Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
С първото се притеснявах и съм кърмила само броени пъти на пейка навън по спешност. Сега усещам, че повече ми е паднало пердето и не ме интересуват чужди, непоискани мнения. Както и да си живееш живота, все някой ще цъка с език неодобрително, и това няма да ме спре да направя каквото намирам за най-добро за мен и семейството ми.
Мойто бебче мина 3кг по замерванията, чувствам се вече изтощена психически и физически, и броя дните докато дойде време да се гушкаме. Вкъщи падна голямо чистене и подреждане, къде защото е нужно, къде за да си разсейвам ума и да не мисля много. Бъдещият батко също много се вълнува вече, нарича го "моето бебе" и обяснява какво ще прави с него. Grinning Според мен и той усеща, че вече наближава момента.

# 196
И аз така изтощена, а дори не съм чистила 😁тежи ми,крака ми е схванат,въртя се едвам,едвам вечер ....майка ми вика искам да си по-весела за предстоящото,мн си унила е ква да съм ставам по сто пъти вс ме боли,каката и нея гледам...хоро ли да игра

# 197
Идвам да се похваля, че успешно сме вдигнали хемоглобина от както увеличихме дозата на Сорбифер и вече е 131g/l. Освен това уредихме и въпроса с личния лекар на малкия и вече съм спокойна. Relaxed

# 198
Аз отивам след час да си взема 45 дневния най-накрая и от утре официално не съм на работа Tada
Вече няма да имам оправдание, да отлагам подреждането и всички задачи преди раждане Grinning
Не съм качила никакви килограми отпреди 3 седмици, което малко ме очуди. Дано бебчето да си наддава както трябва. На ФМ преди 10 дни беше точно 2кг., надявам се сега да е поне 2.300 Flowers Four Leaf Clover

# 199
Аз отивам след час да си взема 45 дневния най-накрая и от утре официално не съм на работа Tada
Вече няма да имам оправдание, да отлагам подреждането и всички задачи преди раждане Grinning

Ти така си мислиш, аз съм в болничен от 5.02. 🤣 Все си намирам къде да изляза и с кого да се видя, не ми се домакинства.

Пореден ден с подути глезени и болки при сън. Утре съм 37+0, мисля другата седмица официално да го поканя да излиза вече. ⏳

# 200
И аз съм почнала да вдигам кръвното,но нищо не ми каза АГ.127 ми е горната граница.Иначе ми беше 117.Качила съм още кг и мече съм +18.Тоновете са добре,няма контракции.Само където бебо много почна да рита,явно не му харесаха коланите Grinning

# 201
От 3-ти  съм в 45 дневен и още не съм чистила и прала...с каката сме навън всеки ден,едвам се тътря ама няма как😁
И аз така се ослушвам да чистя

# 202
Аз днес пуснах няколко комплекта чаршафи, протектори и хавлия, за да изсъхнат на слънце днес и утре да гладя. Утре пък мисля останалите чаршафи, одеалца и дрешки. От днес съм 35 седмица и малко ме хвана шубето, та ще гледам до края на другата седмица да сме готови с всичко.
Между другото преди време ви питах за стерилизатор и много от вас ми препоръчаха един на Cangaroo, който стерилизира, затопля мляко и може да приготвя на пара зеленчуци. В момента е намален във Вис Виталис на 64 лева. Оставям линк ако някой все още не си е купил.
https://visvitalis.bg/product/cangaroo-elektricheski-paren-sterilizator-3-v-1-siv

# 203
Легнала съм на дивана (33гс) и ви чета - 35,37гс сте навън.. мен така да ме мързи. Пералня пуснах и сушилня и това беше от мен за днес.. Joy
Уж бебчо е добре, пък АГ вчера ми каза “дано до 36-37гс не излиза, че както е главично застанал” .. малко ме притесниха думите ама гледам да не го мисля.

Взех стерилизатор на Авент, следващата седмица мисля да го пробвам. По спомен с лимонена киселина се чисти, нали? Колко пъти да го пусна преди да сложа шишетата и др. - 2-3 празни курса ще е окей, предполагам?

Протектор за матрака съм купила ама се чудя дали да го слагам.. в жегите лятото да не го спаря..

# 204
Минах прегледа, малкото ми сърчице е 2.160кг. Надявах се на повече, но според АГ е перфектен. Много сладки пръстчета на крачетата показа 😀 Вече си имам дата за секцио 🥳 Ще се роди на много специална дата за мама и тати, стига да не реши да излиза по-рано (няма индикации за сега).

# 205
Браво на момчето! 🍀

Em22, не го мисли и аз седя на дивана и едвам се повдигам да си взема водата от масата🤣 сготвих сутринта, измих чиниите и това е. Засилила съм да чистя дограмата в спалнята ама не знам дали ще ми се занимава, много ми е заспало.

Това за почистването не го знам, ще се радвам да споделите как да почистя преди да вкарвам шишета и биби.

# 206
И аз да не остана по-назад си взех биотрейд за лице 50фактор нали ще излизаме лятото😁
И уж дребни неща пак мн пари в аптеката

Лека ли му е текстурата, аз не мога да се спра на конкретен, взех един на висши, супер тежък и мазен, не ми допада

# 207
Моята мома е вече около три килограма,бях се притеснила ,че беше по -дребна,но наддаде ,този месец сме на секцио живот и здраве 🥰Успяхме да изперем и изгладим всичко,почистихме ,и сме готови с покупките.Дано е всичко наред ,желая и на вас успех  ,скоро време здрави бебоци да си гушкаме♥️🙏💙🩷

# 208
Мимс, много се зарадвах като прочетох! 💗💗💗  През толкова много неща минахте, но важното е, че вече всичко е наред!

# 209
  • София
Мимс, ти в Токуда ли реши да раждаш все пак?

Аз се заех да пера най-сетне бебешките неща. Като гледам поне три перални ще са, не се събират в една, а не е като да има много неща за пране. Или така си мислех поне де. Освен това малко по малко се подреждат и нещата в къщи, които отлагахме цяла бременност - разни подобрения по апартамента като щори в кухнята, нов тв шкаф в хола... Ей такива разни. До края на седмицата би трябвало вече всичко да сме оправили. При все че съм вече в 37-ма, надявам се да дойде бебето към 38+няколко дни. Надявам се да е преди 30-ти април, че вече доста ме тормози цялата история с подготвителните контракции, постоянното ходене до тоалетната и киселините.

Ем22, предната бременност каката си беше главично от 30 г.с. а я преносих 2 дни. Не мисля, че има връзка между позицията и бързото излизане на бебето. Други фактори играят тук, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт