дефект. Има ли вариант да ми я заменят с нова и да не я пращам за ремонт?
Все още съм в 14-дневния срок за връщане, но я бях купила на добра цена и дори да ми възстановят парите, в момента моделът е доста по-скъп.
В такива случаи поръчвам с новата цена по възможност от друг профил и връщам дефектната стока с опаковката и документите на скъпата поръчка. Обаче съм го правила с дрехи. Не знам ютията дали няма сериен номер.

# 312
Таня67, благодаря, това е добра идея. В гаранцията има някакъв сериен номер, но не го виждам отбелязан нито върху ютията, нито на кутията.

# 313
  • Mostly in my mind
Моя приятелка поръча на 8 ноември продукт,който не е от Емаг. До днес не го беше получила. Платен е с карта. Влиза да провери статуса. Оказва се,че е в статус приети продукти, а тя нищо не е получавала.
По тел не може да се свърже, в чат бота няма опция приет в профила,но не получен реално продукт...
Какво може да се направи?

# 314

Щом си в срока я върни.

При рекламация поне при мен, все ми ги ремонтират нещата - монитор и готварска мини фурна. Пари не са ми връщали.

Чакам поръчка на пералня, от Емаг, принципно съм доволна от гаранционното им обслужване, за това от тях поръчах, а и качването до 4 етаж без асансьор само за 20 лева си е предимство. Нямам търпение да дойде вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт