До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Мадрид / София
Не знам какво означава да "изработиш тялото си" затова ще кажа каквото знам до момента:
Предишен и следващи животи нямат общо за изгледа на тялото. Това, което има значение е свързано с бъдещите преживявания на дадена душа и по-точно това, което иска да опита. Бъдещия опит е базиран на липсата на такъв опит от страна на душата. И така последния етап преди поредното прераждане е изготвянето на план от страна на душата и нейните наставници. Плана се изпипва до перфекция къде ще се родиш, кои ще са ти родителите, кои ще ти помагат да вървиш по пътя начертан от плана, кои действия/преживявания ще имаш за да достигнеш до желания опит. Въпреки това, ти с твоят свободен избор, можеш да променяш в крачка плана, но важните моменти не могат да се променят.
И прераждането е почти безкраен процес. Много и много пъти сме го правили и ще го правим.
Сега телата генетично наследяват прилика с родители и род, а как изглеждаш известен дял има имитацията. Имам "леля" баба ми я е осиновила, че е била сираче от войната и тази ми роднина имаше прилика с баба ми, а нямат нищо общо генетично. Но детето е възприело характеристиките на баба ми най-вероятно имитирайки я. Така си го обяснявам аз.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:25 от Angela61

# 271
Те кучета и котки замязват на стопаните си, та в този ред на мисли е предполагаемо, че за децата е още по възможно да заприличват на осиновителите си.

# 272
А може стопаните да заприличват на своите любимци. Grinning Има нещо вярно в манифестирането, па макар и несъзнателно правено.

# 273
Препоръчвам Робърт Монро " Пътуване извън тялото", има я в читанка. Някои неща ме впечатлиха.

# 274
  • Мадрид / София
Има една книга, казва се "Урантия". Урантия всъщност е Земята. На български не знам да я има, на други езици - да. Оргинала е бил на английски и няма автор. Писана е между 1922 и 1939 г и има духовен характер. Книгата вече е достъпна за всички, няма вече ограничения за авторство ( тоест да бъде на английски) и може да бъде превеждана от всеки, който желае да го направи и да е съвестен с превода.

# 275
Аз идвам с един въпрос, за който съм си мислила и преди, и сега, провокирана от другата тема, ще питам тук. Гледала съм различни предавания за паранормалното от България. Казват, че почти във всяка празна къща могат да се засекат електромагнитни вълни. Знаете какво е положението на изоставените къщи в България - обикновено са с изтръгнати кабели и тарашени. Въпросът ми е - какви са причините един уред за отчитане на електромагнитни вълни (EMF METER) да показва стойности, без причините да бъдат паранормални? Говоря предимно за места без ток като стари къщи, гробища и т.н.
За този уред става въпрос:
Скрит текст:

# 276
  • Мадрид / София
Земята е обградена от електромагнитно поле. То е навсякъде около нас. Човешкото тяло работи с електромагнитно излъчване.
Но не е равномерно разпределено на Земята. На места е по-силно, на места е по-слабо. На база на това е и отговора на въпроса ти. Не е паранормално явление.

# 277
Тоест хипотетично, ако се разхождаме в някоя стара сграда или гробище и уредът отчете някаква “активност“, това не означава, че сме доловили нещо паранормално.🙂 Това ми беше мисълта.

# 278
  • Мадрид / София
Може да отчете аномалия в излъчването. И тогава да се търси причината за тази аномалия. Може да се дължи на геофизични процеси или друго.

# 279
"Предават ли мъртвите енергията си върху нас? - Да, известното уравнение на Айнщайн - Е=МС^2, го доказва.

Известното уравнение казва, че енергията (Е) и материята са две версии на едно и също нещо и че всяка част от материята съдържа МНОГО енергия.

Сега разгледайте цялата материя, която съставлява човек. След смъртта на този човек тази енергия тихо се разглобява и отива, за да се превърне в други неща. Директно мъртвото тяло може да бъде погълнато от чистач (scavenger - мършояд) и буквално да стане част от този чистач.

Или същият въпрос може да поеме по много индиректен път. Да предположим, че след смъртта ви сте погребани под дърво. Това дърво може да използва тялото ви за хранителни вещества. Плодът на това дърво в един момент ще съдържа материя, която в най-буквалния смисъл на думите сте били вие.

Една катерица ви поглъща. Водата, в която се намирате, се изпарява в облак. Валите тихо върху открито поле. Вие сте погълнати от жито. Вие сте изпечени в хляб. Изядени сте на вечеря за Деня на благодарността.

След време атомите, които ви съставляват днес, ще се разпределят по целия свят и може би дори във вселената. Атомите, които ви съставляват, ще се превърнат във вода и в трева, и в скала, и в червеи, и в скакалци, и в риба, и в други хора..

Предполага се, че всеки един от нас съдържа около милиард атома, принадлежали на Уилям Шекспир. Имайки предвид два факта:
- Енергията и материята са едно и също нещо.
- Всички ние сме малко Уилям Шекспир

Тогава да, абсолютно, мъртвите ни предават енергията си. "

# 280
  • Мадрид / София
Материята Е енергия. Затова твърдението, че енергията и материята са едно и също е вярна.
Обаче с другото твърдение не е точно така. Ние НЕ сме нашето тяло. Така както твоята колата не си ти. Тялото и колата служат за придвижване тук на Земята. Тялото ни е само помощно средство за този свят. Замисли се: отъждествяваш ли се с твоето тяло. Това ли си ти? Или ти си нещо друго? Това, което остава в земята след смъртта ни е нашето тяло ("колата"), материята. Но ти не си там. Твоята есенция е квантова и обитава някое от квантовите измерения.
Затова няма как растенията и животните да те абсорбират. 😄

# 281
Енергията на починалите заминава точно по направление, в зависимост от честотата, на която трепти. Няма как да се съедини с нашата, ако сме с различни честоти.
Мислех си как така буболечките, летящи и пълзящи, са толкова интелигентни. Как разсъждават, след като нямат мозък.
Тъй като аз обичам буболечките и с годините ги наблюдавам, и днес, замислейки се върху това, че те, въпреки толкова миниатюрни, особено мушиците, откъде се проявява тяхната интелигентност и се сетих за думите на Анхела, че всъщност съзнанието им не е в тялото, а в някое квантово измерение със зелени светещи цифрички на черен фон.

# 282
  • Мадрид / София
Тъкмо щях да го повторя 😂 Не е само вибрацията. Всяка душа и дух имат нещо като код, който отговаря единствено и само за този дух и душа. Затова когато се прави регресия за минали животи, знаеш усещаш го, че ти си го живял. Не някой друг. Не можеш да живееш живота на друга душа/дух. Кода, който те идентифицира е само твой.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 21:39 от Angela61

# 283
Да кажем умира човек и какво ли си мисли в този момент душата, "о, аз пък взех че умрях" и мисли по начина, по който до преди малко като е бил жив или пък умира, вече е само дух без тяло и всичко вече му е далечно и съзнанието му е друго.

# 284
Това е от форума на Quora.🙂 Много интересни позиции има по темите за смъртта и какво представляват духовете. Защо продължават да съществуват в нашето измерение също така.

Замисли се: отъждествяваш ли се с твоето тяло?
Не, аз не се отъждествявам с тялото си и дори в първата тема съм споделяла, че когато се гледам в огледалото, никога не казвам - Това съм аз!  В съзнанието ми винаги е съществувало - Аз и Моето тяло. Гледам на себе си като на някакъв експеримент, тялото ми е опитно зайче.. хаха. Но ние сме отбор. Приятният външен вид винаги говори за правилна симбиоза между духа и тялото. 🙂 За грижа, а не за издевателство над едното от страна на другото. И ВЪПРЕКИ ТОВА, се усещам много по-свързана с материята! Това си личи и от постовете ми. 🙂✌️😉

...
Твоята есенция е квантова и обитава някое от квантовите измерения.
Затова няма как растенията и животните да те абсорбират.
Аз пък имам един много любим цитат на Едвард Мунк - "From my rotting body flowers shall grow and I am in them, and that is eternity." 🙂

Общи условия

Активация на акаунт