Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 105
  • 607
  •   2
Отговори
# 195
Само на 5км от морето е, не е далече.
Виждала съм плоски покриви, без керемиди в Гърция . Всъщност и тук, всички блокове са такива.  Правят се с Хидроизолация и ако е качествена може и да се стъпва отгоре. Така че това че няма керемиди не значи автоматично че няма документи. Строена е 1970, нормално е да е за тотален ремонт.
На 6 часа път е от София през Гоце Делчев.

# 196
Благодаря ви Hug То близо до морето цените сигурно ще са други. Ние не сме гледали обяви още де. Изтощени родители на два дребосъка, които ни изпиват силите, сме Smiley

Аз залагам, че документално не е добре. Засега сме само на етап разглеждане. Докато не продадем другия имот, няма как да купим нещо.

# 197
  • София
Гарантирам, че още повече ще се изтощите докато ремонтирате тази конкретна къща Wink
И то, ако приемем, че документите са наред, за което мога да се обзаложа, че не е така. Вие си знаете. Успех!

# 198
Да, със сигурност е така. Ще има промяна в обстоятелствата, но все пак ремонт с две малки деца не си е работа.

# 199
  • София
Да, със сигурност е така. Ще има промяна в обстоятелствата, но все пак ремонт с две малки деца не си е работа.
не се хващайте изобщо, ще си скъсате нервите. По- добре нещо по- навътре от морето, ама без сто ремонта

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 14:05 от Cabo San Lucas 40

# 200
Хвърлих едно око на обявите в района на Авдира. До 100К евро няма читави имоти Grinning В другите райони пак ли е такова положението? Почвам да чета първата тема отначало Smile

# 201
Вие ще налеете повече от 70к евро да я оправите тази къща. Та пак ще ви дойде 100к + време и нерви.

# 202
  • София
Това изглежда добре, остава въпроса за документите обаче https://www.spitogatos.gr/en/property/1114545577?gallery=true

# 203
  • Къде ли не
Освен, ако не е напълно незаконна, къщата изглежда добре. За малки проблеми около документите, при добро желание от страна на собствениците, може да се намери решение.

# 204
Да, добре изглежда. Гледали сме я и ние. Ще пиша, ако стигнем до накой оглед Hug

# 205
  • Пловдив
Здравейте, попаднах на темата и мисля, че е доста полезна за такива като нас, които тепърва ще се сблъскат с трудностите при покупка на имот в Гърция.

Имам следният въпрос, вчера бяхме на оглед на апартамент пред агенция. Оказа се че апартамента е собственост на банка, а агенцията, която го предлага е позиционирана в Атина. На нас ни го показа една дама, която май е представител на агенцията и е механикос. Тя нямаше много детайли за апартамента, но стана ясно, че са били два апартамента, които са обособени в един и по имота вероятно са правени някакви промени. Апартамента като цяло ми хареса, като моля за съвет как е добре да действаме при следващите стъпки и евентуална бъдеща покупка. Мисля, че съм намерил подходящ адвокат, който да комуникира с агенцията и да провери имота, който уж бил /clean of debts/ така казаха от агенцията 😊. Според мен би трябвало да включа и Механикос, някой външен, но нзм кога?

Сградата е стара и енергийният и клас е нисък мисля, че е G, моля ако някой знае това дали би се отразило в бъдеще по някакъв начин за данъци, такси или друго?

Благодаря предварително!

# 206
  • Къде ли не
Nanq, първото нещо, което трябва да направите, още преди да наемате адвокат е да си наемете независим от брокера миханикос. Нека брокера, който е просто един търговец и нищо не разбира от чертежи, да осигури всички налични документи и да ги предаде на миханикоса. Ако той каже, че тези преустройства са законни, тогава наемете адвокат да види как се урежда покупко продажбата с банката. Най - важното е да не се доверявате на препоръки във фейсбук групи и на хора демонстриращи компетентност, за която нямат дипломи и знания.

# 207
Nanq ако апартамента е на банката то се прави търг и не се предлага от брокери на определена цена. Обединен апартаменти 2 в 1 почти 99% е незаконен за това се озовал при банката.
Ако много ви се занимава ви трябва добър адвокат и механикос за да почнат да ровят надълбоко което ще струва хем пари хем време края не е ясен от сега да си знаете.
Аз лично щом има намесена банка не се бих занимавала изобщо.

# 208
Здравейте,

И аз се присъединявам към групата, защото сме решили да си купим имот в Гърция и да си сбъднем мечтата. Дотук по диагонал изчетох мненията ви и са много полезни. Благодаря на всички, че споделяте.
След дълго чудене, гледане и маене - намерихме нещо, което да е на добра цена в съотношение с близостта до море и квадратура. Естествено къщата е за ремонт, но ние като хора на около 51-54 години със съпруга ми и без ангажименти вече с деца - имаме време постепенно и бавно да я оправим 😂
Днес трябва да преведем капарото за покупката и съжалявам, че чак сега открих този полезен форум.
Въпросът ми е - лесно ли ще се намерят строителни работници в района на Керамоти, Северна Гърция и цена от 60 000 евро за къща 80 кв.м. + склад 65 кв.м. и друга постройка от 45 кв.м. + земя около декар струва ли ви се разумна? Все пак даа чуя мнения, преди да пратим капарото. Ние се доверихме на Ремакс и затова съм спокойна.
Ако някой от района се включи, за да сподели мнение от първо лице - ще е супер.

# 209
Кое ви е спокойно за Ремакс точно дет са 90% измамници капаро не давам без проверка от механикос и адвокат.
Само така за справка ремакс изобщо не им дреме има ли документи имота или не нито пък проверяват самите те нещо след капарото са го измислили предлагат техен адвокат да направи проверка което е абсурдно.
Успех! Като цяло такава цена е доста под пазарната ако е близо до морето.
Проверете си документи пък после давайте капарото защоти точно ремакс нищо няма да ви върнат от капарато ако не са ок документите.

Общи условия

Активация на акаунт