До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 387
  • 741
  •   2
Отговори
# 375
  • Мадрид / София
И аз мисля, че е от незнание да се казва "оставете го да почива в мир". Това не означава да се плаче непрекъснато за умрелия. Те са около нас, но не ги виждаме с нашите физически очи, не са пригодени да виждат едни такива ефирни светове. Представете си, че някой е около вас и вие непрекъснато плачете за него. Починалия се опитва да ви даде сигнали, че е тук ама вие си знаете своето и рев та рев. Тъгата е по това, че няма да можете да го виждате и говорите физически. С познания за как действа другия свят, този момент доста се олекотява, става поносим и бързо отминава.

# 376
Е, Анджела - първо "рев та рев" и после бързо отминавал момента.
Личи че нямаш опит със скръбта и смъртта (без да се обиждаш) на значим човек, което е и добре
Човек скърби, колкото отнеме и както му идва отвътре да изрази. "Ревът" е целебна и добра фаза.
Момента отминава със скоростта, с която човек асимилира огромната си загуба, при някои с години. Вярата помага, както казваш, но отсъствието му от физическия свят (дете например) е болезнено с години.
Та да не обобщаваме нормални и различни за всеки човек преживявания. Да не говорим, че в твоя съвет (леко скастряне на страдащите) го има момента "представи си че [любимия човек е в духовен свят и щастлив]". Не всеки вярва в това, нито е длъжен. Агностици, екзистенциалисти, религиозни юдеи - за тях няма "после". Оставяме ги на мира и не им даваме акъл

# 377
Доколкото съм чела, никак не е добре да призоваваме починалите си близки, трябва да ги пуснем да си отидат. Все се надявам, че някога ще бъдем пак заедно
Призоваване за мен е извършването на спиритуални сесии от хора, които нищо не разбират и то в ниските енергии.
Къде да отидат, според мен отвъдното е отвъд нашите възприятия, но не е толкова далеч.

# 378
  • Мадрид / София
Е, Анджела - първо "рев та рев" и после бързо отминавал момента.
Личи че нямаш опит със скръбта и смъртта (без да се обиждаш) на значим човек, което е и добре
Човек скърби, колкото отнеме и както му идва отвътре да изрази. "Ревът" е целебна и добра фаза.
Момента отминава със скоростта, с която човек асимилира огромната си загуба, при някои с години. Вярата помага, както казваш, но отсъствието му от физическия свят (дете например) е болезнено с години.
Та да не обобщаваме нормални и различни за всеки човек преживявания. Да не говорим, че в твоя съвет (леко скастряне на страдащите) го има момента "представи си че [любимия човек е в духовен свят и щастлив]". Не всеки вярва в това, нито е длъжен. Агностици, екзистенциалисти, религиозни юдеи - за тях няма "после". Оставяме ги на мира и не им даваме акъл
Не си ме разбрала. За по-бързото отминаване става когато си убеден, че смъртта не е края. И когато знаеш, че можеш да контактуваш с починалия. Болката от загубата си я има, няма две мнения по въпроса. Но моля да се прави разлика между болка (неизбежно) и страдание (по избор). Болката няма как да я избегнеш и колко време ще бъде в теб това си зависи от всеки човек и не е нещо за омаловажаване и критика. Докато не се осмисли и приеме ще бъде водеща, да. Рев та рев се отнасяше за страданието, което някои демонстрират с години, нещо което е необяснимо или по-точно е начин на живот (вечните жертви).
Има вече доста информация за след смъртта. Кой кога ще я възприеме или не си е негов личен избор. То става когато си готов за такъв вид информация. Има много случаи на родители, чиито деца са минали оттатък и след като са имали възможност да контактуват с тях се успокояват и това ги ентусиазира да работят за останалите хора претърпели загуба.
За себе си мога да кажа, че имах преживявания с близки напуснали ни, но от както имах контакт с някои от тях и знам, че когато искам мога да общувам с тях ми е спокойно.
Кой как ще приеме една смърт много зависи от самия човек и неговата чувствителност и неговите разбирания. И никой не може и не бива да налага своята воля над останалите.
Не мисля, че го правя, само е опит за обяснение, но ако се възприема като налагане, се извинявам.

# 379
Аз не съм вечната жертва,но не мога да спра да рева. Връхлита ме през няколко дни като товарен влак. Хем съм запозната с доста неща и все пак много ми липсва.
Angela61,пиша ти на лично

# 380
  • на чист въздух
Силно се надявам починалите ни близки да са на едно по добро място. Жалко, че не можем да ги чуем

# 381
Какво значи "да ги призоваваме"?🤔 Тук никой не говори за сеанси с викане на духове.... Самият изцелителен процес по скърбенето, минава през различни етапи. Човека,който е останал тук, има нужда да има с кого да говори за починалия,да си спомня,да си обяснява и по този начин преработва скръбта. За това за мен ,глупости от рода "оставете мъртвите да почиват в мир", "стига си му ровила кокалите" и др подобни ,са от не знание и страх. Спокойно,няма да дойдат за Вас....

Загубих най най-скъпите си хора, така че и да дойдат за мен - с радост ще тръгна с тях. Много често ги призоваваме да ни помогнат в трудни ситуации. Четох някъде за жена загубила мъжа си, която непрекъснато го призовава за съвети и идеи как да постъпи, той й се явява и отговаря. Това, според мен не е добре. Има доста книги за живота след смъртта - поне доколкото съм чела, душата продължава пътя си. И при двамата ми родители ми е правило впечатление, че през месеците преди да си отидат бяха изгубили връзка с действителността. Без да бяха дементни, някак се отдалечава ха от света.

# 382
Poni69, аз имам теория, може да се каже потвърдена, чрез котките ми, но се отнася за хората също, а съм сигурна и за всички живи същества.
Теорията ми е, че когато на човек, или животно, му наближава смъртта, духът му започва да "витае". Движи се през измеренията, В ниските, или високите. Един вид като подготовка за смъртта и примиряване с краят. И затова ги усещаме сякаш не са тук. Усещането е много гадно. Поне за мен. Обхваща ме страшна тревожност и безнадеждност.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 08:49 от FBID10206456949248728

# 383
Много точно го описа

# 384
  • Мадрид / София
Има писано пи въпроса и то от болнични наблюдения на лекари и сестри. Много често седмици или дни преди края, пациента започва да общува и вижда хора преминали вече оттатък било то близки или не. Те идват за да ни подготвят за преминаването към другия свят. Това, когато смъртта идва постепенно. Другояче стои въпроса при внезапна смърт. Там може да има объркване.

# 385
Да, някои от терминално болните имат такова примирение и serenity преди да преминат отвъд, осезаемо.

Аз за тези с внезапната смърт съм чувала, че настъпва усещане за тишина, все едно си извън час в коридора на училището, цялата енергия се вихри вътре, в кабинетите, но ти си изключен от нея, тя за теб не важи. Знам за човек, който почина в катастрофа в междуселски път, че преди да тръгне е казвал, че странно, но има усещане, че няма никакви задачи за деня ("нищо нямам да правя"). Което и реално се случи. Не че не е трябвало да вечеря със семейството си, да носи храна и тн. но сигурно е била точно тая тишина, предузнание, че вече е изключен от общото.

# 386
Пуснах си един епизод с Невена Цонева и го спрях. За нея съм склонна да вярвам, че вижда неща, но другия, някакъв треньор, такива ги бръщолевеше.
Някаква мода ли е да говорят за задгробния живот? То беше материализация на желания, женски практики, мине-не мине все някакви нови вибрации. Всъщност започна още в началото на демокрацията с един руснак по телевизията. И Къци, който викаше Алелуя по разни сектански сбирки тогава. Не всичко е толкова светло и ню ейдж си е вид бизнес, ако не и контрол на масите.

# 387
С Къци беше филм, не е бил никога сектантски агитатор или нещо подобно.
Руснакът се казваше Кашпировски. Имаше зловещи очи.

# 388
С Къци беше филм, не е бил никога сектантски агитатор или нещо подобно.
Руснакът се казваше Кашпировски. Имаше зловещи очи.
Виждала съм го да вика на улицата. Приличаше си точно на агитация. Такава реклама на филм по онова време.

# 389
Ходили сме с нашите на сеанси при Кашпировски във Варна 1990г заради сестра ми(тя е инвалид)... На нея не и повлия изобщо,но майка щеше да се побърка🤣🤣🤣🤣. Нощем влизаше в гардероба,защото го мислеше за врата(което е тъй де,но към друго измерение). Обаче там пък ,точно тогава се състоя най-важната и съдбоносна среша в живота ми-тази,за която съм дошла...
Моят също знаеше,че ще умре. Нито го беше страх,нито нищо...просто знаеше...Не от болест

Общи условия

Активация на акаунт