Нашите цветя - обща тема 23

• 30 966
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Joy меря препаратите с пипетка.

# 631
Оприличавам го на ахименес или сега не се сещам има едно като мушкато цъфти лилаво . Ако имате Фейсбук напишете в търсачката и ще ви излязат тези които предлагат . Какви са му били цветовете като камбанки или ?

Много ви благодаря за отговора. Много близо е до ахименес, само листата са по-кръгли. Иначе цветчетата са същите

# 632
https://dzengarden.ru/komnatnoe-rastenie/ahimenes/

Ето тук листата са по кръгли явно има няколко сорта .

За охлювите слагам едно съдче с бира и вместо да ми ходят да ми ядат цветенцата си пият и плуват в биричка .

# 633
  • София/Варна
малко красотички и от мен

# 634
Да ви покажа малко от балконските  ми красоти . А другия месец като разцъфтява в пълния си блясък, повече ще покажа.

# 635
Ето и цветята от моята тераса, всичко е нацъфтяло много😍 надявам се да не ги умори лятното слънце

# 636
Лилиум искам да живея на терасата ти Heart
Моника прекрасни са цветенцата . Дано още повече да разцъфтят .

# 637
  • София
Зари, според мен за сенчестото място подходящи са хортензии.Може детелина с червеникави листа да се засади(ако нямаш мога да ти дам),вариегатна винка(супер непретенциозно,само на пролет да се подрязва да е по компактна,че пуска дълги ластуни).

Да ви почерпя виртуално,имах рожден ден.

# 638
  • оттам, откъдето започва България
Натуся, честита да си, здрава да си, обичана да си, благословена да си и радваща се на прекрасни цветя! Heartpulse

Наздраве! Beers

# 639
# 640
Препаратите винаги ги слагам на око. Е гледам все пак на око да премеря какво трябва да е съотношението. Досега, да чукна на дърво, не е имало проблеми. Пръскам след залез слънце, не че в София има много пчели, но все се намират.
Да ви питам - гадаете ли по цветята си. Аз го правя Blush
Преди месец едната ми щамбова роза изкара нов изключително силен клон, направо от присадката. Мисля си, че нещо хубаво ще ми се случи Heart Eyes

# 641
  • Карлово
Натуся,
Честит празник!
Много здраве, любов и благодарни китки.

# 642
Натуся, здрава щастлива и обичана ти пожелавам да си !

Как се размножава Антуриума? Имам един червен и май искам да го разделя и да станат два🤔. Обаче нещо не расте, май не го гледам както трябва.

Кити, и аз не ги познавам много цветята. Циниите даже и не ги харесвах, но ги преоткрих покрай снимките на хората във фейсбук.
Горките, бяха много големи и хубави, но станаха вечеря 😡. Забелязах, че са изолирани и един голям космос. Плужеци мръсни. Миналата година при баба ми имаше доста голи, но не правиха сякаш бели. Тази година са с черупки, но кой ги яде цветята не знам точно.

# 643
Натуся, жива и здрава бъди! Щастие, късмет и безброй поводи за усмивки и празнуване!

# 644
Честит рожден ден и от мен, Натуся! Всичко най-добро ти желая Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт