Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 45 768
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Коя банка?

# 676
Всички банки предлагат такъв вид сметки.

# 677
Още една опция - откриване на разплащателна сметка за основни операции - нямат месечна такса за обслужване. Относно използването на картата - ако не греша, можеше да се тегли веднъж или два пъти месечно безплатно от банкомат на банката.
Тегленето от банкомат не е безплатно.

# 678
Уникредит Булбанк имаха. (сега не знам) безплатна сметка до 26год.

# 679
Синът ми е на FIbank

# 680
Всички банки имат безплатна сметка за получаване на заплата или пенсия. Просто не се рекламира, защото предпочитат да продават пакети за 5-10 лв.

Всяка банка по закон е длъжна да предлага Разплащателна сметка за основни операции.

# 681
Всички банки имат безплатна сметка за получаване на заплата или пенсия. Просто не се рекламира, защото предпочитат да продават пакети за 5-10 лв.
Не е вярно това! Кажи 3 банки, които имат такава сметка и какви са условията.

# 682
https://www.postbank.bg/Individualni-klienti/Smetki-i-parichni-p … -osnovni-operacii
Но трябва да се получават изброените доходи. И дали изобщо откриват подобни сметки е друг въпрос.

# 683
Изискванията за тази сметка е да нямаш никакви други сметки, което на практика е почти неизпълнимо. Не са много хората с една-единствена сметка с ограничени функции.
Кьорфишек е работата, колкото да се спазят законовите изисквания, ама и потребителите да не могат да се възползват.

# 684
https://www.postbank.bg/Individualni-klienti/Smetki-i-parichni-p … -osnovni-operacii
Но трябва да се получават изброените доходи. И дали изобщо откриват подобни сметки е друг въпрос.
Изключих за момент. По Закон трябва всички банки да откриват.

Изискванията за тази сметка е да нямаш никакви други сметки, което на практика е почти неизпълнимо. Не са много хората с една-единствена сметка с ограничени функции.
Кьорфишек е работата, колкото да се спазят законовите изисквания, ама и потребителите да не могат да се възползват.
И аз имам такъв спомен, но в закона се оказа, че пише друго.

Цитат
(5) Банките могат да откажат откриване на платежна сметка за основни операции на потребител, ако той вече притежава:
...
2. повече от една платежна сметка, чрез която може да използва всички услуги по чл. 118, ал. 1, водена от същата или от друга банка на територията на страната, освен ако е бил уведомен, че сметката му ще бъде закрита.

Тоест може да имаш вече една разплащателна сметка в някоя банка и нямат право да ти откажат да откриеш сметка за основни операции като втора.

П.П. Пише "могат да откажат", но естествено банките услужливо го четат като "задължително".

# 685
Банкоматите на Easypay работят вече. Пусти мерак да видя наживо Евро, не бях виждал.

# 686
Аз не смятам да тегля. Ще внеса останалите ми банкноти в банката и с карта ще плащам.
Монетите ги приключих. На майка носят пенсията в брой, та за нейните разходи ще ми даде, да ги видя и аз как изглеждат. Simple Smile Всъщност съм виждала, още 2009 обменях в чейндж бюро, за имотна сделка, че продавачът искаше в евро.

# 687
Приложението на ПИБ вече работи.
Същото си е, само дето еврото вече е отгоре.

# 688
ТБИ още не работи при мен..

# 689
И на ОББ вече работи, но още не съм влизала да видя промяната. Визуално, а и не само, ще отнеме време да свикнем с възприемането на това /не на еврото/, а на визията.

Общи условия

Активация на акаунт