Робот за почистване на прозорци-малкият голям помощник -тема 2

• 26 504
  • 270
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря! Посочен ли е в гаранцията списък със сервизите?

Не. Но тук описват процедурата
https://www.ozone.bg/help/article-9/

# 166
  • София /Абсурдистан
Благодаря!

# 167
Идвам с малко тъп въпрос - трябва ли да са включени в ел. мрежа докато работят?

# 168
# 169
Минавам да похваля Xiaomi Hutt C65. Благодаря на тези, които ми го препоръчаха. Днес пристигна и му направих една проба. Утре продължавам Simple Smile Върши идеална работа за външното остъкление на терасата. Вярно не може да мие в ъглите, но с две минавания нааканото от лястовиците лятото стъкло светна.
Прилагам снимки 'преди' и 'след'
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 17:15 от Marmoleta

# 170
Здравейте!
Имам голяма остъклена тераса. Прозорците от външната страна са доста мръсни.
Пуснах робота много пъти - без препарат, с вода, с препарат, но винаги остават едни малки петна от засъхнали капки. Имам чувството, че са варовикови капки.
Осенява ме една идея, но ме е страх да не прецакам робота.
AntiCalk препарат някой ползвал ли е?
Даже ме е страх да споделя идеята си.....

# 171
  • Бургас
Да не би да са много мокри подложките? Тогава остават следи.  Вода с малко оцет дали няма да стане ?

# 172
Когато е облачно ми изглеждат идеално чисти, но блесне ли малко слънце тези петънца бодат очите.
Не съм пробвала с оцет.
Това е по-безопасна идея.
Първо ще пробвам ръчно, на място, което е лесно за почистване.
Ако някой все пак има опит нека да сподели.

# 173
  • Deutschland/HE
Опитай с бял оцет, той е по-концентриран и ще се справи идеално.

# 174
  • София
Когато е облачно ми изглеждат идеално чисти, но блесне ли малко слънце тези петънца бодат очите.
Не съм пробвала с оцет.
Това е по-безопасна идея.
Първо ще пробвам ръчно, на място, което е лесно за почистване.
Ако някой все пак има опит нека да сподели.

А каква е вероятността тези петънца са дефекти в стъклото (аз имам такова стъкло и бая търкане беше, докато се светна какво е)?

# 175
Категорично не е дефект на стъклото.
Засъхнали капки след дъжд са.
Но истината е, че са големи стъклопакетите и поне година не са мити отвън. Само с водоструйката ги обливах лятото.
Ще се налага голям километраж да навърти роботка.

# 176
Аз затова първо пускам мокро, после сухо почистване, иначе все ми стои на капки.
С препарат пръскам малко стъклото при сухото почистване.

# 177
  • София /Абсурдистан
Не наливам вода и не искам да пръска. Пръскам малко препарат върху стъклото и го пускам. При по-мръсни съкла, пускам по няколко пъти, сменям и моповете с чисти. Роботчо е W66 на Ксаоми. Просто е идеален. Купих за сина ми следващият модел - А1. Ами моят е по-добър. Този пръска много и замазва. Мопът му е някакъв дебел и рошав, неподходящ, според мен, но сега всички на пазара са с такива. Казах на сина ми да не му сипва вода изобщо, малко по-добре е измил, но има какво да се желае още. Та това е, старото излезе по-добро от новото.

# 178
На нашия стъклопакет станаха такива петна от капки, защото первазите ни са от варовик и като вали дъжд, пръска към стъклата с част от варовика.Затова нямаха махане.

# 179
  • Пловдив
За толкова години експлоатация, така и не съм открила вариант, да пусна W66 без вода в контейнера.
Да, пускам го, да чисти без да пръска, но няма ли вода в контейнера, започва да ми се кара на китайски и отказва да тръгне Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт