Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 076
  • 607
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Да не би отговорите да отиват в спама? По принцип не е сложно да пуснеш запитване. Телефонен номер попълваш ли? Много се свързват през watsapp.

# 331
  • Къде ли не
Има и имоти, които вече са продадени и си стоят. Тогава сигурно не отговарят. Една къща в нашето село е продадена преди година. Още си стои обявата.

# 332
Има и имоти, които вече са продадени и си стоят. Тогава сигурно не отговарят. Една къща в нашето село е продадена преди година. Още си стои обявата.
Благодаря много за информацията, може би това е част проблема.

Да , попълвам телефонен номер винаги. И аз мислих че може би отиват в спам, тай като не са на гръцки език. Не знам! Много съм объркана. Благодаря много за съветите.

# 333
Приятели си купиха къща преди 4-5 години, една агенция още я държи в реклама.

# 334
Освен, че може да е продадена къщата, гърците не отговарят много на запитвания с номера, които не са гръцки. Те не знаят английски и за тях това е проблем също.

# 335
Не съм съгласна, че не знаят английски. Масово се говори особенно в курортите и по големите градове.

# 336
Ако сте уточнили конкретна зона , отивате на място и търсите. От опит - в Гърция  така се случват нещата .

# 337
  • Къде ли не
На Divaso начина за търсене ми се струва добър от гледна точка на това, че цените ще са по - ниски от тези в спитогатос. А и така ще се види от самото начало къде точно е имота и съседствата около него. Аз например не бих гледала имот , без поне 7-8 метра от границата с другата къща и съответно и тя да е по същия начин. Това по снимките не винаги се вижда.
За английския наблюденията ми са, че хората знаят повече английски от нас. Разбира се не всички. Но младите им хора всички знаят. Дали ще е брокер или ще мие коли няма значение.

# 338
На Divaso начина за търсене ми се струва добър от гледна точка на това, че цените ще са по - ниски от тези в спитогатос. А и така ще се види от самото начало къде точно е имота и съседствата около него. Аз например не бих гледала имот , без поне 7-8 метра от границата с другата къща и съответно и тя да е по същия начин. Това по снимките не винаги се вижда.
За английския наблюденията ми са, че хората знаят повече английски от нас. Разбира се не всички. Но младите им хора всички знаят. Дали ще е брокер или ще мие коли няма значение.
Благодаря отново на всички, наистина ми помогнахте да разбера гръцката система. За щастие имам вече първи 2 отговора. Ще видим как ще продължи комуникацията. Хубав ден на всички.

# 339
Здравейте, и аз съм се насочила за къщичка в Гърция, но за сега без голям успех. Търся  нещо в Северна Гърция между Александрополис и Неа Перамос. Може ли да споделите хубави селца с близки плажове,  ако имате визия върху този район. Не държа да е точно до морето, но все пак да е близо.

# 340
Здравейте момичета. Искам да попитам как намерихте имот? Аз правя запитваня на английски, обяви от www.spitogatos.gr, като имотите са предимно от агенции и досега съм получила само един отговор от  всички 10 запитвания. Пълно мълчание. Какво правя грешно?
И аз това се питам. Имам над 20 запитвания. От Ремакс веднъж ми писаха и после край, независимо, че имах интерес и към други имоти/техни. Нещо грешно правя очевидно. Дадоха ми координати на двама брокери, писах им и до там... а уж на други им свършили работа. Или имат работа много, или искат предварително пари да им се даде, за да започнат,  друг отговор аз лично нямам.

# 341
Ние си купихме къща миналата година от Ремакс. Случихме на брокер - помогна ни с доста неща като информация и съвети, даже и след като си купихме къщата. Става въпрос за района на Серес.

Преди това мъжът ми писа на някаква друга агенция , явно не им се работеше... Трябвало да им кажем 3-4 седмици предварително дата за първи оглед, защото трябвало да пътуват от Солун, бла, бла... Все едно ще пътуват от Калифорния, а не 80 км.

# 342
Ние си купихме къща миналата година от Ремакс. Случихме на брокер - помогна ни с доста неща като информация и съвети, даже и след като си купихме къщата. Става въпрос за района на Серес.

Преди това мъжът ми писа на някаква друга агенция , явно не им се работеше... Трябвало да им кажем 3-4 седмици предварително дата за първи оглед, защото трябвало да пътуват от Солун, бла, бла... Все едно ще пътуват от Калифорния, а не 80 км.
Здравейте, може ли контакт с вашия брокер? Аз на един от Ремакс му писах, отговори веднъж и после спря да му се работи.

# 343
Трябва да видя дали мъжът ми пази координатите му, че те си общуваха, и ще пиша.

# 344
Здравейте, преди всичко искам да благодаря на всички, пишещи в темата за полезната онформация, която споделяте. Имам един въпрос към тези от вас, които са успяли да си извадят сами АФМ номер онлайн. Попълних успешно формуляра, в края на който трябваше да прикача удостоверение за семейно положение. По време на онлайн срещата служителката от ААДЕ ми обясни, че това удостоверение трябва да бъде преведено на гръцки от някой от следните: 1) гръцки адвокат, който говори български; 2) Преводач от гръцкото посолство в БГ или 3) Преводач, одобрен от гръцкото външно министерство. Въпросът ми е - някой минавал ли е през тази процедура тук в Бг и къде си преведохте документите?
Здравейте,само тук открих някаква по-подробна информация за АФМ.Мъжът ми иска да регистрира лодка в Гърция и трябва да има издаден номер.Искам да му съдействам,защото всички му обясняват,че му трябва счетоводител за АФМ,а аз чета и разбирам,че не е така.Ако имате възможност само още няколко подробности
-удостоверение за семейно положение е документ от общината?
-следва апостил?
-превод на двата документа-Вие къде ги преведохте?
Иска ми се да се подготвя с всичко необхидими,преди да се опитам да се преборя с формата,че с тия 10 реда за имена 😂.Гръцкият ми приключва с консумацията на пита с крем,а английският ми е 30/100 ,но пък съм много упорита.
Колко време отне при Вас регистрацията до заветното получаване на двата мейла?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:18 от Toya

Общи условия

Активация на акаунт