Подарък за близка приятелка в чужбина

• 2 524
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
  • Берлин
+1
Аз живея в чужбина от години. Радва ме посрещането на приятел или близки. Луканки, ракии, шевици, грънци и тн.-не, благодаря. Козметика и бижута-абсурд. Само синът ми може да нацели вкуса ми от раз.
В конкретния случай-щом харесва Пандора- ваучер и отиваме двечките да си хареса нейното бижу.

# 61
  • София
Когато съм дълго време навън, винаги ми липсва нашенската боза и един бг крем за ръце с йогурт.
Пандора пък си купувам предимно от чужбина, заради по-честите промоции.

# 62
  • София
Прочетох само първоте две страници, защото си имах идеи и преди тях.
Купи й един календар за 24 година с гледки или градове в България. С красиви изображения. Купи й и две книги (например фотографът на Галин Никифоров и Скреж на Радостина Ангелова или Афиш в огледалаот май се казваше пак от нея. Хубави, български истории, градски, интересни, без досадни патриотични залитиания) и я заведи на вечеря.

# 63
Ние имаме до нас български магазин, супер добре зареден. Блуза с шевици за мен е много нелеп подарък.

# 64
  • SF
Май не разбирате, въпреки примерните снимки.
Поразгледайте малко дизайнерски дрехи и пак пишете.

# 65
Като живееща в чужбина от 18 години най-много обичам да ми носят от България някоя книжка на български език и напоследък съм фен на чорапите на Пирин Хил. Понякога си поръчвам и едни конкретни витамини за детето, но това е много индивидуално. Не обичам да ми носят неща за ядене. И сирене си имаме, и кори за баница, и лютеница, дори боза и руска салата на Кенар.

Авторката може да пита приятелката дали има нужда или желание за нещо конкретно. Аз винаги питам, като ходя на гости.

# 66
  • SF
И домакините винаги казват: Не, няма нужда, имаме си всичко!
Затова да ни пита нас и да даваме идеи.
За едни блуза с бродерии е нелеп подарък. НЕЛЕП??!??
За други мастика и люта ракия е неподходящ подарък.
Книгата е много, много, много хубав подарък, но вече 1. хората четат електронни книги и 2. Темата е поставена за скъп и луксозен подарък, който да се побира в раничка, която ще е за целия багаж на пътуващата.

# 67
  • Melmak
Благодаря на всички!

Нединка, чорапи на пирин хил точно за Коледа й пратих.

Иначе книга съм мислела, да.

Есме ме разбра най-добре май.

Наясно съм, че хората имат всичко. Не очаквам, че от бг мога да донеса нещо нечувано и невиждано. Питах я дали има желание да й занеса нещо конкретно и каза, че не.

Да я черпя е едно на ръка и не отменя подаръка.

Благодаря на всички за идеите ви!

# 68
Ако предложението за шал е сред вариантите, от известно време гледам шаловете на Ина Асса (но не съм поръчвала, така че не мога да дам мнение): https://inaassa.com/page/za-ina-assa

# 69
  • Берлин
+1 Има много красиви

# 70
  • София
Много красиви шалове, в чужбина или не, бих искала да ми подарят такъв, страхотна идея! И е малък, събира се в раница определено.

# 71
  • The Evergreen State
Аз бих се спряла по-скоро на семеен подарък, може и свързан с България, като дребен сервиз (примерно медно джезве с чашки), дребна картина с български пейзаж ако успее да се събере лесно в багажа, икона, свещник, орнамент за елхата свързан с България, дъска за хляб с формата на България. Ако решиш, може да вземеш и нещо дребно за приятелката за да я зарадваш, като сребърно бижу, кутийка за бижута, шал, книга или диск с музика.

Етническите дребни сувенири също са чаровни, но не на всички им допадат. Иначе избор има много - звънци, плетени каренца, вълнени украшения, дребна керамична декорация като солнички и вазички, ключодържатели, мускалчета, сапунчета, дървени кавали, бродирани кърпички.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 09:30 от Athena

# 72
Доколкото разбрах, не е кулинсрка, но въпреки това, хубава книга с български национални ястия, свързани с празници и обичаи. Все в един момент ще посегне към нея.

Може да не е нещо традиционно българско, но свързано с България, напр дрешка от българска марка. Блузка на Дафне, например,компактен подарък, не заема място, има цветове за всеки вкус и универсални модели.

Покривка за маса, не непременно с български мотиви. Аз не се сещам производител, но от един определен магазин си купувам много качествени, памучни с различни рисунки. Имам с морско дъно, имам със селски двор, а в магазина имаше с бекаси или тематични за празници. Много луксозни и качествени, не задържат петна. Домашен рай е магазинът, не зная има ли го в друг град, но има профил във ФБ.

Ето, тук са две от покривките, зная, че ще има мнения в смисъл дали ще и подхождат на интериора или пък няма да да се хареса на всеки, но все пак, идея.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 07:14 от Светкавица

# 73
  • SF
Много са специфични тези подаръци. Ето една красива тематична покривка, на която обаче аз хич не бих се зарадвала. Не декорирам маси по такъв начин и за мене това си е доста симпатична подредба, но все пак кич. Ако баба така би подредила масата за Великден, би ми било много мило, но аз никога. Няма и къде да складирам такива вещи, които се ползват само по поводи, еднократно в годината. Повече бих се зарадвала на парфюм, който харесвам или палитра. Но за жена, която не умее и не желае да се гримира, това биха били хвърлени пари.
А чашки с джезвенца колко излишна джунджурия са... Simple Smile

# 74
  • София
Продължавам да мисля, че копринен шал и/или книга ще е много по-ценен подарък, отколкото покривки, сервизи и Т.н., особено ако трябва да се събере в раница и да е малък и да не тежи. Мен лично изобщо не биха ме зарадвали сервизи, покривки, икони и Т.н.
Парфюм и/или палитра също ще е добре, но вкуса е специфичен за парфюма, по-добре човек сам да си го избере, а палитра - не всеки се гримира, за мен би бил безполезен подарък, но ти си познаваш приятелката.
Тези шалове обаче - останаха ми очите в тях, копринени са, а това е рядкост и е скъпо по принцип в този свят на изкуствени материи, цената е достойна - 200-250 лв., по рисунки на български художник са, и най-важното - какъвто и да купиш, все ще го съчетае с някакъв тоалет и ще й напомня за теб.

Общи условия

Активация на акаунт