Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 069
  • 607
  •   1
Отговори
# 225
Изглежда, че бюджетът ни не е достатъчен.  Grinning

Не се казва така Simple Smile Казва се - не е сега моментът Simple Smile

# 226
До колкото разбирам проблемни са основно евтини и стсри имоти. В Гърция има по-скъпи и НС имоти, които едва ли имат същите/такива проблеми.

# 227
Не, ГОГО 1979
нищо не разбираш!
НС в ГР имат същите проблеми, строителите са пълни мошенници, точно като нашите! Балкански синдром!
Одобрени са чертежите, построено е с отклонения примерно( стаята е 30 см. по дълга от одобрената в чертежа/ проектиран е гараж, а е направена приземна стая вместо това, или балкон който е незаконно приобщен и ти го продават, като стая) и много подобни трикове.
Гледаш, ново ! Тръгваш смело, щото нали всичко би трябвало да е точно! Обаче идва миханикоса мери и ти вика "опа", плащаш глоби за да си изряден разправии, нови декларации, нови глоби и т.н. Нотариуса единственно се явява свидетел на подписите при сделката, изобщо никъде не проверява, за това си има механикоса, както казва Аква Марина и др.
А ти си един честен човек , дошъл с парите си да си купи имот за пенсия и отнасяш дървото. Защо, ами мислиш си , че само в БГ лъжат! 😉

p.s.
За да не стане чат , ще ти отговоря ДА! и особенно в сградите!

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 09:46 от pinko

# 228
Това важи ли за многофамилни сгради? В БГ и особено в големите градове, строителите не правят такива глупости вече.

# 229
И тук не си прав, но темата е за Гърция не за България.

# 230
  • София
Това важи ли за многофамилни сгради? В БГ и особено в големите градове, строителите не правят такива глупости вече.

По мои наблюдения в Гърция имотите с неизрядни документи (включително чисто нови) се срещат по-често, отколкото в България.
Пресен пример с наши приятели, които купиха къща, съставена от два независими мезонета в близко село в Халкидики, съвсем нова. В крайна сметка решиха да продадат единия мезонет и в хода на продажбата потенциалният клиент установи с адвоката си, че са неизрядни по един куп параграфи. А тяхната сделка за покупка е минала и заминала, без дори да разберат...

# 231
  • Къде ли не
Ново, старо, винаги може да има нередности. Но при старото са се трупали отклонения дълги години. Почнали са хората с едно разрешително и после, тука постройка, там постройка, покривче, навесче, оградка...
Имам близки, които си купиха къщичка на 60 години без нито едно преустройство в двора и в сградата.
При новото пък често виждам обяви за продажби на апартаменти, които по проект били с две спални, но имало три. Или обратното. Как става това не знам!?

# 232
Благодаря Ви за неоценимата помощ за всички които искат да придобият имот в Гърция.
Имате ли някаква представа за имот в извън регулация и в натура 2000 може ли да си постави човек преносимо жилище или каравана?
И най вече дали може да бъде свързан към вода и ток, стълбове има до самия имот, има и къщи, вероятно незаконни след като са в Натура, но имат и ток и вода и хора живеят там.

# 233
  • София
Дали може да бъде свързан - физически да. Дали може законно да бъде свързан - не.
Къщите наоколо или са с удостоверения за търпимост, или по-скоро са незаконни. Аз определено не бих рискувала да влизам в незаконна схема, не е ясно и докога властите ще си затварят очите и кога ще решат да глобяват, да прекъсват захранването и т.н.
В крайбрежните райони на Гърция все още могат да се намерят имоти с малки компромиси на съвсем прилични цени. Това лято един познат купи къща с три спални и двор на около 1,5 км от морето за 70 000 евро. Вложи около 30 000 в козметичен ремонт и ново обзавеждане. Вярно, ходи на плаж с кола, но пък има голяма и хубава къща и простор. Друг познат пък си взе апартамент с две спални на 200 м от морето за 75 000 евро, в добро състояние и с оборудвана кухня. И двете сделки са в Халкидики. Така че не е невероятно да се намери имот на съвсем прилична цена с изрядни документи. Разбира се, ако искаш голяма къща с двор до самото море, финансовите параметри вече са коренно различни.
Иначе има райони със спекулативно завишени цени заради търсенето от българи. Типичен пример ми е районът на Офринио, който е едно от най-неприятните места, на които съм попадала в Гърция (лично мнение) и въпреки това цените на недвижимостите са много високи.

# 234
Аз не говоря за къща, ясно е, че ако се строи е тотално незаконно. А за поставяне на каравана или на фургон. Тя е мобилна, няма да е закрепена към земята.Гледам съседите масово са поставили Тир ремаркета, даже има и един ЖП вагон. Въпросът е допуска ли се в Гърция захранване на празно дворно място.  Тук в България си прекарах така ток караха ме само да декларирам вида на приемника който ще го използва. Искам лятото да си поставям там караваната а не да съм незаконно къмпингуващ. Продавачът ме уверява, че няма да има проблеми с водата. Но с тока - кой знае?

# 235
  • София
Нямате право да захранвате комунално парцел, който не е за жилищни нужди. Това в общия случай. Може, разбира се, да има някакви изключения, но това трябва да го провери адвокат, а не да се доверявате на собственика.

# 236
Да в никакъв случай няма да се доверявам на собственика.
И в същото време виждам всички съседи си имат ток и вода, и те са в натура 2000 т.е. има си изключение от правилото. Например ако искам да правя поливно земеделие ще трябва и вода и ток за помпата  че да поливам тук на това основание взех ток.
Стълба с ниското напрежение от 220В е на границата на имота, за какво ДЕИ са го слагали тоя ток след като никой няма право да бъде комунално свързан Simple Smile))))
Сега прочетох в сайта на ДЕДДИЕ (което е компанията собственик на съоръженията) че има присъединяване за склад или занаятчийска дейност, за аграрно стопанство заявка

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 09:07 от Dembi

# 237
Аз не говоря за къща, ясно е, че ако се строи е тотално незаконно. А за поставяне на каравана или на фургон. Тя е мобилна, няма да е закрепена към земята.Гледам съседите масово са поставили Тир ремаркета, даже има и един ЖП вагон. Въпросът е допуска ли се в Гърция захранване на празно дворно място.  Тук в България си прекарах така ток караха ме само да декларирам вида на приемника който ще го използва. Искам лятото да си поставям там караваната а не да съм незаконно къмпингуващ. Продавачът ме уверява, че няма да има проблеми с водата. Но с тока - кой знае?

Може да си поставите и после си пригответе, 80 000 евра - толкова сложиха глоба на един българин, тарикат! Съдиха се 3 год. през това време си му седя караваната на парцела му и той си ходеше на плаж Wink Накрая загуби делото разбира се, и я махна.

# 238
Чакайте, доколкото помня случая не ставаше изобщо въпрос за каравана а за къща. Доколкото знам за каравана е абсолютно допустимо поставянето и в собствена земеделска земя.  В района за който говоря виждам каравани по този начин от 15 години седят.
Намерих въпросната стаия - касае се наистина за нагли българи, които са строили къщи, на които слагали джанти от страни все едно са мобилни

https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/02/26/debeli-globi-groziat- … -v-gyrciia.403161

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 09:19 от Dembi

# 239
Караваната ако е с регистрация различна от гръцка законно може да стои 6 месеца после трябва да напусне страната, не говоря за натура, а по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт