Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 271
  • 691
  •   1
Отговори
# 300
  • Козлодуй
Тия снимки не могат ли да се прехвърлят на компютъра?

# 301
Аз съм ги прехвърлила, само няколко последни не съм. Но не искам да изтрия всички от телефона, искам някои да ми останат под ръка.
Сега пак изтрих над 300 -400 снимки и клипове.
Въпросът е защо трия толкова много, а освобождава съвсем малко памет, която ми показва след почистване?
 Дали изтритите снимки не отиват в някакво кошче и да стоят там известно време? По друг начин не мога да си го обясня. И ако е така, къде да го открия това кошче?

# 302
  • Somewhere far away
аз отскоро открих че отиват  в кошче- след някакъв епдейт на гелерито почна да се случва това, доста тъпо и досадно, но много лесно може да ги изтриеш като го вържеш към комп/лап топ.

# 303
Там ми е трудно, защото не иска да ги показва, а само по номерата ги виждам. Затова не мога да преценя на лаптопа кои искам да остава в телефона и кои да изтрия. Въпросът не е в това, мога и ръчно да ги трия в телефона. Въпросът е защо не се освобождава място?
Къде се намира това кошче? Мога ли да го изпразня някак?

# 304
Diorela, кошчето се намира
Галерия - Албуми - и най - отдолу пише  Изтрити елементи  и натискате пак, за да се изтрият и оттам. Всичко изтрито се пази 1 месец в тази папка изтрити елементи и също пълнят паметта.

# 305
Много благодаря!!! Освободиха се над 43 ГБ. Запазвало ги за 30 дни и може би, защото не ползвам облак, си ги оставя в паметта.

ПС Забелязах, че има и чистач, дублирани снимки. Но не е вярно, че са дублирани, а са много близки визуално. Примерно на 1 кадър усмихнати хора, на другия - не.

# 306
Моля, да ми дадете линк за сравнение на характеристиките на два модела телефони. Не помня сайт, но  преди като напишех в гугъл сравни модел Х с модел У ми излизаше. Сега не го намирам.

# 307
# 308
# 309
Много ви благодаря.

# 310
Здравейте. С Iphone 12 съм. Въпросът ми е попринцип, когато си в разговор и някой друг ти звънне, веднага показва известие. Но искам да знам, когато в момент в който ти звъни даден абонат и още не си вдигнал, и в този момент друг абонат ми звънне, не излиза известие. Може ли по някакъв начин да се показва или няма как.

# 311
Винаги излиза под формата на SMS от оператор.

# 312
Моля за помощ, телефон Редми ноут 11. Бях го претъпкала със снимки и клипове и не можех да правя повече. Преди време освободих около 1 ГБ, но камерата показваше известно време, че няма място. После някак се оправи и направих няколко снимки. Пак показа, че няма място. Изтрих около 2 ГБ, но продължава да не ми дава да правя снимки, че нямало място. Почистила съм от опцията за почистване. Показва 2,4 ГБ за приложения, така, че не е претоварен от такива. Паметта е 128 ГБ, показва достъпни 143 МБ.
Как да го накарам да разбере, че има място в USB памет?

ПС Сега изтрих около 150 снимки , показва 154 МГ достъпни. Дава ми да опитам дълбоко почистване. Не смея, че не зная какво е това и да не вземе да ми изтрие снимки.
Redmi Note 11
има опция Recycle Bin - държи там файловете 30 дни, в случай, че си ги изтрил погрешно и след 30 дни се изтриват перманентнo.
Потърси в Albums -Trash Bin, ако има и оттам се прави или Restore възстановяване, или перманентно изтриване (по-скоро от тия 30 дни). Или използвай Google - Files апликация (аз не бих използвала). А най-лесно да почакаш на да минат 30 дни, тогава ще се освободи памет. И в бъдеще никога не стигай до положение да няма памет, предварително изтриваш по малко. Не препълвай до дупка паметта, защото бедното устройство започва да търси памет и за други неща и като няма... освен да не изпълнява някои функции няма друг начин.

Като свържеш телефона с компютъра, можеш да си отваряш снимката с double click на мишката и ако е за триете, триеш, ако е за преместване - местиш.  На самия компютър има настройка какво да виждаш - View  details - показва снимките по име, дата, час, размер... View Large Icons показва големи снимки.
Имаш и вариант да преместиш всичко в компютъра, там да си триеш, особено, ако по-голямата част е за триене, и след това да си преместиш (копираш по-скоро) важните снимки пак на телефона.
Имаш голям озбор.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 10:52 от Pepina_n3

# 313
  • Варна
Искам да си купя външна батерия. Има ли универсални - за IOS и Андроид или са айфоните са различни? Имам SE2022, тази ще ми свърши ли работа
https://mega-device.com/products/last-seen-8654445
или е желателно да е предназначена за айфон, примерно тази:
https://www.appleking.bg/cellularline-essence-paur-banka-10000mah-cherna

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 14:29 от Месечинка виторога

# 314
Pepina_n3, благодаря.
Цитат
На самия компютър има настройка какво да виждаш - View  details - показва снимките по име, дата, час, размер... View Large Icons показва големи снимки.
Това имах предвид, че не показва  снимки, а само икони. Затова ги пускам през View  details, да следя дати и номера.

Общи условия

Активация на акаунт