До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 379
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Сънищата са пътешествия из астрала (не осъзнато пътуване) .Има и осъзнато пътуване,когато сам предизвикваш астралните пътешествия.Тогава тялото ти спи,а разумът ти е буден.Получава се чрез медитация

# 346
Чрез медитация, или събуждане в съня, което е още по-вълнуващо. Нямам вече време да медитирам, загубих и тренинг, но събуждане в съня ми се случва често и винаги се възползвам, дори понякога преживяванията да са доста кошмарни.

# 347
  • Там където
Ами не мисля, че всички сънища са пътешествия из астрала. Много често сама си осъзнавам, че е сън и то пълна глупост Simple Smile Но има едни сънища дето според мен или са пътешествия в астрала или картини от минал живот, а защо не и паралелни светове, където сме пак ние, но в дпуга същност или форма. Не мога осъзнато да пътувам в астрала (за добро или лошо), но някак си усещам че отивам там или съм там - понякога е точно това, което описват като пътуване с асансьор, бясно нагоре.... Много често общувам с някой и ми говори "човека" и ми дава акъл, ама като се събудя нищо не помня или много рядко се сещам за какво беше този сън/път Simple Smile Не знам кой е това- моето закъсало с мен "Висше Аз" ли, някой завалия душевен настойник, душата ми ли... наистина не знам с кого общувам

# 348
Аз такова чудо сънувах преди дни..сефте в три реалности, или два свята, като нашият беше от две реалности, и светът отделно на тези, които ни бяха поробили. Събудих се, и осъзнавам, че не съм сънувала продължението, заспах и го досънувах. 😁

# 349
Много често ме измъчват някакви въпроси и като се замисля, че трябва да ми се даде знак, да разбера същината на ситуацията започвам да сънувам отговорите.

# 350
  • Телиш/Плевен
Сигурно има разлика, но аз не съм я разбрала. Доста често ми се е случвало да не знам сънувам ли или не.
И при мен е така...

Едва сега откривам тази тема и ще се върна назад да прочета. Blush

# 351
За мен, сънищата могат да бъдат послания от отвъдното. Веднъж сънувах, че с ММ обикаляме с колата сред руини, разрушени сгради и беше много прашно, почти тъмно. След няма и месец се случи голямо земетресение и действително се случи да обикаляме с колата покрай срутени сгради и такива, които се рушат умишлено защото представляват опасност и се вдигаше голяма пушилка.
Другият ми такъв сън беше преди нападението на Хамас в Израел. Сънувах, че аз и още две жени , мои много близки, сме на нещо като събор в пустинята. Аз и една от близките ми сме ранени, другата е добре и ни подпира да вървим напред, защото в района има маскирани и въоръжени мъже, които ни насочват накъде да вървим, минавайки покрай трупове на други жени. Докато не видях за нападението в новините не знаех, че в Израел се провежда такъв фестивал.
Също и получавам отговори на някои от въпросите  си , а някой път отговорът идва в съня ми преди да съм попитала и като ми се случи нещото знам кой е “виновника”.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 08:33 от •MERA•

# 352
И аз често съм имала такива сънища, но заради едно такова преживяване (не знам дали беше сън, но бях под упойка с кетамин, тогава май се казваше кеталар) не ми се иска съвпадението да е едно към едно - беше краят на света.

# 353
Хора,аз миналата вечер сънувах странен сън!
Сънувам,че съм в една пещера..Разбира се както винаги си размишлявах в съня и се чудих защо съм там..Докато разглеждах видях вдлъбнатина под формата на арка.Там имаше три кристала-оранжево,розово и синьо.Бяха големи.Стоях пред тях и се радвах колко са красиви и бляскави..Изведнъж този сън се разстресе..Усещах,че съня се губи,но продължавах да виждам кристалите..те не мърдаха...И чух пак онзи мъжки глас от предните сънища..Три пъти ми повтори " Инхотеп"..Всичко се затъмни и се събудих..

# 354
И аз често съм имала такива сънища, но заради едно такова преживяване (не знам дали беше сън, но бях под упойка с кетамин, тогава май се казваше кеталар) не ми се иска съвпадението да е едно към едно - беше краят на света.

Сънища с края на света са важни послания. За сънуващия , такъв сън значи, че нещо е към края си, започва друго нещо . Това може да се тълкува по много начини - промяна в начин на мислене, на гледна точка към някакъв проблем, промяна в начина на живот и т.н., винаги такъв сън вещае промяна.

HENA
Да не би да е Имхотеп името, което чуваш?
Да не си гледала някой филм, предаване или нещо свързано с египетския учен Имхотеп ( архитект и лекар) , което да те е впечатлило ?

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 11:22 от •MERA•

# 355
Абе, там е работата, че не знам дали е било сън - бях под краткотрайна упойка и преживяването беше ужасно - минах през огнен тунел много бързо със спирално движение (като в тръба) - никога не съм виждала такъв ярко червен цвят на пламък, но още го помня, не ми пареше обаче. Този тунел буквално ме захвърли и тупнах на някакво място, което беше изцяло опустошено - нямаше растителност, хора или животни, а само камъни, пясък и кости (много кости, вървях върху тях). Въздухът беше като мъгла, едва се виждаше и слънцето - то нито светеше силно, нито топлеше, но не ми беше и студено. Накъдето и да се обърнех, все същото се виждаше - една пясъчно-камениста пустиня с кости и мъгляв или запрашен жълтеникав (не мога да кажа, но ефектът визуално е същият) въздух. Взех един череп в ръцете си и попитах (не знам кого, но помня, че попитах) "Чий е този череп?" В този момент чух ясно глас "Твоят", което страшно ме изплаши. Оказа се, че съм си държала главата с две ръце и съм задала гласно въпроса си, а анестезиоложката ми е отговорила Simple Smile . Това беше единственото комично в цялото преживяване.
И всъщност, защо разказвам всичко това - не защото е чудно, че упойката е действала по този именно начин (то е характерно за нея), а защото това преживяване никога не се заличи, дори и след близо 40 години вече, с всички подробности и най-странното - години след него отворих да чета книга с латиноамериканска фантастика - мястото беше описано досущ като видяното от мен (със сигурност не съм чела книгата преди това, беше с фабрично слепени страници, та ги разрязвах при четенето). Ето това най-много ме озадачава, пълното съвпадение на описанието.
Затова не ми се иска, каквото и да съм сънувала/видяла, да е буквално виждане за бъдещето. 
Ако се повтарям, че май писах в една тема за горното преживяване (макар и не с такива детайли), моля за извинение.

# 356
Кубратова
Наистина много интересно преживяване.
Има много проучвания на тази тема - съществуването ни в паралелни светове . Прочетете (ако не сте) за експеримента с котката на Шрьодингер, който доказва съществуването на две паралелни реалности. Кой знае колко още може да има.

# 357
Мера не,не съм гледала нищо свързано с Египет! След като споделих за това на една приятелка,тя ми каза за този,който ти ми каза..Даже не съм чувала това име,камо ли да знам кой е! Разбрах за него след съня..

# 358
И според мен сънят по-горе (Кубратова) е типичен за халюциногените, те създават цели наративи, подсъзнанието ни е в състояние дори да съшие цял един паралелен живот в миналото или бъдещето, по мое мнение
Не, че в такива състояния човек не получава и видения за бъдещето, но докато не се случат/сбъднат, човек по-добре да не си ги взема на сърце

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 16:57 от .Hazel.

# 359
Мисля си колко е илюзорно всичко, реалният свят е илюзорен, само като си помислим, че цветовете, които виждаме са просто електрически импулси, преработвани от мозъка ни.

Общи условия

Активация на акаунт