Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 765
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
И аз се включвам с въпрос за вливките на магнезий и желязо - до коя седмица се правят? Аз съм 33гс и магнезия и желязото и хемоглобина са ми паднали (никога не са били в граници) и си нямам идея дали вливката не е по-добрия вариант.

# 151
Искам само да отбележа, че няма такова нещо като "безопасна вливка на желязо". Това си е лекарствен продукт, направен за венозно приложение, в което дозата и валетността на желязото е различно в сравнение с таблетните форми. Задължително се прави в болнична обстановка с поне 30 минутно наблюдение от обучен медицински персонал. Най-често се появяват оплаквания като замаяност, гадене, стягане в гърдите, които са бързопреходни и обикновено се появяват в първите 15 мин. от началото на инфузията. Няма как от една инфузия да се очакват нивата на серумното желязо да са драстично увеличени, затова трябва и през устата да се приема след това. Обикновено Сорбифер се изписва, добре се понася, като е хубаво да се консумира с цитрусов плод, за да се повиши усвояемостта на желязото.

# 152
  • Пловдив
Баткото има пингвинчето Пърси (роднина на бухалчето Оли 😂), много си го обича от бебе и въпреки, че е на 4 още си го пуска да му шуми 🤷🏻♀

Сега за бебето имаме Оли от приятелка, че имах съмнение баткото дали ще пожелае да си го даде на бебето. Но като всяко нещо - въпрос на бебе е 😀 На моята приятелка девойките така и не свикнаха с Оли, така и се озова при нас.

Днес стегнах багажа за болницата, цял ден съм като разглобена, всичко ме боли… Вчера май прекалих с озеленителните дейности по терасата 😬 Та реших, че вече си ми е време да не ме изненада бебето (36+1).

# 153
И аз така мисля най късно в 36 -9м.вляза ли стягам го 😇💯

# 154
Не съм в България и не мога да си закупя Сорбифер. Но когато бях преди 2-3 месеца на прегледа ми изписаха 2х1 Феро Фолгамма, която явно не усвоявам добре. Не всеки път, но често я приемах с портокалов сок и поне час интервал от млечни продукти. Та гледах даже и да ям повече червено месо, яйца, спанак. Мислих, че поне малко съм вдигнала хемоглобина.
После тук в Англия засякоха отново, дори още по-нисък хемоглобин месец по-късно като също ми изписаха 30 дни да приемам по 1 хапче някакво тяхно желязо.
И сега решиха да проверят дали съм го вдигнала, та не съм. Затова искат да ми правят вливка и да продължа след това с желязото.
Така и не ми казаха колко ми е желязото, но утре очаквам обаждане относно кога ще е вливката и пак ще питам колко е.
Нямам представа тук как се процедира.

Искам само да отбележа, че няма такова нещо като "безопасна вливка на желязо". Това си е лекарствен продукт, направен за венозно приложение, в което дозата и валетността на желязото е различно в сравнение с таблетните форми. Задължително се прави в болнична обстановка с поне 30 минутно наблюдение от обучен медицински персонал. Най-често се появяват оплаквания като замаяност, гадене, стягане в гърдите, които са бързопреходни и обикновено се появяват в първите 15 мин. от началото на инфузията. Няма как от една инфузия да се очакват нивата на серумното желязо да са драстично увеличени, затова трябва и през устата да се приема след това. Обикновено Сорбифер се изписва, добре се понася, като е хубаво да се консумира с цитрусов плод, за да се повиши усвояемостта на желязото.

# 155
И аз се боря с ниско желязо и хемоглобин. Бях на Сорбифер 2х1, минах на 2х2 - стойностите даже леко паднаха. Предполагам АГ ще предложи вливка или ампула (до колкото знам са ефикасни).
А някой бил ли е на вливка магнезий?.. какво ли не смених да пия, все съм една идея под долна граница.

# 156
Аз за втори път съм в болница за вливане на магнезий, но заряди контракции…

И аз се боря с ниско желязо и хемоглобин. Бях на Сорбифер 2х1, минах на 2х2 - стойностите даже леко паднаха. Предполагам АГ ще предложи вливка или ампула (до колкото знам са ефикасни).
А някой бил ли е на вливка магнезий?.. какво ли не смених да пия, все съм една идея под долна граница.

# 157

Витамин В12 приемате ли? Инфузиите с магнезий при бременни се  правят при контракции, а не защото имат нисък серумен магнезий. Така че не се притеснявайте толкова, че неговата стойност е под долна граница, особено ако матката е спокойна.

# 158
Защо спрях магнезий...снощи ми се схвана крака пак ще си купя....

# 159
  • София
Тая бременност почти не съм пила магнезий. Нямах нужда.
От седмица насам обаче е някакъв ад, постоянно имам усещането, че корема ми е стегнат. Почнах да пия магнезий, засега има някакъв ефект. Но вчера се претоварих и дори магнезият не върши чудеса. Цяла нощ съм се въртяла. А не са родилни контракции, щях да ги позная.

# 160
Момичета, пазете се. Не се натоварвайте на финала точно.

Ако все още има някоя в болница ви пожелавам бързо стабилизиране.🍀❤️

Аз магнезия ще го спирам в 36-та седмица, определно ми действа добре особено последните седмици. Тези 3 дни се хвърлих много да пазарувам и оправям, и вчера просто ми падна батерията. Толкова уморена и изтощена отдавна не се бях чувствала.
 Днес влизам в 34-та седмица.

# 161
Аз понеже имах проблеми със стомаха и не съм пила магнезий сигурно от повече от две седмици. А АГ ми каза още една седмица и го спираш, така че даже не го почнах.

От две вечери нещо ме боли ужасно докато спя. Не знам тежи ли ми, но при таза и бедрените кости е ужас, само обръщам страните. Вчера пък и глезените ми се подуха, направо горяха. Мерих кръвно, 100/70, нищо ненормално за мен.

# 162
Аз забелязвам,че като вървя и се разхождам,постоянно ми е стегнат корема Confused Иначе преди имах и много стягане докато почивам.Уж съм на голяма доза магнезий,пък незнам вече.
През нощта и аз немога да спя от болки в ставите.Лошото е,че като се въртя пък корема много ми тежи,все едно имам камъни и още повече боли.

# 163
Корема не е ли по-твърд като вървим просто защото все пак ползваме мускулите и понеже са разтегнати се получава този ефект? Това са си мои разсъждения де Grinning И моя е така ама го приемам за нормално. Бедрените кости и мен много ме боляха с предните бременности в седмиците, в които сте вие сега. Възглавница слагах плътно до чатала, това беше малко облекчение. Сега ме болят мускулите, които са точно на кръста все едно върху бъбреците, но щом стана, всичко е наред Grinning Откачена работа ей Grinning Вчера видях някъде, че всеки месец имал 30 или 31 дни, освен деветия от бременността- той имал 435 Grinning

# 164
Момичета, вие сте сила! Благодаря!
Връщам се от преглед - бебчо е перфектен, най-накрая видях леко личице! АГ каза че макар и в долна граница магнезия е окей - диаспорал 3 прахчета по 400мг.
Сменихме Сорбифера с ампули Тотема - ще видим след месец как ще е.
Обаче бебчо от месец насам (влизам в 33гс) е главично, а аз се готвя за секцио и АГ малко се притеснява да не тръгне по-рано.
Избирам между двама израждащи и утре трябва да реша кой ще е за да направя среща и преглед. Много хвалят и двамата, като единия ако тръгне вечер раждане не изражда (но пък е светило). Дайте съвет..

Общи условия

Активация на акаунт