Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 35 468
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Спомням си този опит с по-стари модели на телефоните. Преди 10-15 години и повече. Когато за смяна на батерия не е трябвало някои специални инструменти или умения. Обаче тези нови батерии по някаква причина са издържвали не повече от година, дори по-малко. Май защото не са били оригинални...

# 706
Ама те на Айфоните и сега ги сменят батериите, просто се прави в сервиз.

# 707
ами да ви разочаровам ще си останат с несменяемите батерии - трябва да отговарят на условието при пълни 1000 цикъла на зареждане да са над 80% от първоначалния капацитет. IP67
Samsung  твърди, че осигурява на 80%  т.нар. здраве на батерията след 1000 цикъла и отговаря на изискванията и няма да прави промени.
На другия ден излезе коригирана статия

# 708
Ip67 е защита от прах(6) и вода(7)  - какво общо има с циклите на зареждане?

# 709
едно от изискванията, общо са три: 1000 цикъла зареждане да не е под 80% , 500 цикъла да не е под 83%  и IP67
така ще отговарят на изискванията на ЕС за батерията след 2027 и уж ще са дълготрайни батериите и защитени телефоните - няма да имат нужда да ги правят лесно сменяеми ( ще са както сега).
цялата статия е в калдата коригирана

# 710
едно от изискванията, общо са три: 1000 цикъла зареждане да не е под 80% , 500 цикъла да не е под 83%  и IP67
така ще отговарят на изискванията на ЕС за батерията след 2027 и уж ще са дълготрайни батериите и защитени телефоните - няма да имат нужда да ги правят лесно сменяеми ( ще са както сега).
цялата статия е в калдата коригирана
Така е, донякъде. Част от смартфоните със сигурност ще са със сменяеми батерии, защото главното изискване е поне IP67. Все още голяма част от смартфоните нямат такъв рейтинг. Флагманите обаче имат. От друга страна зависи и от производителите как ще се рекламират.

# 711
Сдобих се с два чисто нови телефона, неразпечатани. Колко време могат да стоят така и какво ще се случи с батериите, които не са активни, но имат някакъв фабричен заряд, предполагам? Никой около мен в момента няма нужда от нов телефон... няма да ги отворим скоро.

# 712
DiaMia - в някои магазини стоят доста време на склад. през няколко месеца може да проверявате батериите между 50 и 70%  да има заряд и след това отново изключвате.
спокойно сега може да не ги отваряте  половин година даже и повече

# 713
Не ми се иска да ги отварям, защото може и да станат за подарък в един момент. Благодаря!

# 714
Здравейте,

Имам телефон Редми Ноте 12s. Днес нещо му стана, мисля че му падна батерията, обаче не може да се включи. Стига до логото на телефона и не се стартира. Сам мига, вибрира, появява се логото и пак същото се повтаря.
Пробвах да го ребуутна, нищо не става, свързах го с лаптоп - не разпознава да има закачено устройство.
Ясно  е че ще го давам за ремонт, но какъв е шанса да успеят да го ремонтират... Имам много снимки на децата от раждането им, направо ми е мъка....

# 715
  • Варна
Моят телефон е iphone se3, на сина ми se2.  От няколко дни, когато набирам само неговия номер, сигналът свободно е изключително тих, едва го чувам. При разговори всичко е ок. Когато набирам друг номер също сигналът свободно е нормален. Някакви идеи каква може да е причината? Питах ИИ, но не успя да помогне.

# 716
Моят телефон е iphone se3, на сина ми se2.  От няколко дни, когато набирам само неговия номер, сигналът свободно е изключително тих, едва го чувам. При разговори всичко е ок. Когато набирам друг номер също сигналът свободно е нормален. Някакви идеи каква може да е причината? Питах ИИ, но не успя да помогне.
Сигналът "свободно" идва от неговия оператор. Звънни на същия оператор, за да провериш дали проблемът е кардинален.

# 717
  • Варна
Към един и същ оператор сме... Когато звъня на ММ сигналът е нормален, той е към същия оператор. Той е с андроид, затова помислих, че нещо сме прецакали настройките със сина ми, но не се сещам какво може да е.

# 718
рестартирайте и двата телефона . пробвайте да изключите или включите wi-fi ( wifi calling) обаждания.

# 719
Опитах се неуспешно да прехвърля данни от стария ХС на нов IPhone 17.
Трябва ли преди да започна да активирам есим на новия?
Бях си забравила паролата и докато дойдат разни кодове на мейла, нещо в прехвърлянето се прецака и го върнах към фабрични настройки.
Прехвърляйки данните в новия, остават ли и в стария?

Общи условия

Активация на акаунт