Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 378
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:
Съпортът си е така - нито е само у нас, нито само за банките е такъв.
То пък ако мислиш че беше много голям келепир по някои държави като масово ти вдигаха индийци и не можеш им разбра какво ти приказват Grinning Ти го питаш и насреща си чуваш само някакво ля-ля-ля-ля-бля-ля... пък че били работливи и услужливи Grinning С кеф делегираха част от това на ботове, че и у нас тръгна това.
Е, малко с напрежение става да разебреш, така е, но това е защото длъжоностите са нископлатени, се наемат такива националности. Много добре са ме обслужвали индийци в Амазон. Искат да им дадеш добра оценка, явно заплатата зависи от това.

Опитът ми с моята обслужваща банка е, че винаги си говоря с жив човек и вече 8 години не съм имала никакви проблеми в това отношение. Ботове са ми вършили чудесна работа по разни търговски сайтове. Наистина по-голямата част от банковите услуги вече са напълно достъпни онлайн, но и това ме устройва идеално. Нито имам време, нито желание да се разхождам до офиси и да чакам на опашки. Наскоро ми се наложи да ходя и доволно си почаках над час. Добре че работодателят ми не ми брои минутите в офиса, иначе щеше да се наложи отпуска да пускам.
Скрит текст:
Предпочитам дигиталните плащания и се изнервям, ако трябва да плащам кеш. Банкоматите вече също са чувствително по-малко и нямам такъв в близост до вкъщи. А двата до офиса редовно не работят. Често се случва някой от колегите да няма кеш пари за обяд, друг да плати и почва една размяна на дребни суми по Револют. Същото е и като събираме пари за рожденик - ако не са дали Револют за целта, или всички тичаме до банкоматите с надеждата да работят, или някой дава кеш и останалите връщаме по Револют.

Колкото до плащането при малки търговци - ако нямат ПОС терминал, то губят клиентите. Таксите, които им се начисляват за тези плащания са включени в надценката и дали ще платим в брой или с карта, все я плащаме тази такса.

Неприятното е, че освен, че намаляват офисите (скоро някой ми каза, че ДСК вече имат само един офис в София, работещ уикендите), персоналът е все по-компромисен заради ниските заплати. Такава въпиюща некомпетентност се шири, че е трудно за вярване.
Скрит текст:
Моя колежка отиде да закрива кредит в ОББ (бивш офис на Райфайзен), обслужила я директорката на клона и след една седмица се оказа, че й дали да попълни грешното заявление. Докато стане ясно това настъпил падеж по кредита и се наложи и лихва да плати, защото някой друг не си е свършил работата.
За интернет банкирането, няма спор, то спестява време, не мога да си представя как ще е без него направо.

Малките търговци предпочитат кеш, не че нямат ПОС терминал. То май вече е задължително да имат за всички. Бях в едно малко градче на морето, и в магазина казваха, за покупки под 10 лева, молим да е в наличност. Явно не им е изгодно за един хляб или мляко да минават операцията през банка, защото им изяжда малката печалба.
Спор няма, по-удобно е да допреш картата и да не се занимаваш с броене на пари и стотинки. Получава са обаче, че ако си кеш, плащаш 10 лева и търговецът получава 10 лева. Иначе, плащаш 10 лева, но търговецът взема, да кажем, 9.90. Защо?
Скрит текст:
За офисите на  банките и банкоматите, наистина ги изпозатвориха, не ги интересува удобството на клиентите. При положение че печелят толкова много, защо не им пука за клиентите? Ами  защото знаят, че нямаме избор, каквото и да правят, ние ще кацнем при тях с парите си. Длъжни сме, дали е тази или онази банка, няма значение, все някъде ще трябва да отидем.
Плащането в наличност е вид свобода, не си зависим от посредническите услуги на банкиите. Но те не печелят. За това предпочитат да плащаме през тях и да ползваме кеш минимално,н амаляват банкоматите. Е, аз реших че с цената на известни неудобства за мен, ще ги лиша от тази дребна печалба от моя страна и ще я дам на търговеца на дребно.
И, да, рабоят все по-некомпетентни служители, то е валидно не само за банките, но там някак си очакваш по-високи критерии на подбор. Да, ама не. Три пъти ходих за карта, имам индивидуално банкиране, и ми казаха, че тази част на клона на ДСК, която ме обслужва, се е преместила. После отидох на новото място, от там ми казаха, че да, вече там да се обръщам при нужда, но все пак картите остават на старото място. Хайде обратно. Обясняваш. Три пъти се разтакаваш на различни места в работно време, плащаш за паркиране и така.
Не ми пречи да броя стотинките, пречи ми да губя време в търсене на банкомати.

Търговецът таксата за плащане на ПОС терминал вече я е предвидил при ценообразуването и веднъж определена цената не се променя в зависимост от това дали даден клиент плати в брой или с карта.
Скрит текст:
Ако един търговец може да си позволи да не ограничава клиентите си в начина на плащане, то защо съседният търговец с идентичен бизнес го прави? Имам такъв пример - две магазинчета за кафе, алкохол, цигари и всички  вафли и чипсове покрай тях. Намират се в непосредствена близост едно до друго и ако в едното дъвки мога да платя с карта, в другото ме ограничават да плащам в брой до 10 лв. В тези магазини влизам най-често да взема нещо под тази сума и ако например искам да си взема цигари, излизайки от вкъщи, трябва да мисля дали имам пари в брой. Аз често нямам. При кого ще ида да му направя оборот? Един път, два пъти, три пъти и накрая вече не се и сещам да влизам в магазина, който е буквално под апартамента ми, а ходя в другия, защото вече съм изградила навик. Банките чрез ПОС терминалите, освен че разширяват дейността си, предоставят и възможност на търговците да не изпускат клиенти като мен и много други, които предпочитаме да плащаме безкешово. Някои търговци обаче, напълно осъзнали, че голяма част от клиентите им правят оборот под 10лв, хитро ги ограничават да плащат кеш или просто зорлем да си купят още нещо, за да достигнат заветните 10лв. И това заради 1-1.5% транзакционна такса, която търговецът така или иначе е включил в надценката. Ами не ме кефи да ме цакат на дребно по този начин. С кеф ходя и пазарувам от малки търговци, но подобни на гореописаните ги пропускам.

# 361
Oceans -

Чакайте си по опашките по магазините и където и да е коагато няма служител, който да ви обслужи тогава.
Хубав ден!

# 362
Oceans -

Чакайте си по опашките по магазините и където и да е коагато няма служител, който да ви обслужи тогава.
Хубав ден!
Жалваш се на грешните хора и съдиш грешният човек, защото тя едва ли е решила да върши друга работа по нейно своеволие, тоест е по нареждане, а от там няма смисъл да се жалваш на шефа, който ѝ е възложил допълнителните задължение.

От години влизам в банка, когато си откривам или закривам сметка. Дано не ми се налага по друга причина да го правя.

# 363
Оф, голяма драма за една опашка. Ако на Карън не и харесва на опашка, да си стои вкъщи и да не ни занимава с глупости.
Темата не е за кой колко къде е чакал.

# 364
Боже колко сте ... нямам думи. Вземете да се позамислите малко над това, което говорите. Мислите, изказвате се като ученици в гимназията!

Поръчвайте си пиците онлайн и каквото там си искате.

Изключително некомпетентни хора! Затова някои от служителите не си вършат работата като хората, защото хора като вас, стоят и си мълчат.

Ще се оплаквам, защото знам правата си, знам какво да очаквам като клиент! Имам право да поддам оплакване с цел да се подобри обслужването!

Написах този пост в тази тема, с цел уж да помогна на хора насочили се към тази банка, която ползвам вече доста години, и продължава да ме разочерова. За да си помислят хората, насочили се към нея, дали наистина искат да продължат.

Толкова ли ви е сложно да го разберете по дяволите?

# 365
От гледна точка на клиент, работата на тази дама е основно да обслужва клиенти, защото от тяхната страна на гишето такъв надпис виждат. От гледна точка на работодателя, вероятно тази дама върши още 101 неща по време на смяната си, защото няма отделни служители за всяко едно. Има си дейности които могат да се отметнат между другото, когато нямаш клиенти. Има и други, които се вършат в точно определено време или като ти кажат трябва да оставиш всичко друго и да стане на момента. Точно служителката най-малко има вина за това.
На правилното място е обратната връзка към банката, на нас тук и да ни размаха пръст някой - нито искаме, нито можем да оправим положението. Колкото и удивителни да ни напишат.

# 366
Боже, четейки "жалбата" направо избеснях. Честно. Започнах кариерата си именно в тази банка, точно Обслужване на клиенти. Вие имате ли си представа, че тези хора не стоят и чакат да влезе някой, а работят и през останалото време. Работят нещо, което Вие не виждате, за което Вие не предполагате. Може текущо да работят с клиент, който е при Директор, който отново Вие не виждате. Затова чакате да Ви повикат. Обичайно има автомати с билети именно поради тази причина. Никога няма да забравя точно една такава жалба на госпожа, която седна при мен без да съм я повикала. По това време работех вече само с големи клиенти, дори униформата ми беше друга, не ми се е плащало да работя обслужване на клиенти. Седна си жената, винаги съм ги обслужвала (дори въпреки че не ми беше работа), но точно в този момент изготвях документи за ипотечен кредит на клиент, който беше в кабинета на директора на клона, казах ѝ, че е нужно да изчака (дори ѝ се извиних). Пусна ми жалба нахалицата, после се посмяхме с директора. Всъщност заради такава част от клиентите бързах да се махна от клон, може би ако всички бяха приятни нямаше и да се развия. Grinning
И друго - при тази дигитализация и орязване на клоновите служители как очаквате, че по обяд всички ще стоят и ще чакат да влезе клиент, тези хора също имат обедни почивки - точно толкова, колкото и останалите имаме. И може би да се засегнете, но очевидно не знаете правата си като клиент, това е по-скоро държание на собственик на бизнес, в който може всеки да спре работата си, за да се види с Вас.

# 367
Ambrosia

Честито за повишението, но и Вие явно четете "през пръсти".

Приключвам вече, че наистина не ме бива за учителка, нямам достатъчно нерви да продължавам с излишни обяснения и примери, които явно някои от вас не могат да "схванат".

Оставям моите проблеми с опашките и нека продължим с темата:
Въпроси за банки и банкови такси - 2

# 368
Аз прочетох само жалбата и отговорих като човек, работил именно това от другата страна на "барикадата". Хубаво е човек да може да вникне и в двете гледни точки, аз като клиент Ви разбирам, мен също би ме подразнило, но другата страна е не по-малко засегната от различни фактори. Затова автоматите с билети остават най-добрата опция, но хората отново се сърдят, когато чакат.

# 369
Амброзия, не се хаби, това е стилът на Карън - излива си злобата, а после се фръцва възмутено, че някой си позволява да има различно мнение.

Потребител с право не означава да беснеем, само защото някой не е откликнал моментално на всичките ни щения.
Дори и в Америка, меката на доброто клиентско обслужване, почти навсякъде има табела, че си запазват правото да откажат обслужване по всяко време.

# 370
Ambrosia, аз имах същия случай в тази банка,  само дето момето можеше да ми каже, че излиза обедна почивка, а не да ми каже "Изчакайте, ей сега идвам". После се наложи по спешност шефката на клона да ме обслужи, защото скандалът беше чутовен.
Не искам да мисля дали "момето" го наказаха. Това се случи в офис без "номерца"
Изобщо не ме интересува какви задължения още има един служител "Обслужване на клиенти", организацията в офиса им не я създавам аз и имам право да се жаля, когато ми кажат да ги "изчакам"  и "ей сега идвам" е САМО 1 ЧАС. Аз лично го приемам като подигравка към клиента

# 371
Аз преди повече от десет години се жалих от едва служителка в ДСК. Отивам в събота в много малък квартален офис с две гишета. Още като минах прага на вратата и служителката ми се разкрещя нямало ли да спрем да влизаме в събота, тя не можела да се наобядва от нас и т.н. Погледах работното време, нямаше обявена обедна почивка и се изпокарах със самата служителка. На следващия ден отидох и си свърших работата, а малко след това приключих и отношения с банката. Написах обаче дълга и напоителна жалба относно случката. Отговорът беше, че са предприели дисциплинарни мерки относно служителката, а малко по-натам затвориха и въпросния офис.

Виждала съм обаче клон на банка в зона с много офиси на компании, на който пише, че не работят за половин или един час на обяд. Точно по времето, когато маса от клиентите им излизат почивка и искат да си свършат работа. Става въпрос за клон на ОББ (бивш клон на Райфайзен) на бул. Никола Й. Вапцаров в София.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:00 от Rebel Rebel

# 372
Ambrosia, аз имах същия случай в тази банка,  само дето момето можеше да ми каже, че излиза обедна почивка, а не да ми каже "Изчакайте, ей сега идвам". После се наложи по спешност шефката на клона да ме обслужи, защото скандалът беше чутовен.
Не искам да мисля дали "момето" го наказаха. Това се случи в офис без "номерца"
Изобщо не ме интересува какви задължения още има един служител "Обслужване на клиенти", организацията в офиса им не я създавам аз и имам право да се жаля, когато ми кажат да ги "изчакам"  и "ей сега идвам" е САМО 1 ЧАС. Аз лично го приемам като подигравка към клиента

Е, това е съвсем друго. Неадекватни служители в клонова мрежа има навсякъде, основно заради ниското заплащане и съответно голямото текучество. Аз коментирам единствено описаната ситуация.

# 373
Тя ситуацията е тъпа много, все пак отиваш за да те обслужат. Просто не съм съгласна че вината е на служителите винаги, защото в повечето случаи не е. Организацията на работа далеч не я решава служител дето им е буквално на най-ниското ниво щом е на това гише.
Това че не се виждат че вършат още 100 неща както примерно в Лидл се вижда че си зарязват друга работа посред магазина за да изтичат да отворят каса... не значи че не е същото.

# 374
Когато аз работех това (преди десетина години) ситуацията не беше такава, но сега наистина - именно заради дигиталиацията в клоновете са останали по 2-3 човека основно. В този сезон един да е болен, друг да е в обедна, едни 30 мин. (най-натоварените, защото всички искаме да свършим нещо в обедната почивка) се покриват от един човек, който е и каса, и обслужване, и кредитиране. Честно казано за мен това беше най-ужасният период, жесток гърч за нищо, яли сме за по 5-10 минути макс., набързо и отново на бюрото. Просто ги разбирам в случая, това е.

Общи условия

Активация на акаунт