До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 400
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Чела съм за котката на Шрьодингер, да. Хена, то не е странно самото преживяване като такова с точно тази упойка (тя е дисоциативен анестетик и е нормално), а пълното съвпадение на света, в който попаднах с описания в книгата. Чудя се дали с автора не сме били на едно и също място, буквално такова остро усещане имах, докато четях. То може и да е на земята в някой период, а може и да е друго, костите обаче бяха човешки, това съм сигурна  - сякаш изведнъж е настъпил катаклизъм и е унищожил всичко. 

# 361
  • Мадрид / София
Чела съм за котката на Шрьодингер, да. Хена, то не е странно самото преживяване като такова с точно тази упойка (тя е дисоциативен анестетик и е нормално), а пълното съвпадение на света, в който попаднах с описания в книгата. Чудя се дали с автора не сме били на едно и също място, буквално такова остро усещане имах, докато четях. То може и да е на земята в някой период, а може и да е друго, костите обаче бяха човешки, това съм сигурна  - сякаш изведнъж е настъпил катаклизъм и е унищожил всичко. 
По принцип преживявания под упойка са под съмнение, обаче това че се помни с години преживяното и видяното дава основание да се мисли, че може и да не е просто следствие от упойката.
Що се отнася до после прочетеното в книга: възможно е по едно и също време да се получи/канализира една и съща идея, картина. Има сведения за такива едновременно получени идеи за открития. Само че все още не е популярно да се приемат едни такива съвпадения.

# 362
Анжела, напълно се солидаризирам с казаното от теб. И моите съмнения за ефекта се появяват точно заради яснотата и детайлността на спомена след толкова много години, буквално го виждам пред себе си. Склонна съм да приема и идеята за едновременното получаване на някаква информация от различни субекти (ние, впрочем, в тези случаи субекти ли сме или обекти?), имах сходно преживяване с описано от Артър Кларк в Одисея 2000. Това сходство промени из основи отношението ми към фантастиката, сега съм убедена, че най-силните, изключителни и разтърсващи описания в нея са плод на лично преживяване, а не просто подходящ начин да изложиш идея, философия или верую, които не се поддават на друг жанр или поне не могат да се предадат така въздействащо и убедително.

# 363
Мисля си колко е илюзорно всичко, реалният свят е илюзорен, само като си помислим, че цветовете, които виждаме са просто електрически импулси, преработвани от мозъка ни.
И аз съм на същото мнение. Но все пак сме се "ограничили",за да можем да изпитаме точно такива преживявания. И колко много неща не виждаме,които са около нас, защото сме фокусирани в друго. Но иначе няма как да  пребиваваме във физическия свят. Макар,че понякога много ми се иска за малко поне да мога да видя някои хора и неща....

# 364
Аз искам да сънувам майка ми, за да знам, че е добре и не ме е забравила.

# 365
  • Мадрид / София
Помоли я да ти се яви. Не винаги откликват поради някаква причина, но ако няма някаква пречка се явяват. И не те е забравила. Просто могат да са заети с нещо друго.

# 366
Може би не ти се явява, защото вече е продължила пътя си и е в мир.

# 367
Разбира се,че не те е забравила....Както ти каза Angela61, помоли и поискай и ще "дойде",дори и не веднага....Аз понеже бях (и още съм) отчаяна от така стеклите се обстоятелства, моя го побърках да идва да ми обяснява.... Ако ще се почувстваш по добре-има достатъчно литература и клипове в Ютуб за живота след смъртта и между преражданията,може да потърсиш и да видиш,кое ти резонира,за да получиш утеха на някакво ниво

# 368
Вчера следобед спим с мъжа ми и аз сънувам, че колата ми е открадната сънят беше реалистичен, защото се виждах със същата пижама, с която спях отвън пред вкъщи  Събудих ме се и седнахме да ядем, 10мин. след това ми звъни съсед и ми казва да си пусна камерите, защото съмнително лице се въртяло пред дома ми. В продължение на 2 часа, лицето е минало 3 пъти и се е опитвало да отвори вратата на двора ни и на колата ми паркирана пред къщата.

# 369
Преди години сънувам, че Майкъл Джексън води предаване по CNN, нищо особено, но сутринта щом станах, водещата новина беше, че е умрял.
Имаше един инцидент с избухнала цистерна част от влакова композиция тук в България, имаше разрушени къщи, не помня вече много, но това което си спомням е, че нощта преди това сънувах как влак минаваше по един от виадуктите на Хемус, взриви се и падна върху къщи под моста.
Астрал ли е, какво е, но как да не си мисли човек, че го има. 😒

П.п. уауу Злодеида

# 370
Помоли я да ти се яви. Не винаги откликват поради някаква причина, но ако няма някаква пречка се явяват. И не те е забравила. Просто могат да са заети с нещо друго.

Снощи я сънувах. Образът й някак на моменти избледняваше, но ми се яви.
Вървим надвечер, спокойно време на свечеряване. До нас вдясно вървят младо момче и момиче и отиват да плуват с някаква лодка с гребла. Майка ми казва: къде отиват да плуват сега, аз й отговарям: времето сигурно е подходящо. Вървим още малко и изведнъж ни залива приливна вълна, мръсна, кална вода. (Ако си спомняте скорошните наводнения в Испания, такова).
Потъваме, аз започвам да се давя, всичко някак се успокоява. Изведнъж изплувам, не знам как, майка ми ли ми помогна. Започвам да кашлям и да излизам. Какво стана с нея не знам.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 11:25 от Kawsay

# 371
  • Мадрид / София
Мръсната вода е символ на проблеми. Заливат те проблеми, но ще ги преодолееш (изплуваш).

# 372
Мръсната вода е символ на проблеми. Заливат те проблеми, но ще ги преодолееш (изплуваш).
Или проблеми, или тъгата.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:54 от Kawsay

# 373
Доколкото съм чела, никак не е добре да призоваваме починалите си близки, трябва да ги пуснем да си отидат. Все се надявам, че някога ще бъдем пак заедно

# 374
Какво значи "да ги призоваваме"?🤔 Тук никой не говори за сеанси с викане на духове.... Самият изцелителен процес по скърбенето, минава през различни етапи. Човека,който е останал тук, има нужда да има с кого да говори за починалия,да си спомня,да си обяснява и по този начин преработва скръбта. За това за мен ,глупости от рода "оставете мъртвите да почиват в мир", "стига си му ровила кокалите" и др подобни ,са от не знание и страх. Спокойно,няма да дойдат за Вас....

Общи условия

Активация на акаунт