Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 405
  • 653
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, аз отвреме навреме се включвам с някой друг странен въпрос Simple Smile Имам потребителски кредит, за който съм събрала една определена сума парички и този месец ще отида в банката да го погася частично предсрочно като ще искам да намаля периода на кредита, а не месечната вноска.

Въпросът ми е мога ли едновременно с това да го рефинансирам същият този кредит с цел по-ниска лихва? Към момента моята лихва е 6.5%, а виждам, че имат оферти за кредити по 4.5%.

# 601
Петенце, да! Ако по някаква причина не искат, моя съвет е да се свържеш с кредитен консултант. Аз така работих с musketari.bg за същото и бях доволна. Имаха оферти и от други банки, но аз првдпочетох да преговарят с моята за смъкване на лихвения процент.

# 602
Хубаво прочетете условията за 4,4% лихва, има банки, които пробутват скъпи пакети за обслужване 10-12лв/месец,  а има и такива, които искат скъпа застраховка живот или дори да инвестираш във фондовете им

# 603
Здравейте,
Има ли българска банка, която осребрява американски чекове?

# 604
  • София
Здравейте,
Има ли българска банка, която осребрява американски чекове?
Май само ПИБ предлага все още тази услуга.

# 605
Не предлагали ...

А дали други финансови организации предлагат?

# 606
При търсене в гугъл "осребрване на чекове от САЩ" излизат някакви фирми, които предлагат услугата.
Доколко са надеждни не се наемам да кажа.
Идея е да провериш и в агенциите, които организират студентски бригади. Повечето съдействат при възстановяване на данъци и вероятно биха могли да кажат къде клиентите им си осребряват чековете.

# 607
  • София
Сега отворих тарифата на ПИБ и имат цял раздел за чекове  - https://www.fibank.bg/web/files/documents/141/files/Tariff.pdf - Раздел 5.  Бъдете настоятелна и отидете в някой по-голям клон.
Фирмите сигурно са надежни, но може би таксите са им по-високи. Процедурата е бавна и тромава, аз бих се обърнала към някой който пътува натам. Е, разбира се, зависи от сумата.

# 608
Благодаря ви!

# 609
банките пак вдигат таксите

# 610
Здравейте! Дали тук има някой екс-клиент на Райфайзенбанк (настоящ на ОББ), който е бил с приложими условия от времето на Райфайзен без такси при теглене от банкомат (в т.ч. и на друга банка)?

От месец май ми начисляват такси за теглене, без предварително да са ме информирали за настъпваща промяна. Хванах го случайно и със задна дата имам бая дебела сума от такива такси (тегля от едни банкомати на ДСК, които са ми удобни като локация, при които няма опция за теглене на над 200 лв. наведнъж и за 500 лв. общо си ме таксуват с 5 лв. като нищо).

Въртя се в омагьосан кръг с кол центъра им, днес ходих и до офис и и там не могат да направят нищо, освен да входират писмено случая към техни колеги и да чакаме… 😡

# 611
Еmay,  aко не плащаш пакет за услугите., тегленето вече е с пари. С промяна на ОУ, старите на Райфайзен не са вечни

# 612
Имам пакет, но е такъв, който вероятно е бил в сила по времето на Райфайзен. Ясно е, че няма вечни условия, но нали известяват по вайбър/мейл/приложението за по-ключовите обстоятелства, който излизат от употреба за клиентите на Райфайзен (мобилното приложение, IBAN и т.н.). Нямам никаква информация, че считано от май 2025 пакетът ми не е активен и минавам по някакви други тарифи… 🤔

# 613
  • София
аз съм с подобен пакет от райфайзен.
6лв на месец, две сметки, едната с дебитна карта,  теглене до 5 пъти мисля без такса  и преводи без ограничение без такса.
не тегля пари и не знам дали ще ми вземат такса, но при преводи продължава да не ми взема такса.
аз имам и кредит, с който подписах за този пакет за периода на кредита.

# 614
Сега погледнах  и на 30.05 са ми удържали 4,95лв за пакета, явно не е прекратен. Теглене от банкомат на ОББ без такса неограничено, комунални сметки безплатно,  две разплащателни и кредитна карта безплатно. Пакетът е на тази цена още от Райфайзен

Общи условия

Активация на акаунт