Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 209
  • 691
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
То реално (почти) всичко в Китай се прави Stuck Out Tongue Winking Eye
Моторолата са с чист Андроид и това беше причината, да си взема моя навремето (към Нокиа се бях насочила, но моделът с тези параметри, които търсех още не беше дошъл на нашия пазар.

# 421
  • Стара Загора
Здравейте!
От няколко дни имам проблем с входящите обаждания. Разбрах, че когато ме търсят, не дава сигнал "свободно", въобще никакъв сигнал. Търсих в настройките на телефона, но нищо не можах да открия. Операторът е VIvacom.

# 422
Премести картата в друг телефон и пробвай да те наберат различни номера от различни оператори. Ако проблемът остане, мини през офис на оператор и поискай да ти сменят картата.

# 423
YSt ти го написа, защото ти написа"точно за 3 дни "прежали" китайчетата " за Xiaomi сякаш Motorola не е китайска марка.

# 424
  • Пловдив
Здравейте!
От няколко дни имам проблем с входящите обаждания. Разбрах, че когато ме търсят, не дава сигнал "свободно", въобще никакъв сигнал. Търсих в настройките на телефона, но нищо не можах да открия. Операторът е VIvacom.

Свекърва ми има същия проблем. Оказа се при нея, че е от дублираните карти. Тя има две карти в два телефона за един номер. Когато единия телефон е изключен дава сигнал свободно, ако са включени и двата не дава. И един познат също е две карти на два телефон и като му звъня понякога дава сигнал, друг път не. И двамата са на А1.
Ако и вие имате дубликат на картата възможно е да е това и при вас.

# 425
  • Стара Загора
Нямам дубликат на картата, но имам 2 телефона и когато двата са на близко разстояние звънят едновременно, защото използвам един icloud акаунт. Реално единия е с карта, а другия използва Wi-fi мрежата. Така е отдавна, а проблемът със сигнала е от няколко дни.

# 426
  • Пловдив
И при нея преди нямаше проблем, но изведнъж започна да го прави.
Може да опитате да изключите единия и да видите пак ли няма да имате свободен сигнал.

# 427
  • в 1001-та нощ
YSt ти го написа, защото ти написа"точно за 3 дни "прежали" китайчетата " за Xiaomi сякаш Motorola не е китайска марка.

То и iPhone-ите ги правят основно в китай, но Apple не е китайска компания. Самсунг имат производство в различни държави, но са южнокорейска компания.

Що се отнася до Моторола - Motorola Mobility LLC е американска компания, собственост на китайската мултинационална корпорация Lenovo. Компанията си е американска. На всички медийни брифинги влизат представители на топ мениджмънта - американци.

Има и компании, листнати на борсата, акционери могат да са всякакви субекти...

Нямам нищо против китайските компании, те са сред двигателите на прогреса, но е хубаво да не се говори едно към гьотере...

# 428
Що се отнася до Моторола - Motorola Mobility LLC е американска компания, собственост на китайската мултинационална корпорация Lenovo. Компанията си е американска. На всички медийни брифинги влизат представители на топ мениджмънта - американци.
Lenovo китайска марка ли е? Китайска е. Собственост ли е на мобилния бизнес на Motorola? Собственик е. Lenovo взима ли еднолично решение за телефоните Motorola. Взима. Какво повече може да се каже? Тук не говорим частите къде се произвеждат или къде се сглобяват телефоните, а собствеността на кого е. Така че Motorola е китайска марка вече.
Китайците Lenovo купиха Motorola, за да не ги свързват като китайска марка, а точно като американска, но най-вече за да използват популярността на марката. Преди това кой купуваше телефоните на Lenovo и колко сега купуват Motorola? Последният телефон на Lenovo е през 2022г. и то три модела,  а същото време има  84 на Motorola.

# 429
В днешно време една марка телефони ако е китайска, това може само да е бонус. Цялото производство на света е при тях - ноухау, IT, инженери, работници.  Не случайно Apple и другите най-големите имена произвеждат в Китай, въпреки големите рестрикции на американското правителство. Със сигурност, ако произвеждат в Индонезия или Камбоджа, ще им излезе по-евтино и по-безпроблемно, но избират Китай заради технологичния и човешкия ресурс. Най-много някои части да се правят в Индия. Бих била по-резервирана, ако един телефон се произвежда в Европа, отколкото в Китай.
Аз съм много доволна от Моторолите. Преди 2-3 години купих на детето един от по-евтините модели и оттогава малко по малко цялата фамилия минахме на такива. Само мъжът ми остана с един Самсунг - и той сега иска Моторола, като го сравнява с нашите.

# 430
  • Пловдив
Ег@ти дискусията стана, заради просто една дума Stuck Out Tongue Winking Eye
Далеч съм от мисълта, че "китайска" техника е синоним на нещо нискокачествено. Даже точно на Xiaomi съм фен, но не и за телефоните - просто не е моето.
Още веднъж (да се върнем на темата и зададения въпрос) - препоръчвам Motorola Edge 40 NEO с две ръце Stuck Out Tongue Winking Eye

# 431
В днешно време една марка телефони ако е китайска, това може само да е бонус. Цялото производство на света е при тях - ноухау, IT, инженери, работници.  Не случайно Apple и другите най-големите имена произвеждат в Китай, въпреки големите рестрикции на американското правителство. Със сигурност, ако произвеждат в Индонезия или Камбоджа, ще им излезе по-евтино и по-безпроблемно, но избират Китай заради технологичния и човешкия ресурс. Най-много някои части да се правят в Индия.....
Скъпите компоненти като процесор и дисплеи за айфоните се произвеждат извън Китай (най-вече). Вероятно има хиляди компоненти един съвременен смартфон и макар най-често да ги сглобяват в Китай не всичко е произведено там.

# 432
  • Пловдив
Моля за мнение за този телефон:
Motorola Moto G54 Power 5G 256GB 12GB RAM Dual

И за този
 SAMSUNG GALAXY A16 128GB DS BLACK A165
кой от двата е за предпочитане

Ще се ползва от човек, който ще го използва предимно за обаждане и чат пат за интернет

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 10:58 от Elitta

# 433
ЧревоУгодник, някъде мернах, че си с Xiaomi. Кажи, моля те нещо за модела Redmi Note 13 pro, ако ти е познат?

# 434
Скъпите компоненти като процесор и дисплеи за айфоните се произвеждат извън Китай
Foxconn са китайци. TSMC на практика също

Общи условия

Активация на акаунт