Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 49 015
  • 554
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Гледахме за сеизмични зони, за пожари, за какво ли още не, но за качеството на водоснабдяване изобщо не ми е хрумвало да гледам!

Не знам доколко мащабен е проблемът с водата. Ние сме в Псакудия. Имаме приятели с апартамент в Геракини, там също водата спира често.
Една гъркиня ме убеждаваше, че имаме късмет, че не сме в Касандра - там на места освен  водата понякога спирали и тока. Не знам обаче за кои микролокации се отнася.

# 106
  • София
При нас водата спира 2-3 пъти по за няколко часа за целия летен сезон. Налягането пада малко вечер, когато се разполиват съседите. Водата може да е варовиковита, но е доста по-чиста от софийската. Ток е спирал по за час 1-2 годишно.

# 107
  • в очите на дъщеря си
Здравейте!
Прочетох доста от нещата, които сте писали в старите теми и ви благодаря за споделения опит.
Ние сме се спряли на имот на зелено. Става въпрос за новостроящ се комплекс на Кортидис груп.

Ще помоля за мнение и да ми дадете някакъв контакт на добър адвокат, защото ми се иска да се консултирам и с него.

# 108
  • Къде ли не
Адвоката е важно да не е препоръчан от продавача. И да не е препоръчан в групи, в които той самия е модератор. 😐

# 109
  • София
Изберете грък адвокат. Само това мога да кажа. Езиковата бариера се преодолява, ако говорите английски.

# 110
Изберете грък адвокат. Само това мога да кажа. Езиковата бариера се преодолява, ако говорите английски.
Ами аз пък не бих го препоръчала. Получих по-ценна информация от българка в Атина, отколкото от грък адвокат, на който платих повече от сумата за нотариус или брокер. Най-много ме подразни, че беше добавил две клаузи в окончателния предварителен договор, които ги нямаше в превода, който обсъждахме до предния ден. И двете бяха в интерес на продавачите гърци.

# 111
  • в очите на дъщеря си
Ще се радвам ако препоръчате добри адвокати или механикос спрямо вашия опит.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 00:48 от ·٠•Sasy•٠·

# 112
  • София
Здравейте, някой пращал ли е малки пратки от Гърция до БГ.
Трябва да изпратя едни забравени ключове и се чудя кой е най-бързият и надежден начин.
Става въпрос за района на Авдира, Ксанти.

# 113
  • София
Здравейте,

Търсих назад в темата, но не намирам. Искам да попитам необходимо ли е разрешително от общината за поставяне на настилка от плочки на двор, който към момента е частично с цимент, частично с трева?
И втори въпрос, ако има допълнителна постройка, която е узаконена, но се нуждае от ремонт, даже според мен събаряне и изграждане наново в същите размери, необходимо ли е отново разрешително за това? Четох, че ако събори старото и построиш абсолютно същото, няма нужда от разрешително, но не мога да рискувам. Ще ви бъда много благодарна, ако споделите мнения и опит.

# 114
  • София
Здравейте, някой пращал ли е малки пратки от Гърция до БГ.
Трябва да изпратя едни забравени ключове и се чудя кой е най-бързият и надежден начин.
Става въпрос за района на Авдира, Ксанти.
Econt май има в Комотини. https://www.econt.com/news/otvaryame-nov-ofis-v-gartsia

# 115
Здравейте! Тези от вас, които вече са се сдобили с имот, на каква сума бе изповядана сделката - на реалната, на която сте го закупили, или сте вписали по-ниска сума, съответно по банков път е изплатена ниска сума, а на ръка е платен остатъка?

# 116
  • София
Econt май има в Комотини. https://www.econt.com/news/otvaryame-nov-ofis-v-gartsia
[/quote]

Намерих в Ксанти, но ми казаха 5 дни, а на мен ми е спешно и няма как да чакам толкова, та няма да ги пробвам.

# 117
  • София

Намерих в Ксанти, но ми казаха 5 дни, а на мен ми е спешно и няма как да чакам толкова, та няма да ги пробвам.
[/quote]

Вижте Геники Тахидромики, много са точни, имат офиси в София,

https://www.taxydromiki.com/en/new-office-sofia-bulgaria

# 118
  • By the river side
Моля пак да уточним данъчната декларация. Всяка година ли се подава? Имотът е за собствено ползване, не отдаваме под наем.
Счетоводител е подал първоначалната за придобиване в началото на годината.  Данъкът е платен. Съседите гърци,  обаче,  твърдят, че до 27 юли трябва да внесем годишната декларация. Ако е така, това означава да плащам всяка година и на счетоводител, едва ли ще се справим сами на гръцки.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 22:51 от Magill

# 119
  • София
Барбалена, аз бих посъветвала да се определите в кой район искате да имате имот.Ние също искаме да купим къща/парцел в Гърция.Района е избран след няколко години ходене на различни места.Но за съжеление там не се прадлагат много имоти като в северна Гърция.
Успех в търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт