Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 40 749
  • 669
  •   2
Отговори
# 45
Имам нова разплащателна сметка с дебитна карта към ОББ. Сключих застраховка пълна защита с годишна застрахователна премия 29.50  при посещение на клон на банката за получаване на картата. Не можах да разбера как ще се удържи тази сума-на месец или цялата наведнъж? Или аз трябва да я преведа по някакъв начин? Някой има ли информация? От кол центъра не вдигат.

# 46
  • София
Ще се удържи еднократно при активиране на картата, просто трябва да захраните сметката.

# 47
Уникредит започна подмяната на картите на 1 милион клиенти в България
https://www.economic.bg/bg/a/view/unikredit-zapochna-podmjanata- … ienti-v-bylgarija

# 48
Всички карти ли ще сменят, защото моята си е Master card по принцип на 1 година.

# 49
Уникредит спират да работят с Виза и затова ги подменят с Мастъркарт, доколкото разбрах аз.

# 50
Всички карти ли ще сменят, защото моята си е Master card по принцип на 1 година.
Написано е.

# 51
  • Sofia
Здравейте,
има ли банка, в която мога да извадя към сметката на моята кредитна карта, карта на непълнолетно дете?

# 52
Здравейте,
има ли банка, в която мога да извадя към сметката на моята кредитна карта, карта на непълнолетно дете?

Защо искате точно към кредитната карта? Крие известни рискове, ако изобщо е възможно, а предимства не виждам. Не е ли достатъчно да му извадите дебитна карта на негово име и да превеждате парички там? Аз лично си ползвам кредитната редовно и жонглирам всякак с нея, но ми стига да го правя с една карта само.

# 53
  • here and now
Здравейте,
Може да добавиш твоята в телефона на детето и да си разплаща с него.

# 54
  • Sofia
Пробвахме, не става.
Трябва ми кредитна, защото детето заминава за САЩ, а там понякога плащане с дебитна карта не минава. Ще дам моя карта в краен случай, не ги и поглеждат по принцип и се надявам да няма проблем, но реших все пак да попитам.

# 55
Здравейте,
Дете и кредитна карта са несъвместими.

# 56
  • София
Този въпрос със сигурност трябва да зададеш към банката издател на кредитната ти карта. По принцип е възможно кредитният лимит да се раздели на две пластики.
Не съветвам да предоставиш твоята карта, защото ставаш страна по договора за КК в неизпълнение с всички последици.

# 57
Има банки, които издават дебит мастеркард paypass teens към родителската сметка. Не давайте ваша карта.

# 58
  • Sofia
Този въпрос със сигурност трябва да зададеш към банката издател на кредитната ти карта. По принцип е възможно кредитният лимит да се раздели на две пластики.

В моята банка няма такава опция, затова попитах, ако на някого се е налагало.

Дебитна карта към разплащателната сметка има, но както писах, не ми е сигурна опция.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 23:13 от Shantal

# 59
  • София
Други варианти са да има и издадена кредитна карта на негово име, а вие да сте съдлъжник по кредитния лимит  и ли да обезпечите с ваши средства размера пи него, ако това ви устройва.
Не ви ли предложиха от банката някакво решение?

Общи условия

Активация на акаунт