Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 40 753
  • 669
  •   1
Отговори
# 60
Други варианти са да има и издадена кредитна карта на негово име, а вие да сте съдлъжник по кредитния лимит  и ли да обезпечите с ваши средства размера пи него, ако това ви устройва.
Не ви ли предложиха от банката някакво решение?
Коя банка ще отпусне кредит, каквато се явява кредитната карта, на непълнолетен? Thinking Laughing Иначе така написано от теб, убедително изглежда.

Понякога този форум ме изумява с коментарите.

# 61
  • София
Да, прав си. Забравих, че е непълнолетно.

# 62
Здравейте, някой ползва ли план ПЛЮС на Unicredit Bulbank ? колко лв. е месечната такса ?

# 63
  • ВАРНА
За ползване за пазаруване онлайн от Amazon и други чуждестранни сайтове - кои банки препоръчвате с разплащателни сметки и ниски такси ?

# 64
Здравейте, някой ползва ли план ПЛЮС на Unicredit Bulbank ? колко лв. е месечната такса ?
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankiran … i-smetki/planove/

За ползване за пазаруване онлайн от Amazon и други чуждестранни сайтове - кои банки препоръчвате с разплащателни сметки и ниски такси ?
TBI и Revolut - без такси.

# 65
  • ВАРНА
Тази TBI Bank нещо не ми изглежда много надеждна ... Това едновремешните  TBI Credit ли са ? Искам стабилна банка с лесно и сигурно онлайн банкиране. И добри условия за потребителски кредити 😄

# 66
Банка са си - щом БНБ казва така, значи са банка, не по-малко от останалите със същия лиценз.
Не знам какъв ти е критерият за "стабилна" банка, като той фондът дето гарантира парите ти е един и същ, независимо в коя са. От другите банки и те се сливат, купуват от еди кого си, колко ли изобщо останаха да са досущ български... кажи по-ясно какво търсиш, че да получиш препоръки.

# 67
  • ВАРНА
Банка, в която да ми превеждат заплатата. С онлайн банкиране да мога да прехвърлям пари към друга сметка в същата банка, която да ползвам само за онлайн разплащания.

# 68
Т.е. трябва ти и виртуална карта ли да имаш също?

# 69
От ТБИ зареждам Револют и плащам с виртуална карта.

# 70
ТБИ си имат банков лиценз и гарантират парите на клиентите си като всяка друга банка.
Друг е въпросът, че обслужването им е покъртително неадекватно. Три седмици не успяха да ми помогнат да подкарам банкирането, звънях всеки ден, а накрая заявиха, че трябвало да си сменя паролата и да платя такса. Сума ти време ми загубиха за едно нищо и никакво банкиране.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 18:51 от Дидичка

# 71
След източването на КТБ не е много ясно какво има във фонда за погасяване...

# 72
Никой не е мислил,че банка ще фалира преди КТБ. В момента ПИБ не е в много добро състояние. Заради ПИБ членството ни в еврозоната беше застрашено, но благодарение на държавата ПИБ закърпиха положението. Не виждам клиентите на тази банка да се притесняват.
Бизнес стратегията на TBI Bank е коренно различна от на другите банки. Не печелят от банкови такси. Не печелят от ипотечни кредити(малък процент). Печелят главно от потребителски кредити и такива тип "бърз кредит". Тези кредити се връщат лесно и за кратко време. Няма как да фалират, защото не предлагат прекомерно високи лихви. Какво са 1-2-3% лихва при депозитите на фона на 20% годишна лихва при кредитите? Всъщност всяка банка може да фалира, ако определен % от клиентите ѝ си изтеглят средствата.

Ето една статистика на печалбите на банките през 2023г. TBI Bank се нареждат веднага след най-големите по печалба.

Спрямо активите, TBI Bank е с рекордна печалба. ПИБ е с почти 5 пъти повече активи, но само с 34-35% по-голяма печалба спрямо TBI Bank.

Единствено ме притеснява приложението на TBI Bank, че има още какво да се желае. Друго не ме притеснява.

# 73
Има доста какво да се желае наистина, дано го стегнат още, все пак им е сравнително ново май. Обслужването по телефона предимно не става за нищо, което обаче не съм убедена че е само при тях, твърде масово гледат да пестят от това вече.
Но доводът за КТБ и фонда важи с еднаква сила за гаранцията във всяка една банка, така или иначе. То ясно че "всички са маскари" и че работят за да печелят те, а не ние, въпросът е човек да си намери измежду различните това което го устройва него най-много. За кредитите - ами всяка банка раздава такива, нали това им е част от дейносттта Grinning

# 74
Като искате сигурност,дръжте парите си в швейцарски банки... Швейцария е на един час път със самолет...
То защото Credit Suise не я продадоха по спешност, за да не фалира. Винаги съществува хипотетична възможност една или друга банка да фалира.

Общи условия

Активация на акаунт