Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 47 925
  • 548
  •   2
Отговори
# 525
Можете ли да ми препоръчате брокер или адвокат с български език за Солун, за покупка на апартамент?

# 526
Здравейте!
И на мен ми е нужен адвокат, а както порочетох и механикос ще ми трябва. Може ли препоръки. Района на Лариса.

# 527
  • Благоевград
Здравейте, има ли някой който е запознат със закупуването на имот, който документално е представен като 2 апартамента, но реалното му състояние е 1 голям цял апартамент. Сградата е от 1979г. и реално са били два апартамента, които в последствие са преустроени на един по-голям такъв, но документално все още са 2 апартамента - има ли някой запознат колко е сложно да се оправи това документално и дали си заслужава да се прави оглед на подобен имот ? Благодаря предварително !

# 528
Здравейте,
Някой има ли лични впечатления от строителството на Куртидис?
Обмислям да закупя апартамент, който ще построи 2027г.
Има доста построени сгради, но ме притеснява дали ще имаме отделни партиди за ток, вода и пр. Да не стане като комплексите по черноморието.

# 529
Някъде мога ли за прочета за придобиване на имот чрез съдебно решене или някой да сподели опита си? Може и на ЛС

# 530
  • Къде ли не
Descreet, куртидис са едни от най - големите в района на Офриниу. Със сигурност ще имате партида за ток и вода, но  по - важно е къде е строежа. В последно време се застроява блатото между устието на Струма и централната част на Офриниу. Там съм виждала цяла зима да се изпомпва вода от основите на нови строежи, но не помня на кого бяха.
Sunflower, ако си направите труда да прочетете темата назад ще видите доста за имотите със съдебно решение.

# 531
Descreet, куртидис са едни от най - големите в района на Офриниу. Със сигурност ще имате партида за ток и вода, но  по - важно е къде е строежа. В последно време се застроява блатото между устието на Струма и централната част на Офриниу. Там съм виждала цяла зима да се изпомпва вода от основите на нови строежи, но не помня на кого бяха.
Sunflower, ако си направите труда да прочетете темата назад ще видите доста за имотите със съдебно решение.
Благодаря!
Строежът е в центъра. Над къмпинга, преди Megaloi Alexandroi. Аз от години следя строежите и виждам, че се ползват, но напоследък излизат по групите оплаквания от купувачи, че не могат да минат комисия /предполагам, че е нещо като УВЕ/ и съответно стояли на временни ток и вода с години.
Иначе ми хареса мястото. Малко апартаментче, само за лично ползване ми е.

# 532
  • Къде ли не
Имайте предвид и нещо друго. Селището се пука по шевовете. Само тази година са започнати поне 40 нови мезонета, а от миналата година има за довършване повече от това. Постоянно имат аварии на водата, защото не им издържа инфраструктурата. Тази година на пъпа на центъра  една от шахтите беше преляла с обратна вода.  Всичко това, което се строи когато се пусне в употреба не знам как ще е с водата и тока.
Иначе мястото е прекрасно за живот от средата на септември до май.

# 533
Имайте предвид и нещо друго. Селището се пука по шевовете. Само тази година са започнати поне 40 нови мезонета, а от миналата година има за довършване повече от това. Постоянно имат аварии на водата, защото не им издържа инфраструктурата. Тази година на пъпа на центъра  една от шахтите беше преляла с обратна вода.  Всичко това, което се строи когато се пусне в употреба не знам как ще е с водата и тока.
Иначе мястото е прекрасно за живот от средата на септември до май.
Аз точно тогава ходя. През юли и август знам, че е така и не е приятно и по плажовете. Освен това трафикът е ужасен и няма да сме там.

# 534
Електронен паспорт изисква ли се за земеделска земя?

# 535
Дали българите с по един имот в Гърция ще могат да се възползват от новите мерки за освобождаване от ЕНФИА?
https://bnr.bg/horizont/post/102207943/grackoto-pravitelstvo-osv … na-malki-selishta

# 536
Здравейте! Колко време отнема покупката на парцел? А за строеж на сглобяема къща с бетонна основа? Моля за мнения ако някой е строил. Става дума за район в Северна Гърция. Парцелите имат ток и вода. Процедурите по издаване на документи/разрешителни бавни ли са като тук в България, или сроковете са поносими?

# 537
Здравейте! Колко време отнема покупката на парцел? А за строеж на сглобяема къща с бетонна основа? Моля за мнения ако някой е строил. Става дума за район в Северна Гърция. Парцелите имат ток и вода. Процедурите по издаване на документи/разрешителни бавни ли са като тук в България, или сроковете са поносими?
Много по-бавно, и смисъла от сглобяеми къщи е нулев - щом има бетонна основа се изискват всички документи като за монолитна къща.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 10:23 от root666

# 538
Много по-бавно, и смисъла от сглобяеми къщи е нулев - щом има бетонна основа се изискват всички документи като за монолитна къща.

Да, разбирам за монолитната, но тя изисква повече време за строеж и слягане. Затова сме се насочили към сглобяема, става по-бързо строежът и.

# 539

Да, разбирам за монолитната, но тя изисква повече време за строеж и слягане. Затова сме се насочили към сглобяема, става по-бързо строежът и.

не е точно така, ама щом сте решили...

Общи условия

Активация на акаунт