Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 5

• 75 488
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мислим да се пробваме еднодневно до Тевно, но не зная дали ще ни стигне времето и дали ще успеем на връщане да си хванем лифта, че видях че работи до 16:30...

Да, последното качване на лифта е в 16.30. Но минали години сме го хващали и в 17часа. Не бих разчитала на това обаче.
Слизали сме без лифт с дете на 10години и свекърва ми , тогава 60+, около 1.30часа някъде беше. Казвам ви за да си прецените.
Иначе до Тевно и обратно, според мен, минимум 8 часа, с много кратки почивки.

# 706
  • Пловдив
А докъде другаде можем да се разходим над лифта?
Ходили сме на Кременските езера и Поповото, естествено. И до Безбог, Полежан, Газей и Джангала също..
Та ми се иска нещо по- лежерно, езерца някакви в района...и да ни стигне времето да си хванем лифта наобратно.

# 707
  • София
Сещам се за вр. Джано.
Еднодневно ще стане, без бързане.

# 708
  • Пловдив
Уф, и на Джано сме били като ходихме до Кременските...
А Валявишките езера? Или до Дисилашкото езеро?

# 709
  • София
Миналата година ходихме до Голямо Валявишко, но от х. Демяница.
Пак от там , но доста по- кратко е до Василашки езера. Но пък е много живописно до там, има гора в началото- сянка е , пресича се река, изобщо красиво е.
На Дисилашко не сме ходили.

# 710
Лифта може да го хванете , ако отидете до Тевно,не е толкова далеч. Ние сме ходили до Тевно, после Джангал и слизане по онази порта до него и хванахме лифта ( беше 17 часа, но работеше ).. Вярно, че бяхме във форма тогава , но все пак на 40+ и не сме си счупили краката от бързане. Щом през Кременските езера и Джано сте го хванали спокойно, няма проблем. Просто обаче трябва да сте за 1 качване на лифта там, за да сте горе в 9 часа и да имате време

# 711
  • Пловдив
О, не сме...
Никога не сме хващали лифта в същия ден, винаги са били двудневки с нощувка някъде...

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 22:18 от Джи

# 712
Къде отсядате около Луковит? Иска ми се Златният парк и екопътеката да обиколим, но не мога да се реша къде да резервирам.
Другите от компанията искат да посетят Деветашката пещера и Крушунските водопади. Идеи за нощувки? Все възрастни хора, без домашни любимци. Ако има изхранване още по- добре.
Благодаря!

# 713
  • София
Къде отсядате около Луковит? Иска ми се Златният парк и екопътеката да обиколим, но не мога да се реша къде да резервирам.
Другите от компанията искат да посетят Деветашката пещера и Крушунските водопади. Идеи за нощувки? Все възрастни хора, без домашни любимци. Ако има изхранване още по- добре.
Благодаря!
https://www.hotel-balkan.bg/
Ние спахме тук, съвсем близо до Ловеч. Много чисто и приятно място. Яденето, предлагано там е базово - скара, картофи, салати.

# 714
Благодаря!
Ние спахме тук, съвсем близо до Ловеч. Много чисто и приятно място. Яденето, предлагано там е базово - скара, картофи, салати.
А как е басейнът? Топъл ли е?

# 715
Когато ходих до Луковид, спахме в хотел Дипломат Парк,  който е бюджетния брат на Дипломат Плаза и ползвахме басейна на Дипломат Плаза.
Беше преди пет години и тогава беше чисто, в разгара на пандемията, не сме имали никакви проблеми.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 22:06 от Yellow flower 12

# 716
Благодаря за отговорите!
Не държим да има басейн, защото плануваме пътуването след 15.09.

# 717
Басейнът на Дипломат Плаза е вътрешен, температурата е около 28 градуса, за след 15 септември ще става.

# 718
Басейнът на Дипломат Плаза е вътрешен, температурата е около 28 градуса, за след 15 септември ще става.
Благодаря за уточнението. Започвам да разглеждам.

# 719
  • София
Благодаря!
А как е басейнът? Топъл ли е?
Не знам, бяхме пролетта и беше празен. Но там има минерална вода, би трябвало да е топла водата.

Общи условия

Активация на акаунт