Предишен и следващи животи нямат общо за изгледа на тялото. Това, което има значение е свързано с бъдещите преживявания на дадена душа и по-точно това, което иска да опита. Бъдещия опит е базиран на липсата на такъв опит от страна на душата. И така последния етап преди поредното прераждане е изготвянето на план от страна на душата и нейните наставници. Плана се изпипва до перфекция къде ще се родиш, кои ще са ти родителите, кои ще ти помагат да вървиш по пътя начертан от плана, кои действия/преживявания ще имаш за да достигнеш до желания опит. Въпреки това, ти с твоят свободен избор, можеш да променяш в крачка плана, но важните моменти не могат да се променят.
И прераждането е почти безкраен процес. Много и много пъти сме го правили и ще го правим.
Сега телата генетично наследяват прилика с родители и род, а как изглеждаш известен дял има имитацията. Имам "леля" баба ми я е осиновила, че е била сираче от войната и тази ми роднина имаше прилика с баба ми, а нямат нищо общо генетично. Но детето е възприело характеристиките на баба ми най-вероятно имитирайки я. Така си го обяснявам аз.
Има нещо вярно в манифестирането, па макар и несъзнателно правено.