Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 533
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
De_Va, какви са причините? Това е форум за взаимопомощ и не е нужно някой да се чувства неудобно питайки друг.

# 331
Привет! Искам да сменя банката, в която имам отворена разплащателна сметка (физическо лице) и дебитна карта към нея. Можете ли да препоръчате банка, която да е с ниски такси за обслужване и теглене от банкомат, движенията и плащанията с карта да се отразяват веднага в онлайн банкирането и да няма проблеми с картата?
Ползвам Тексим банк. Плащанията ми с карта и преводите се отразяват в приложението след 2 дни в повечето случаи. Картата не може да се добави в Google Wallet за плащане чрез телефона и често имам проблеми с нея - или някои ПОС терминали не я приемат, или я приемат, но само ако се постави с четеца вътре, а не безконтактно, или ми иска ПИН код дори и за най-дребни суми от сорта на 6-7 лв. Банкоматите им (поне в града в който живея) нямат безконтактна услуга също, за разлика от други.
За онлайн плащания някои сайтове също не я приемат.
Таксите са ниски, да, но всичко останало е изключително неудобно. През повечето време плащам с карта навсякъде и искам нещата да се случват гладко.

# 332
Ирма, причините са недоверие в технологиите и банките като цяло.
Да си изтеглят цялата заплата и да си я носят с тях/у тях. Да си държат парите под дюшека. Че банките щели да ги окрадат.

Сейко не знам как има депозити в ТБИ, като отдавна няма декстоп версия на банкирането. А без смартфон няма как да има приложението на ТБИ.

aksnerD, ТБИ предлага карта без никакви такси, но за банкоматите нямам информация, не тегля от банкомат изобщо.

# 333
DeVa®, той и Револют има. Послъгва и гледа сеир.

aksnerD, какви банки има в твоя град? Извинявай за въпроса, но има градове с много ограничен избор

# 334

aksnerD, какви банки има в твоя град? Извинявай за въпроса, но има градове с много ограничен избор

УниКредит, ОББ, Инвестбанк, Пощенска банка, ДСК, ЦКБ, ТБИ.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 17:06 от aksnerD

# 335
От всички изброени - ТБИ. Имат 2 безплатни тегления, не съм сигурна, обясних защо. Но поне може от всеки банкомат.

# 336
От изброените - ОББ, но ако си на пакет, за да ти е безплатно тегленето на банкомат, а те (пакетите) са минимум 4.50 на месец. Само сметка можеш да имаш без такса, но тегленето е с високи такси.
Категорично не препоръчвам ДСК и Пощенска.
TBI са идеални като замисъл, но трябва да имаш много здрави нерви там. Аз нямам и им бях клиент горе-долу 2 часа
Разгледай тарифите.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 13:42 от cool_witch

# 337

Просто се подразних на отношението към Ирма. Не всички можем да знаем и правим всичко. Жената дошла с конкретно питане.

Иначе да, ползвам нокия с фенерче, понеже от над 30 години се занимавам с компютри и още един светещ екран ми идва в повече. Още 94 год. имах дебитна карта, когато в София имаше всичко на всичко 4-5 банкомата на центъра, а в студ. град нито един. Банкирания в над 10 банки съм имал, сменил от над 20 години. Сега имам 4 активни. TBI приложението го ползвам на телефона на жена ми. Там има и други банкови приложения.

# 338
И аз се дразня на нелепи и невъзможни в днешно време твърдения. И?
Хайде, аз ще съм лошата, ти обобщи информацията и с думи прости (‘щото не разбира, нали) я предай. Тъкмо ще си готиния.

# 339
  • София
Ако не знаеш нещо, което ще ти улесни живота и ще ти е от полза, то най-вероятно трябва да положиш усилие. Не е сложно, само малко желание трябва.
Ирма, ще се справиш, лесно е. Разбирам, че непознатото предизвиква дискомфорт, но той е само миг. .Simple Smile
80-годишната ми майка една година упорито отказваше инсталацията на мобилно банкиране, защото е свикнала с онлайн банкирането. Но обслужващата й банка преустанови изпращането на код с СМС и най-накрая склони. Коментарът й беше - ми то било по-лесно.
Уич, +100, както казват.

# 340
  • here and now
Привет! Искам да сменя банката, в която имам отворена разплащателна сметка (физическо лице) и дебитна карта към нея. Можете ли да препоръчате банка, която да е с ниски такси за обслужване и теглене от банкомат, движенията и плащанията с карта да се отразяват веднага в онлайн банкирането и да няма проблеми с картата?
Ползвам Тексим банк. Плащанията ми с карта и преводите се отразяват в приложението след 2 дни в повечето случаи. Картата не може да се добави в Google Wallet за плащане чрез телефона и често имам проблеми с нея - или някои ПОС терминали не я приемат, или я приемат, но само ако се постави с четеца вътре, а не безконтактно, или ми иска ПИН код дори и за най-дребни суми от сорта на 6-7 лв. Банкоматите им (поне в града в който живея) нямат безконтактна услуга също, за разлика от други.
За онлайн плащания някои сайтове също не я приемат.
Таксите са ниски, да, но всичко останало е изключително неудобно. През повечето време плащам с карта навсякъде и искам нещата да се случват гладко.
Може да си направите Револют, който да захранвате от текущата ви сметка, без да се налага да откривате нова.
Има някакви тегления без такса, с картите им не знам да има проблем, плащанията се отразяват мигновено. Проучете и вижте дали ви устройва.

# 341
С TBI проблемът е, че всичко е през тяхното приложение, а то понякога създава проблеми, дава грешки. Едновременно с това Техническият им съпорт е ужасен. Как се справяте с това. Знам, че са гарантирани парите и т.н., но за голяма сума спокойни ли сте?

# 342
Да, спокойна съм.
Съпорта не е на ниво, но в офис може да се потърси съдействие също.

# 343
За съжаление напоследък и на доста други банки съпортът не е на ниво хич... Съкращават явно разходи, избутват се нещата максимално онлайн и с минимум обслужване в офиси, съпорт първо през бот и не винаги стигаш до човек насреща си и прочие.
На TBI на мен не ми харесва че никога няма опция извън работно време, всичките им офиси са от 9 до 18 и от понеделник до петък, твърдо. В редките случаи когато ми е трябвало да ида в офис, не е особено удобно. Но тук може би съм разглезена от предишната си банка която имаше удобен за мен офис в мол, който и работеше и в събота, освен че и до по-късно. Които неща не са достатъчни де, аз също съм в TBI от известно време.

# 344
Да, спокойна съм.
Съпорта не е на ниво, но в офис може да се потърси съдействие също.

В моя град офиса е оле мале! Сигурно в София са компетентни. Радвам се за вас

Общи условия

Активация на акаунт