Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 5

• 60 638
  • 621
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде по Дунава
Бяла река е ремонтирана.

# 601
  • Пловдив
Бяла река е ремонтирана.
мерси!

# 602
Момичета, скорошни отзиви за екопътека Бяла река? Синът и приятели искат разходка Simple Smile май не беше в добро с-ние или бъркам?
Приемам и др.предложения около Пловдив.

В добро състояние е. С кола се стига до началото на пътеката, но има участък с по лош път, но с бавно каране се стига.
Желая и приятна разходка!

# 603
Здравейте, задавам доста странен въпрос.
Може ли да препоръчате някое място на Витоша, до което се стига с кола и да има примерно някоя гора, в която човек може да се осамоти сам с мислите си сред чист въздух и природа и евентуално да не минават много хора оттам ? 
Просто усещам, че искам да прекарам ей така няколко часа в гориста местност и да си прочиста мислите и да махна негативната енергия.

# 604
  • 1st floor
Не зная какво точно имаш предвид, но ако планираш да стоиш на едно място, сезонът хич не е подходящ. Горе е доста студено вече! Иначе който и път да хванеш, стига до гора. Когато не е типичното лято или зима със сняг, едва ли има много хора. По-скоро ще ги срещнеш около хижите.

# 605
Препоръчвам Ви Кремиковски манастир ако държите да сте в гора и не държите да е непременно във Витоша. Пак е в София.

Манастирът се намира на около 2-3 км след края на кв. Кремиковци. Самият манастир е именно в гората, а половината път от края на квартала до манастира също е обграден от гора. Има и места за спиране с кола до самата гора, в самия манастир също има паркинг. Така че мястото е подходящо хем за разходка, хем за усещане и влизане в гората.

През седмицата там не е натоварено, особено в участъка между квартала и манастира и може да намерите спокойствието, което търсите. Уикендите има повече хора, особено ако времето е приятно. От самия манастир се открива гледка към цяла София и самата Витоша. Така че може да я гледате от разстояние.

Манастирът е поддържан, чист и постоянно реновиран. По пътя от северна тангента до квартала и манастира трябва да се внимава, тъй като е стар, на места напукан или с дупки, но не е невъзможно за шофиране. В манастира има зоокът с пауни и сърни. Имат и магазин, в който продават приготвени от тях месни и млечни продукти (телешко, овче, козе).

Прилагам карта от google maps за придобиване на представа за мястото и гората около него.

Скрит текст:

Няколко снимки от мен.
Скрит текст:

# 606
Благодаря за информацията и снимките, чак ме е срам, че съм от София и не съм посетил това красиво място

# 607
  • София
Дааа, Кремиковския манастир е много китно местенце. Отдавна не сме ходили.
Може също да се разходите в гората и край самия квартал Кремиковци; веднага от квартала се тръгва в ляво по един малко кофти път, там може да се паркира и се влиза навътре в планината край рекичката. И там е много приятно за лежерни разходки! Били сме и лятото и есенно-зимно време.
Горе на манастира е по-високо, по-чист въздух; и на двете места е много хубаво.

Другото близо край София (става и със "селския" градски транспорт) е Локорско - пак след селото-квартал се хваща гората (ходили сме там семейно, аз на разходка, мъжете с колелетата се спускат по планинските пътеки; имало е случаи никого не сме срещали).

# 608
Да споделя нашата разходка близо до София - Гигински манастир, където пихме кафе на прекрасната гледка, разходихме се в двора и до Аязмото. Купихме си домашно сирене и кашкавал.
Зоокът Лесковец - прекрасно място с много животни, разходихме се и погалихме козички и алпаки.
За обяд спряхме в Механа Дивотино - много вкусна храна и приятна битова обстановка с народна музика.

# 609
Здравейте! Дали накой от списващите тук членува в туристическо држество (за София)? Търся препоръка за такова. Засега съм набелазала ТД Алеко Константинов, но все пак искам да проверя и други опции, ако има такива. Попадала съм на разни страници във FB, които организират преходи , но цените им са твърде високи и често дестинаците са по-далечни.  Затова се насочих към местно ТД, предполагам, че организират повече близки преходи на по-разумни суми. Ще се радвам да споделите впечатление

# 610
Разходка близо до София -
Етрополски манастир и прекрасния водопад зад него. Има пътека през гората около 30 минути изкачване, но сега е кално и се качихме с колата до самия манастир. Водопадът е много красив, защото има вода и се стича от всички скали.
В Правец обяд в Зелената къща - много богато и разнообразно меню, страшно вкусна храна.
Паркирахме до бензиностанцията до Шатрата и тръгнахме да обиколим езерото. Попаднахме на Bulgaria Land  и с любопитство влязохме да разгледаме 60  макета на забележителности от България. Много добре направен парк с красиви макети, но още липсват част от тях и доста места са празни. За 35 лв вход на човек останахме с леко разочарование.

# 611
Една много интересна и необичайна дестинация:

https://www.instagram.com/p/DRZEt2EDNJQ/

# 612
  • София
Интересно, ама за инстаграм (поне за мен). За над 700лв на вечер с тези отрицателни коментари - по-добре да си натоварим къмпинг оборудването и да се разположим някъде. Grinning

# 613
Освен това, през последните години, бях на няколко страхотни къмпинга  (не на морето), които се стопанисват от англичани. Хората знаят как да направят място за отдих с всичко необходимо. Условията са много добри, а цените са народни.

# 614
  • Пловдив
Кукувиче гнездо, кои например?

Общи условия

Активация на акаунт