Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 867
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм от притеснителните момичета. Някой ако ме загледа на пътя и се изчервявам от срам.. все си мисля, че ми има нещо нередно.
Но за детето някак си мисля, че няма да ми пука толкова. А и ако кърмя то ще е в някой парк на някоя пейка.. слагам пелена отгоре и така. А ако е много жега и без пелена, то детето ще закрива гърдата.
Много майки съм виждала да кърмят по пейки, става ми едни мило.

Странен въпрос но.. четка за шишета - има ли значение марката на четката и шишето (ако не са една марка)?

# 181
Ако сте с кола според мен винаги можете да се върнете до нея и на задната седалка да го накърмите. Така си мисля. Освен това май в моловете има nursing room? Или е само за повиване, не съм сиг. Но например парадайс мол е на 15мин от входа на южния парк в Сф и ако имат такава стая бих ходила до там. Знам ли, нямам опит, просто си разсъждавам. Поне за себе си знам, че съм мн адаптивна и ако искам да съм навън и да кърмя все ще се скалъпя нещо

# 182
Aз си взех за 10 лв от Тему покривало - https://share.temu.com/zC3MEMdp63A

Никой не знае детето спи ли, храни ли се. Въобще няма да ме притеснява да седна на някоя пейка в парка

# 183
Важното е вие да се чувствате добре и спокойно, така че ако ви пречат погледите и не можете да ги игнорирате винаги можете да отскочите до някое близко кафе или мол и там на някое по-уютно място да си го накърмите. Но генерално от позицията на 33 годишен човек - да не ви пука, кой дали и защо ви гледа и тн. Simple Smile

Четка за шишета - не, не е нужно да е на същата марка Simple Smile

# 184
И аз съм от притеснителните ама с каката ок зима,ковид нищо не съм правила навън 😀
За четка няма значение.Аз взех от дм там са скъпи.

# 185
Аз категорично няма да кърмя навън, колкото и естествено да е. След като нещо не ми е комфортно, не виждам защо е нужно да се насилвам. Ще си го кърмя вкъщи.
Ще си се цедя и ще замразявам кърма, а според вида излизане ще преценявам кога и как да я размразявам.

# 186
Аз ще поостана до петък в болница, че кръвното ми си седи 140. Долната винаги е 80/85. Много ме тормозят тия тонове, не знам как трябва да изглеждат и само се тревожа, пък досега никой не е казал да има проблем. Ама по-добре да се тревожа в болница, отколкото вкъщи. 😀 Никакви контракции обаче не се засичат, утре влизам в 36 г.с. и трябва да спра магнезия, малко ме е страх. 😀

С какво те лекуват в болницата?

# 187
Аз бях на преглед днес, в 33+6 бебето е 1800. АГ каза, с две седмици назад и не беше особено очарована от това.
Кара ме да ѝ пращам от предната морфология и от първите прегледи замерванията, да види от начало ли си е така, уж да и всичко точно, само че главата пък си му отговаря на седмиците, само теглото не.
Каза, че щяла да ми обясни следващата седмица, като отида на тонове, ама дотогава ще съм на тръни май. Хубаво да е изцяло назад, ама пък главата да отговаря, теглото не, знам ли колко е нормално.

# 188
  • Варна
И при мен беше така. Преди 33г.с вървеше с 1 седмица напред от термина, 34г.с стана , че изостава даже 1 седмица от термин, което си е изоставане 2 седмици... наплашиха ме , тогава обаче се падна последната фетална и там професора ме успокои. Апочнах и протеин да взимам, незнам дали има общо.. .. Към днешна дата пак е с 1 седмица напред 😁 временни са нещата,  затова и трябва проследяване,  а не от 1 замерване и да се шашкаме Wink

# 189
Аз бях на преглед днес, в 33+6 бебето е 1800. АГ каза, с две седмици назад и не беше особено очарована от това.
Кара ме да ѝ пращам от предната морфология и от първите прегледи замерванията, да види от начало ли си е така, уж да и всичко точно, само че главата пък си му отговаря на седмиците, само теглото не.
Каза, че щяла да ми обясни следващата седмица, като отида на тонове, ама дотогава ще съм на тръни май. Хубаво да е изцяло назад, ама пък главата да отговаря, теглото не, знам ли колко е нормално.
При мен на последната фетална в 31 г.с. го измериха около 1400, след няколко дни на ЖК 1700, а днес в 34 - 2200. Изоставането е само в корема. От там пада и теглото. Главата, бедрата и ръста като цяло отговарят на седмиците. Да не би да е нещо такова и при теб?

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 19:50 от Denittsa

# 190
Момичета, мен ме наплашиха на последната фм (31 седмица), че бебето върви със седмица назад, аз като цяло до тогава бях качила и много малко кг (около 2). Професора ми обясни, че до седмица е в реда на нещата, важното е да се следи да не стане повече, за да може да се реагира и да се извади бебето. Та на следващия преглед бебето вече си беше в норма. АГ, който ме следи ми обясни, че може днес да го измерят, че изостава, а на следващия ден да си е напълно в норма. И ако се види, че едно бебе изостава, първото което мислят е, че просто бебето е по-малко, ако продължи вече се търсят причини.
Бъдете спокойни, вече сме на финала!

# 191
Когато някой ме погледнеше така, започвах и аз по същия начин да гледам, право в очите Simple Smile няма да повярвате какви чудеса прави 😂 Иначе винаги бях подготвена, ако не си птместят погледа да ги питам защо ме гледат, нп никога не се е стигало до там 😀
И аз се връщам от преглед и си взех 45 дневния болничен. Девойката е понаваксала с теглото и коремната обиколка, явно високопротеиновата диета има ефект. Имам и зелена светлина за нормално раждане и това ме успокои доста. Бях ви споменала, че моят АГ имаше притеснения да не спре да се развива бебето и да се наложи секцио.

Подкрепям Fairybeb за кърменето. Сложно е това с цеденето и особено в жегите тази кърма ще се вкисне за отрицателно време.
Въпреки, че аз така и не се пречупих да кърмя на обществени места и се е случвало рядко, но пък за сметка на това всеки път имаше втренчени погледи от разни лели...

# 192
Мойто бебе в самото начало вървеше 2 седмици назад.До 7-8 седмица неможаха да установят бременност.Да не си кривя душата ама си помислих,че и тази бременност няма да я бъде.На ето,малкия ми герой оцеля,порасна и сега е седмица напред.Та не се притеснявайте,не се шашкайте,може и ехографите да не изчисляват вярно.Щом сме достигнали тези седмици вече всичко ще е наред Heart

# 193
Милите🍀...аз нищо не разбирам ама по пътя на логиката и за мен назад означавв по-малко бебче,съдя по моята седмица,две напред и голяма се роди

# 194
Браво, това е страхотен подход. Не може все с хората да се съобразяваме, те винаги ще намерят кусури.

Когато някой ме погледнеше така, започвах и аз по същия начин да гледам, право в очите Simple Smile няма да повярвате какви чудеса прави 😂 Иначе винаги бях подготвена, ако не си птместят погледа да ги питам защо ме гледат, нп никога не се е стигало до там 😀
И аз се връщам от преглед и си взех 45 дневния болничен. Девойката е понаваксала с теглото и коремната обиколка, явно високопротеиновата диета има ефект. Имам и зелена светлина за нормално раждане и това ме успокои доста. Бях ви споменала, че моят АГ имаше притеснения да не спре да се развива бебето и да се наложи секцио.

Подкрепям Fairybeb за кърменето. Сложно е това с цеденето и особено в жегите тази кърма ще се вкисне за отрицателно време.
Въпреки, че аз така и не се пречупих да кърмя на обществени места и се е случвало рядко, но пък за сметка на това всеки път имаше втренчени погледи от разни лели...

Общи условия

Активация на акаунт