Къде в Бургас? Тема 62

• 51 743
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 930
  • Бургас
На Оборище, малко след Гурко, посока Новата поща има аптека с дрогерия. Там има доста тинктури, цял сектор и с билкови чайове. Също така съм попадала на едно магазинче за билки /предполагам, че и тинктури ще има/на Гладстон, зад Пожарната и училището, и едно след Младежкия дом в посока Новата поща.

Всъщност тинктури съм виждала на много места, почти навсякъде, но ако са по-специфични може и да не ги зареждат. В сайта билки бг също има голям избор.

# 931
  • Бургас
Да похваля един магазин на Мария Луиза, ,,Хора от народа"!
Зареждат само от производители, след като са видели на място, дадената фирма и производство!
Страхотни кашкавал,сирене, телешки кюфтета, наденици и пр.
Много хубави!

# 932
Да похваля един магазин на Мария Луиза, ,,Хора от народа"!
Зареждат само от производители, след като са видели на място, дадената фирма и производство!
Страхотни кашкавал,сирене, телешки кюфтета, наденици и пр.
Много хубави!
Аз пък не съм очарована. Досега само едно сирене сме харесали там и като имаме път, спираме да вземем. Пробвахме в началото кюфтета, сирена, кашкавали - всичко е компромисен вариант. Яйцата им примерно са от най-евтините, които могат да се намерят на пазара.
Да кажа само, че нашето семейство е капризно - може примерно да не купим кашкавал с месеци, ако не намерим от "хубавия".
За информация - в подлеза между Изгрев и Зорница също има подобно магазинче - беше основно за млечни в началото, наскоро видях, че зареждат и месни продукти.

# 933
  • Бургас
Магазина го изобличиха в една от бургаските групи, че е прекупвач и продава развалена стока. Собственикът е от партия "Величие" и през лятото имаше на магазина залепена бележка за среща с "гуруто" от Исторически парк Ивелин Михайлов, който се оказа най-обикновен измамник.
В центъра на Бургас има поне 10 магазина, които продават бутикови продукти на производители. На "Кирил и Методий" има магазин на мандра Жельо войвода. Малко след него - магазин с млечни на Драчево, Соколово, Каменяк - все утвърдени производители.
На Сливница има подобен магазин, около "Краснодар" - също.
В същия магазин съм купувала салами, луканки без всякакви примеси.
Последното нещо, което ще направя, е да си давам парите на измамници.

# 934
Аз съм много чувствителна на тема кашкавал. По лесно е да уцелиш тото-то отколкото вече да купиш истински такъв.
Последно като вкус ми хареса този на Драгоданово, но пролетта случайно взех един от Болеро, който издържа теста на тигана. Пържих го и нито се разкашка, нито разля. Но не запомних производителя, не снимах опаковката, мислех че ще го намеря отново в магазина лесно и повече не го видях. Вече 6ти месец се въртя да го намеря отново безуспешно. Пробвах всички налични марки и не, и не. Мога да живея без много неща, но без кашкавал не мога.
Моля споделете ако сте открили вкусен такъв и при пържене да не става на дъвка. Още днес ще ходя да го купя. Предпочитам ако може да е вакуумиран/пакетиран, но и на пита ще се съглася само и само да става за нещо.

# 935
В къщи се харесва кашкавала на Сърница и на Баба Венда. Също печената шунка, шпеков салам и др. продукти на Баба Венда са страхотни за нашия вкус.
Момичета, къде може да се направи днес рентгенова снимка на бял дроб?

# 936
Кашкавалът е много специфично нещо - аз примерно харесвам по-сухия, мъжът ми обича по-мек. Стигнали сме до някакъв компромисен вариант и обичайно купуваме на "Арачиеви". Когато правя сандвичи на детето се държи като стария кашкавал от едно време. И маслото им е хубаво, но дори на мандрата рядко уцелваме от него.

Остана ли в Бургас магазин на Топ шоп? В сайта им излизат адресите на старите два магазина, които отдавна ги няма.

# 937
  • Бургас
Харесвам на "Жельо войвода" кашкавала, но на тиган не съм го пробвала.

# 938
  • Бургас
И аз съм взискателна на тема кашкавал. Искам да е като от едно време, но уви няма. За сега този на който съм се спряла е Гърдев. Аз го ползвам предимно за запечени сандвичи. Само да не го развалят и него. Иначе когато имам възможност си купувам турски.
И в тази връзка да попитам знаете ли къде преместиха турския магазин, който беше зад Била в Славейков?

# 939
Снимка в спешното

# 940
Ходила съм на рентген, но по ковид в събота в "Маджуров", не знам дали още работят в събота.

# 941
  • Бургас
Допълвам се-видях днес тинктури в Елитис.

# 942
  • Burgas, Bulgaria
Знаете ли къде в града има офиси на Булсатком?

# 943
На Демокрация-Народен юмрук блока.

# 944
  • Бургас
На Ботева, Билковата аптека срещу магазин Йоги

Общи условия

Активация на акаунт