Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 015
  • 607
  •   1
Отговори
# 450
..До колкото разбирам кодовете не се получават веднага та явно ще мълчи докато ги получи, аз също ще следя нашите имейли.

Аз получих мейл моментално с файл с кодовете.

# 451
Може ли идея за инсталиране на интернет,но ако може да е без договор и да се ползва само лятото ? Идеята да не се плаща е целогодишно.

# 452
Ние до сега сме ползвали само този на А1, но се е случвало да работим там 1-2 седмици и само тогава сме плащали повече сметка иначе не, оправяме се с този в роуминга безплатния.

# 453
Роуминг може 3 месеца после ти сменят цените автоматично и плащаш и за разговори и за интернет ако на някой не му се случвало броят не последователно, а сумарно дните които си извън Бг.

# 454
Незнаех, значи не съм надвишила. Хубаво, че каза, да няма изненади, ще кажа на ММ да знае. Ние ходим около две седмици да речем някъде в чужбина. В Гърция повечко ни се събира, но не са 3 месеца, де.

# 455
Здравейте,  как се подава декларация за закупен имот в Гърция пред данъчните? Имотът е само за лично ползване,  не се дава под наем. Може ли по електронен път? Моите данъчни декларации винаги се подават от работодателя ми и нямам опит...

# 456
  • Къде ли не
След сделката трябва да подадете декларация Е9. Ако питате за нея тя вече се генерира автоматично в акаунта ви в ААDE. Вие само трябва да влезнете, да си проверите данните и да натиснете бутона submit, ако всичко ви изглежда ок.

# 457
На мен ми дадоха чисто нови логини, за да не може някой си счетоводител да се логва освен мен. Беше преди две години. Няма такова нещо да ви откажат обслужване на място, хале пък за нови логини. GDPR важи и в Гърция, вашите лични - и данъчни - данни са непрекосновени.
Не е така. Данъчните служби наистина не издават нито АФМ, нито кодове с физическо присъствие.
Само електронно. Това е вече повече от година
Относно личните данни, подписвате декларация( или пълномощно) , за да се извади данъчен номер и кодове към партидата.
Всичко пристига в един ден. Файлът с паролата и потребителското име е кодиран и ползвате номера на заявлението, за да го отключите .

# 458
Задължително си вземете адвокат и му плащайте и след като купите имота, защото техните закони не ги знаете. Като пример: Всяка година се подава декларация относно изчистване на имота заради пожарите. Трябва да е окосена тревата, дърветата да са окастрени и т.н. Ако не се подаде, има глоба и даже затвор.

# 459
  • Къде ли не
Даже и в завещанието си го напишете адвоката! 😉 Ще е много доволен!
Декларацията може да си я подавате сами.
https://akatharista.apps.gov.gr/citizen

# 460
  • София
Баш тази декларация се подава много лесно онлайн. И крайният срок далеч не беше края на април...

# 461
  • Атина
Превод на част от статия от 28/5/2025: “Сръбски граждани закупили парцели земя близо до Лептокария, Пиерия, с изглед към Егейско море. Въпреки че според гръцкото законодателство парцелът не е бил предназначен за строителство, тоест извън регулация, собствениците са поставили каравани, тоалетни, барбекюта и са започнали да ги отдават под наем... На място е пристигнала проверка от градоустройството, която е разпоредила всичко да бъде премахнато възможно най-скоро, а собствениците са били глобени с 95 000 евро…”

https://www.newsbreak.gr/ellada/884314/leptokarya-pierias-prosti … toys-trochospita/

# 462
Не прощават на сръбски ганьовци. Те си мислият, че като у тях свободия и там така. Ама не познали. Да им е честито бизнес начинанието.

# 463
Ние бяхме харесали една къща преди, 3-4 месеца. Собственикът беше германец, отидохме на оглед и само като видяхме колко я беше 'поукрасил', цял втори етаж, допълнителна постройка, която представляваше огромна веранда и вътре 2 спални. Беше направил и външна баня и тоалетна 20кв. Нищо от тези не бяха законни, просто си строил, където му е кеф човека. Само заради това се отказахме, имаме и друг имот в Гърция и сме наясно със реда на озаконяване, изобщо не ни се занимаваше с това. Просто приключихме с този имот след като ни обясниха кое е законно и кое не. Не си струва.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 09:51 от GoSSipSs

# 464
А защо са ви толкова имоти в Гърция, нали знаете че властите там погнаха заключените празни жилища с данъци? Не е като в България.

Общи условия

Активация на акаунт