Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 091
  • 607
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Ще повторя какво ми каза на мен гръцки адвокат относно сделките с предварителен договор - " Ако ти го дават за 10 хиляди, купи го".
Не пречи да проверите а адвокат, разбира се. Силно ви съветвам да не наемате българин/българка адвокат.

# 166
За 10к ще е някой коптор, в който трябва да вкараш още 40к примерно, за да се обитава. И пак не се знае теой ли е не е ли твой. Като нищо да направиш безплатен ремонт на някой.
Ситуацията явно е - или в Гърция е така или ще ядеш дървото или ако си българин ще ядеш дървото, ако си грък не.

# 167
  • София
Явно четенето с разбиране е проблем Simple Smile няма значение.

# 168
Я кажете от къде тоя сериозен адвокат напорист 5 адвоката намерих наслушах се на глупости и колко са велики обадят ли се на собственика рязко се сменя тона и настроението им. Всеки се нацаква с хонорар, а резултата от работата им е неясен.

# 169
  • Къде ли не
Ragga, Simple Smile  Има един дето може и да излезе такъв, но не е моят за съжаление, за да имам лично мнение.

# 170
Ами както казах, просто беше препоръчан от близки хора и подходихме с чисто доверие, което е доста глупаво, да. Показа нотариален акт, който е от 2011, но всъщност май след 2019 вече е много по-трудно да се прехвърли чрез съда.
Намерил съм адвокат, просто ми беше интересно дали някой тук е минал по процедурата, защото доста българи купуват по този начин.  Ще напиша все пак какво е станало след като има някакво развитие.

# 171
Жалко че в днешно време хората препоръчват с лека ръка и приемат препоръки с още по-лека ръка. Доброто отношение не е причина за препоръка, а базово изискване за работа.

# 172
Напоследък се предлагат парцели за поставяне на сглобяеми
къщи ,на земеделска земя. Някой проучвал ли е доколко е законно.

# 173
  • София
Не е от най-законните Simple Smile

Има проблем да си прекараш ток и/или вода, май ток не можеше. Преместваемите ко струкции наистина трябва да се местят Simple Smile, май на 6 месеца беше. Прочете си и вижте дали ще ви се занимава с това.

# 174

Има проблем да си прекараш ток и/или вода, май ток не можеше. Преместваемите ко струкции наистина трябва да се местят Simple Smile, май на 6 месеца беше. Прочете си и вижте дали ще ви се занимава с това.
[/quot

Това което ми предлагат , представлява терен разделен на 90 парцела от по 240 квадратни метра с прекарана вода до всеки парцел. С обещание от продавача за съдействие срещу сумата от 1500 Евро, които трябва да се платят на общината  да бъде доставен ток до парцела и разрешително за изливане на бетонна площадка до 70 кв.м. ,и поставяне на сглобяема конструкция с навес до 50 кв.м.

# 175
  • Атина
Напоследък се предлагат парцели за поставяне на сглобяеми
къщи ,на земеделска земя. Някой проучвал ли е доколко е законно.
Гърците гледат да им се махнат от главите тези земеделски земи, които не използват по предназначение и на които не може да се строи... и познайте кой ги купува.
Не е законно да се поставят сглобяеми къщи и по принцип закона се отнася към сглобяемите къщи точно както и към тухлените. Щом не може да се извади разрешително за бетон-тухла, не може да се сложи и сглобяема. Писали сме назад в темата.
Това което ми предлагат , представлява терен разделен на 90 парцела от по 240 квадратни метра с прекарана вода до всеки парцел. С обещание от продавача за съдействие срещу сумата от 1500 Евро, които трябва да се платят на общината  да бъде доставен ток до парцела и разрешително за изливане на бетонна площадка до 70 кв.м. ,и поставяне на сглобяема конструкция с навес до 50 кв.м.
И след това минава един drone за проверка и бутате бетонната площадка с навеса, но преди това плащате една хубава глоба от около 10-15.000€

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 23:51 от Aqua Marina

# 176

Къде може да се прочете какви са правилата за такъв тип преместваеми кострукции? Закон, наредба?

# 177
  • Къде ли не
Pisi79, извинявам се за следващите думи, но това което ви предлага и обещава продавача са пълни смехории! Сигурно иска първо да му платите едно 50к за това парче от нива дето сигурно е с гледка към морето и после го търсете да ви урежда ток и разрешителни за още 15к, защото ви е обещал!
Аз до колкото знам на земеделска земя може да се строи каквото и да било само! ако е над четири декара и с големи ограничения в размерите.

# 178
Pisi79, извинявам се за следващите думи, но това което ви предлага и обещава продавача са пълни смехории! Сигурно иска първо да му платите едно 50к за това парче от нива дето сигурно е с гледка към морето и после го търсете да ви урежда ток и разрешителни за още 15к, защото ви е обещал!
Аз до колкото знам на земеделска земя може да се строи каквото и да било само! ако е над четири декара и с големи ограничения в размерите.
И ние се усъмнихме , но в района има много парцелирани земи по този начин. Наши познати гърци си купиха такъв парцел. Ние не посмяхме. Просто си мислех,  че са намерили някаква вратичка в закона и затова има масово предлагане. Става въпрос за района на Неа Потадия.

# 179
  • София

[/quot

Това което ми предлагат , представлява терен разделен на 90 парцела от по 240 квадратни метра с прекарана вода до всеки парцел. С обещание от продавача за съдействие срещу сумата от 1500 Евро, които трябва да се платят на общината  да бъде доставен ток до парцела и разрешително за изливане на бетонна площадка до 70 кв.м. ,и поставяне на сглобяема конструкция с навес до 50 кв.м.

Чудесно, значи разберете се с този кооперативен продавач, да му дадете 1500 евро ПРЕДИ сделката и преди да плащате имота, а той да извади разрешителното за строеж и партидата за ток. Като са готови, отивате при нотариус.
И друго, какво ви продава той? 240 квадрата ясно определен парцел, с граници и всичко, или 1/90 част от нивата си? Ако е второто, както предполагам, вие ще сте собственик на идеални части от нивата. Как ще знаете кое е вашето парче земя, за да си го заградите примерно?

Общи условия

Активация на акаунт