Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Привет. И аз имам стягания постоянно, някак по-спокойно го приемах в началото, сега ми е много тревожно. Аз съм в 32 г.с+ 5 дни. Подготвяме детска стая и много напреднахме с покупките. В тази връзка да ви питам какво мислите за термосите и термобоксовете? Попринцип искам да опитам да кърмя, но планувам да сме с бебчето живот и здраве навън максимално през деня и мисля и да се цедя и да  си нося с мен, ако не стане минаваме на АМ. Кое ще ми е по-удобно според вас?

# 166
Ем22, защо те насочват за секцио? Предполагам имаш медицинска причина, защото иначе граничното е супер Simple Smile не съм била в твоята ситуация, но сигурно бих избрала този доктор, който е наличен 24/7. Така би ми било по-спокойно. Другият, който е светило, би бил удачен вариант, ако имаш някакво медицинско притеснение или специфика.
victoria, За термосите - аз също живот и здраве ще пробвам да кърмя, взех си един термос за 20 лева, ако нещо нещата тръгнат в друга посока, ще инвестирам в нещо по-сериозно. Така че на този етап те съветвам до изчакаш, това лесно се купува допълнително на по-късен етап Simple Smile

# 167
И аз имам стягания като лежа/въртя се и като ходя или стоя права, но вече съм 36+г.с. и не ме тревожат толкова. Кръвното също горе-долу се нормализира. Мисля края на седмицата да спирам магнезия.

# 168
Еm22 ти искаш да си секцио, доколкото разбирам. Аз бих избрала този, който изражда по всяко време. Ако те е страх от нормално раждане, смятам че само ще се стресираш постоянно, ако избереш светилото, което е само през деня. Най-важното е как ще ти е спокойно на теб.

# 169
  • София
Бях на тонове, всичко е точно. Този път бебчо беше решил да не съдейства, риташе коланите доста. Взех си и 45 дневния и вече се започва голямото чакане. За магнезия откакто увеличих дозата нямам стягания и крампи. От време на време имам менструални болки, особено ако се уморя. Но е нормално. Аз няма да спирам нищо до датата на секциото. Ако го дочакам... магнезий, желязо, Б12 и витамин Д ще си ги пия докрая.

# 170
  • София
О, аз съм вече 37-ма г.с. така че стяганията са нормални, но все пак са много неприятни.

Бях на тонове преди малко и досущ като предната седмица се засякоха две контракции. АГ ми вика повечко секс сега да не пренося пак. А на мен никак не ми е до това. Чувствам се огромна и тромава.

# 171
Ако си решила да кърмиш и ти се получи, по-удобно ще бъде да си купиш няколко потника и блузи за кърмене и да не се притесняваш от кърменето навън. Това с цеденето, ако бебето няма проблем със засукването, не го разбирам. А и за цедене също трябва да се прибирате.

Вече ако бебето е на АМ, трябва термос с топла вода.

Привет. И аз имам стягания постоянно, някак по-спокойно го приемах в началото, сега ми е много тревожно. Аз съм в 32 г.с+ 5 дни. Подготвяме детска стая и много напреднахме с покупките. В тази връзка да ви питам какво мислите за термосите и термобоксовете? Попринцип искам да опитам да кърмя, но планувам да сме с бебчето живот и здраве навън максимално през деня и мисля и да се цедя и да  си нося с мен, ако не стане минаваме на АМ. Кое ще ми е по-удобно според вас?

# 172
Да, аз искам секцио. Предполагам и очния лекар ще потвърди (само да си запиша час). Май сте прави, най-важното е да сме спокойни и май ще наклоня към лекаря, който се отзовава.
За термосите и аз много мислех, мои приятелки които са кърмили и тези, които са давали адаптирано мляко ме съветват да не купувам от сега.

# 173
Днес каката много ме ядосва иска всичко да й се купи....
Реших да търся гела за сраствания.
Ако някой реши ще дам инфо,в со фармаси нищо не обещават и в складовете го няма,в Афия мож да осигурят за ден като го поръчват от аптека в моята болница,то може и директно от там сиг(Бургасмед)

Аз като спрях да кърмя съм носила ам в кутийка и отделно мн вряла вода и в един джоб термо ли как се води 🤷към една чанта,нямах проблеми не са ставали бучки

# 174
Аз ще поостана до петък в болница, че кръвното ми си седи 140. Долната винаги е 80/85. Много ме тормозят тия тонове, не знам как трябва да изглеждат и само се тревожа, пък досега никой не е казал да има проблем. Ама по-добре да се тревожа в болница, отколкото вкъщи. 😀 Никакви контракции обаче не се засичат, утре влизам в 36 г.с. и трябва да спра магнезия, малко ме е страх. 😀

# 175
По-добре да си под наблюдение в болницата и да ти е по-спокойно. Това с кръвното е много неприятно. Стискам палци!

Em22, аз лично бих предпочела човек, на когото може да се разчита по всяко време. След като се колебаеш между 2-ма значи имаш добри предпоставки да ги избереш и няма да сбъркаш какъвто и избор да направиш. Относно светилото аз съм малко със смесени чувства. Светилата са малко нож с 2 остриета и не винаги избора им е по-добър, а това че не изражда вечер ми го доказва за пореден път.

# 176
Ако искаш да се получи с кърменето и да ти е спокойно, просто си вземи едно покривало за кърмене и си кърми спокойно на някоя пейка. Няма нищо срамно в това да ядеш на пътя, защо трябва да се срамуваш, че правиш най-естественото, просто си храниш детето Simple Smile
Привет. И аз имам стягания постоянно, някак по-спокойно го приемах в началото, сега ми е много тревожно. Аз съм в 32 г.с+ 5 дни. Подготвяме детска стая и много напреднахме с покупките. В тази връзка да ви питам какво мислите за термосите и термобоксовете? Попринцип искам да опитам да кърмя, но планувам да сме с бебчето живот и здраве навън максимално през деня и мисля и да се цедя и да  си нося с мен, ако не стане минаваме на АМ. Кое ще ми е по-удобно според вас?
О, аз съм вече 37-ма г.с. така че стяганията са нормални, но все пак са много неприятни.

Бях на тонове преди малко и досущ като предната седмица се засякоха две контракции. АГ ми вика повечко секс сега да не пренося пак. А на мен никак не ми е до това. Чувствам се огромна и тромава.
Това и една акушерка ми го каза. Смятам да го приложа, въпреки, че и на мен не ми е до това. Аз не мога да се завъртя - те секс ме карат да правя 😂 Пълен смях е като почнем, никак не е романтично и забавно, ама дано поне помага Simple Smile Нали знаеш, че не са само оргазмите, а и семенната течност трябва да си е в теб накрая

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 13:50 от Fairybeb

# 177
И аз се връщам от преглед и си взех 45 дневния болничен. Девойката е понаваксала с теглото и коремната обиколка, явно високопротеиновата диета има ефект. Имам и зелена светлина за нормално раждане и това ме успокои доста. Бях ви споменала, че моят АГ имаше притеснения да не спре да се развива бебето и да се наложи секцио.

Подкрепям Fairybeb за кърменето. Сложно е това с цеденето и особено в жегите тази кърма ще се вкисне за отрицателно време.
Въпреки, че аз така и не се пречупих да кърмя на обществени места и се е случвало рядко, но пък за сметка на това всеки път имаше втренчени погледи от разни лели...

# 178
Колкото и естествено да бъде кърменето на общественото място, аз едва ли бих го направила. Не се чувствам комфортно и бих се притеснявала от погледите на преминаващите, а всички знаем, че не са малко.

Ще се напасваме в движение и ще видим как ще бъде най-добре.

# 179
Аз малко се притеснявам от кърменето навън,но в крайна сметка това е нещо естествено.Или трябва да се прибирам в нас на всяко кърмене или да не излизам въобще  или да се цедя предварително,как иначе.

Общи условия

Активация на акаунт