Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 343
  • 816
  •   1
Отговори
# 150
Така е, и не я броях. Но пък толкова много се използва (вкючително и аз), че нищо чудно някой да я брои, без да се замисля

# 151
Случва се и да не се замислят наистина, на последната ми работа един момък се опита такава сметка да да де за превеждане на заплатата, беше много изненадан че не са много съгласни Grinning

# 152
  • София
6 лв месечно, 2 разплащателни сметки.
едната без карта към нея.
теглене от банкомат без такса, мисля че бяха 4 на месец, независимо дали е на банката.
неограничен брой преводи.
райфайзен, вече обб.

# 153
Моята заплата минава през Алианц, 2.20 такса на месец+ 0,30 за картата поддръжка карта (каквото и да значи това). 1лв превод към друга сметка (до 200лв, за 300лв ми бяха взели -1.17), през интернет банкирането плащам всичко битово- ток, вода телефони, телевизия и интернет, без такса), на банкомат теглене - на собствени и тези на уникредит - по 30ст , на останалите 1,30. Много ме дразни, че ако се внася или тегли на каса се плаща такса броене...Имам и още една сметка, пак там - към кредитна карта, за която нямам такси, само лихва ако просроча много връщането.

# 154
Револют и аз не съм го броила.
Другата банка е Инвестбанк, но само депозит имам там, без разплащателна сметка.

# 155
Аз си останах в ПИБ - 2,50 е таксата за сметка с дебитна карта, но имам и кредитна карта без такса при определен оборот и мижав кешбек, който криво-ляво ми покрива таксите.

# 156
Здравейте, на сметката ми има блокирана сума 100 лв. вече минаха 5 дена и не е осчетоводен. Не ми се ходи до банката ,да изчакам ли още ? Досега винаги до 2 макс 3 дни са били видими по сметката.
Какво да правя ?

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:24 от waynubg

# 157
Няма нужда да ходите до банката. Звъните по телефона на Уникредит и те ще дадат информация за въпросната транзакция. Би трябвало вече да е осчетоводена транзакцията, освен ако нямат нещо по-специфично за тая дигитална сметка..

# 158
Няма нужда да ходите до банката. Звъните по телефона на Уникредит и те ще дадат информация за въпросната транзакция. Би трябвало вече да е осчетоводена транзакцията, освен ако нямат нещо по-специфично за тая дигитална сметка..
интересното е не съм направил аз тази трансакция.. както виждате на снимкана  2 пъти по 100 лв добавих пари в Револут.

минус -100 лв съм вътре.. пише само "Card Operation"  и не е осчетоводен.

# 159
При установяване на транзакция, която не е направена от теб, първото нещо, което трябва да направиш, е да блокираш картата. И после се свързваш с банката, за да разбереш защо е станало така.

# 160
интересното е не съм направил аз тази трансакция.. както виждате на снимкана  2 пъти по 100 лв добавих пари в Револут.

минус -100 лв съм вътре.. пише само "Card Operation"  и не е осчетоводен.
Правил си опит да заредиш Revolut, нали?! Трансакцията показва, че сумата е само блокирана, но не е изтеглена. В този случай, ако не са влезли в Revolut, банката ще ги освободи до 45 дни.

# 161
Обадете се по телефона, вероятно до 1-2 дни ще я върнат сумата, но да проверят все пак.

# 162
  • Sofia
Сутринта платих една резервация в Booking и малко след това я канселирах. Съответно парите останаха блокирани. Писах на ДСК, изпратих потвърждението за канселирането и уж отблокираха парите, появиха се отново  като налични в сметката ми, но не мога да ги ползвам.
Накой от вас да е правил нещо подобно, да сподели след колко време парите са действително на разположение.

# 163
Сутринта платих една резервация в Booking и малко след това я канселирах. Съответно парите останаха блокирани. Писах на ДСК, изпратих потвърждението за канселирането и уж отблокираха парите, появиха се отново  като налични в сметката ми, но не мога да ги ползвам.
Накой от вас да е правил нещо подобно, да сподели след колко време парите са действително на разположение.
Обади им се

Моето предположение е, че трябва да се осчетоводи отблокирането на парите.
.

# 164
По какъв курс се прехвърлят пари от левова във валутна сметка (на един титуляр), в една и съща банка?

Общи условия

Активация на акаунт