Термин Декември 2024 ❤️

• 40 268
  • 887
  •   1
Отговори
# 855
Love, вероятно я знаеш, но все пак давам линк към темата за тромбофилията, можеш да зададеш и някакъв въпрос, има доста компетентни момичета. Слагам я в скрит текст.
Скрит текст:
Ако имаш хематолог, при когото ходиш, той на какво мнение е?

Мен предполагам, че ще ми пуснат доплер на ФМ. Всъщност пускат ли?

# 856
Icyyyyyy ето, значи ще има и за детенцето стол 😊 той на колко беше? Честно казано и аз обмислях да вземем малкия, но се притесних, първо дали ще седи мирен пък и покашля малко...

Към момичетата с тромбофилия, и аз имам някакви фактори, но честно казано нищо не разбирам, предния път бях на инжекции. Сега ми предписаха само Натаспин, вчера на ФМ докторката гледа артериите и според нея имам риск за преекламсия и каза да включа аспирин. Май трябва да вляза и аз в темата за тромбофилия... Другата седмица ще пускам контролни та ще пиша и аз за моя АнтиХа.
Иначе на въпроса за преекламсията, понеже аз не исках да пускам отделно БСХ, докторката потвърди, че няма нужда след като имам пренатест с висока фракция и този риск за преекламсия тя може да го оцени по налягането в маточните артерии (извинявам се ако ми е грешен термина, но мисля че това гледаха на доплера).

# 857
Icyyyyyy ето, значи ще има и за детенцето стол 😊 той на колко беше? Честно казано и аз обмислях да вземем малкия, но се притесних, първо дали ще седи мирен пък и покашля малко...

Към момичетата с тромбофилия, и аз имам някакви фактори, но честно казано нищо не разбирам, предния път бях на инжекции. Сега ми предписаха само Натаспин, вчера на ФМ докторката гледа артериите и според нея имам риск за преекламсия и каза да включа аспирин. Май трябва да вляза и аз в темата за тромбофилия... Другата седмица ще пускам контролни та ще пиша и аз за моя АнтиХа.
Иначе на въпроса за преекламсията, понеже аз не исках да пускам отделно БСХ, докторката потвърди, че няма нужда след като имам пренатест с висока фракция и този риск за преекламсия тя може да го оцени по налягането в маточните артерии (извинявам се ако ми е грешен термина, но мисля че това гледаха на доплера).
[/quot

На 6 и половина. Без него аз няма да вляза на преглед 😃 не съм питала, но ще действам директно. Той е много дисциплиниран и не се оритеснявам за поведението му, пък всички казват ,че докторката е много мила 😃 така че атакуваме кабинета хаха

# 858
Много ясно, не мисля че ще каже нещо, тя е толкова мила, че в 3 без10 излезе да ми се извини, че за 10 мин ще погледне една жена (а моя час беше от 3). А и като си знаеш детето, то няма да пречи изобщо. Моето е на 3.5 и колкото и да се слушаме, понякога е непредвидим и 30 мин не мога да съм сигурна, че ще си седи на дупето Grinning

# 859
И аз съм хомозигот по PAI, като до онзи ден бях на Фраксипарин и Аспирин Протект,  но постепенно развих алергия към Фраксипарина и го смениха с Клексан. Доста ме боли и пари при вкарването на лекарството. С фраксито нямах този проблем.

# 860
Love, вероятно я знаеш, но все пак давам линк към темата за тромбофилията, можеш да зададеш и някакъв въпрос, има доста компетентни момичета. Слагам я в скрит текст.
Скрит текст:
Ако имаш хематолог, при когото ходиш, той на какво мнение е?

Мен предполагам, че ще ми пуснат доплер на ФМ. Всъщност пускат ли?
Благодаря за линка Heart Exl започнала съм да чета. По принцип сеста ми е със същите неща и вече 2 пъти мина по този път, но тя е в София и ходи постоянно и на хематолох и ангиолог и малко повече се втелясваше ми се струва. Но ми е много полезна за много неща.
Имала съм консултация при доц. Конова, но когато я питах за антиХа дали да правя, останах с впечатление, че тя не работи с него, защото не го разчита и коагулационен статус за нея е достатъчен.
Аз не знам на кое казват доплер и дали са ми пускали, при положение че втори път вече АГ ми следи кръвотока към бебето.
Ти прави ли преекламсия?

# 861
Не съм правила още, в 12-та седмица мисля да пусна изследването за прееклампсия. Утре ще си направя пренатален тест.
Само не знам как се процедира - след феталната морфология взимат и кръв за БХС ли? В Марковс така ли беше?

И мен ме боли понякога от Клексана, но пък никакви други реакции не съм получавала към него, освен дежурните синини от време на време.

# 862
Не съм правила още, в 12-та седмица мисля да пусна изследването за прееклампсия. Утре ще си направя пренатален тест.
Само не знам как се процедира - след феталната морфология взимат и кръв за БХС ли? В Марковс така ли беше?

И мен ме боли понякога от Клексана, но пък никакви други реакции не съм получавала към него, освен дежурните синини от време на време.
Къде го поставяш Клексана? Аз доскоро слагах около пъпа под него вляво или вдясно,  но вече там сякаш кожата стана по опъната и дебела и започнах отстрани, където успея да хвана място и си мисля да не би затова така да ме боли. Преди малко буквално едва го изтърпях паренето. Иначе засега нямам никакви други неразположения, нито синини от него.

# 863
В корема (на 2-3 пръста отстояние от пъпа) и около паласките. Вече като ми порасне корема, ще почна и в ръцете и бедрата. Всъщност не аз, а мъжът ми ще почне, той ми ги поставя засега, че не се престраших 😃

# 864
Много ясно, не мисля че ще каже нещо, тя е толкова мила, че в 3 без10 излезе да ми се извини, че за 10 мин ще погледне една жена (а моя час беше от 3). А и като си знаеш детето, то няма да пречи изобщо. Моето е на 3.5 и колкото и да се слушаме, понякога е непредвидим и 30 мин не мога да съм сигурна, че ще си седи на дупето Grinning
Аз затова ав навих на 1 дете 😃😃😃 просто стават човечета в един моемнт хахах

# 865
В корема (на 2-3 пръста отстояние от пъпа) и около паласките. Вече като ми порасне корема, ще почна и в ръцете и бедрата. Всъщност не аз, а мъжът ми ще почне, той ми ги поставя засега, че не се престраших 😃
При мен първото поставяне на Фраксипарон беше в болницата и така ми насиниха ръката и ме боля след това, че после една акушерка ми показа как и се престраших. Няма нищо страшно. Аз нямам проблем да се бода, но това парене с Клексана ме изненада. Ще се търпи, няма как.

# 866
Как разбрахте, че има нужда от изследване за тромбофилия или прееклампсия..? Моля да ме ориентирате, понеже моята АГ не говори изобщо за тези изследвания..

# 867
Как разбрахте, че има нужда от изследване за тромбофилия или прееклампсия..? Моля да ме ориентирате, понеже моята АГ не говори изобщо за тези изследвания..
Моят АГ ме посъветва да пусна изследвания, за да сме сигурни, че всичко е наред и аз реших да го послушам. Оказа се, че е имало защо да ги пусна. Даже на своя глава повторих изследването в друга лаборатория и резултатът се потвърди.

# 868
Сама реших да си ги пусна, заради опита на мои приятелки и от страх да не стане така и с мен. Макар че повечето лекари казват, че това не е нищо особено и доста жени в България го имат. Едната хематоложка ми каза на 4-6 седмици да пускам, ни АГ само махна с ръка и каза "не се занимавай".

Ние бяхме на преглед. Вече е 2.5 см, голям човек Simple Smile всичко му е наред. Следва БХС

# 869
Случвало ли ви се е да ви прореже корема, като крампа все едно, това контракции ли трябва да е? На два пъти вече ми се случва и започвам леко да се филмирам, лежа и при дадено движение все едно се сковава и не мога да мръдна.

Общи условия

Активация на акаунт