Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 100
  • 607
  •   1
Отговори
# 210
  • Атина
На мен също това ми направи впечатление - спокойствието с Ремакс... не искам да коментирам. Просто ви желая успех и всичко да мине както трябва.

# 211
Благодаря за мненията. Какво ви притеснява в Ремакс? Споделете, защото е важно за нас. Ремакс работи по целия свят и е с добра репутация. Възможно е в Гърция да има проблем. Ние сме лаици , затова и предпочетохме да работим с нещо познато. Иначе и ние разбрахме, че точно в Северна Гърция има доста измами с имоти, и то предимно от българи. За съжаление. Няма как ние да се занимаваме с проверка на документи и т.н....По настоящем живеем в Германия и активно работим. А цената е такава, защото имота се намира в Агиясма, на 7 км. от Керамоти и има нужда от ремонт. А вие, какво бихте препоръчали като брокер или друга надеждна агенция за недвижими имоти?
Наистина моля членовете на групата, ако имат личен опит с Ремакс да споделят. Всяко мнение е полезно. Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си са ми отговорят. Може и на лично съобщение.

# 212
Няма никакво значение коя е агенцията. Не давайте капаро преди да се консултирате с адвокат и механикос. Аз загубих капаро.

# 213
  • на Мелмак
Здравейте, на наши роднини са им предложили място, близо до морето, което не става за строеж. Но можело да се сложи бунгало и да се прекара ток и вода.  Може ли координати на адвокат, да дам да питат?
Предварително ви благодаря!

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 08:12 от etty775

# 214
Много правилно разсъждавате. По групите във фб пише, че бунгалото е строеж. Дано успеете да направите консултация.

# 215
  • на Мелмак
Благодаря ви!

# 216
Галя, през три коментара тук се говори за измами с имоти и неуредени такива. Всеки съвет е да не се доверява човек на брокер, да си наеме личен механикос и адвокат. И вие пак не разбрала и питате, че и капаро сте тръгнала да давате. Очаквам скоро да се жалвате как са ви измамили. Но май тичането към “мечтата ви”, ви заслепява. Не бързайте, не рискувайте, защото после мечтата ви никога няма да се реализира и другите ще са ви виновни.

# 217
Питам, защото мислих, че агенциите работят с механика и адвокат. И всичко се проверява.  И в крайна сметка нали агенцията е посредник между купувача и продавача и по правило би трябвало да извърши всички проверки на документи преди да се стигне до сделка. Ако аз си върша всичко сама, тогава защо ми е агенция? А и никога не ми е хрумвало, че и Ремакс или друга достатъчно добре, известна агенция може да прави измами. Но явно е възможно....По тази логика, всяка агенция за недвижими имоти напр. в София може да извършва подобни измами и с български имоти.
Благодаря за мнението. Беше полезно.

# 218
Galya Stateva 690073, извинявам се, че се намесвам, но звучите доста наивно. Наистина ли вярвате, че агенцията Ви проверява всичко и Ви гарантира, какво точно Ви гарантира? Агенцията/брокерът взимат % от сделката, за да свържат две страни - купувача и продавача за имота. Това е, други задължения не знам някоя нормативна разпоредба да им вменява.
От къде го измислихте това правило, че агенцията трябва да извърши всички документални проверки и да Ви гарантира нещо си? Не се заяждам, наистина. Питам най-добронамерено. Юрист съм, купувала съм и съм продавала доста недвижими имоти, засега само в България, но може да има някоя разпоредба в някой закон, която не знам, че съществува.
Имате ли договор с брокера, дайте да видим какво точно пише в него? Какво са му задълженията, какви неустойки дължи, ако не си ги изпълни? Съответно като превеждате капаро - какво пише в предварителния договор?

Наистина най-добронамерено пиша. Във всички случаи Ви желая здраве и късмет Simple Smile

# 219
Благодаря за мнението, което е и професионално, щом сте адвокат. Имам проект на договор с агенцията,  който са ми изпратили. Твърдят, че техен адвокат проверява документацията. При неизрядни документи - връщат стоп капарото. Но този форум определено ме накара да се замисля от вчера. Капарото все още не съм го превела, в джоба ми е 😉
Много вероятно е да звуча като наивник относно сделките с имоти, при това гръцки. Поради тази причина вчера цял ден търся информация в нета и попаднах на този полезен форум.
От всичко, което изчетох разбрах, че механико първо е необходим и после юрист. Като механико трябва да си го намерим ние, за да направи техническа експертиза от наше име.

# 220
  • Къде ли не
Galya, не бъдете наивна и не вярвайте на брокерите. Тук в общи линии сме се събрали все изпатили хора с малки изключения. Това дето ви съветваме е само за да предпазим още един българин измамен от кликата брокер- адвокат- миханикос, която се вихри в северна Гърция. Върнете се и прочетете всеки пост от темата.
Искате отзив от първа ръка за Ремакс - Офринио. Мисля, че те продават в цяла северна Гърция. Фирмата е франчайз. Ако американския Ремакс разбере какви неща се случват под тяхното име сигурно ще се гръмнат! И ето аз ви казвам - щяхме да сме с полу законен имот благодарение на тях, защото сме българи и няма да създаваме проблеми и нищо не разбираме. ( Цитирам дословно)
Ние се усетихме на време и имахме невероятен късмет да срещнем една прекрасна дама - миханикос, която откри всички нередности и благодарение на нея ги узакониха.
При вас може и да няма никакъв проблем, но направете както ви съветваме, за да ви е мирна главата.

# 221
Ремакс са различни филиала,  но точно към Кавала са половината българи.
Случка с Ремакс огледа от друг техен офис в Гърция ми се обясни ,че те продават дали документи са ок не ги интересува тях ни най-малко само за пример продават къща в която се оказа,че водата от сондата изобщо не е в този имот ,а в чужд смело ни обясниха как имали законно право собственика и тн документи още ги чакам да ми покажата, как ще ползващ нещо което е в чужда собственост и ти уж имаш документ за това законен.
Имот където и да било не се купува на сляпо доверие на агенцията.
А само адвокат не е достатъчен те не гледат разрешителни за строеж в детайли нито пък чертежи имайте едно на ум,че в момента се правят схеми с електронният паспорт на имота който искат да продадат, а документи не са му ок. Намират се хора за всичко нещата не са по-различни от БГ.

# 222
  • Къде ли не
Сигурно съм казвала вече в темата, но пак да кажа, че и заучената фраза, че нотариуса никога няма да допусне нередности в сделката също е пълна смехория, когато става въпрос за инженерно - техническата страна. От любопитство на нашата сделка попитах каква е една от постройките на чертежа. Аз прекрасно знам,че е кокошарник , но той не знаеше. Толкова за това колко знаят какво виждат по чертежите.Simple Smile

# 223
  • София
Купуването на имот в Гърция е голямо приключение, спор няма. Поради големия интерес от българи, има много измами. Хубаво е да сме внимателни. Поне си намерете ваш адвокат и механикос. Лошото е, че и адвокатите го подкараха през просото напоследък и то точно български адвокати, за огромно съжаление.
Като начало, кажете на Ремакс да ви дадат КАЕК номера на имота Wink

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 19:19 от January_

# 224
Ние засега май се отказахме. Изглежда, че бюджетът ни не е достатъчен. Не сме ходили на оглед докато бяхме на море, че нямаше смисъл да отнемаме времето на брокерите, понеже и да харесаме нещо - пари няма Grinning

Общи условия

Активация на акаунт