Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 33 088
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Yana.KS, вече е голям, но дано все пак постои на топло още мъничко. Не се притеснявай, наистина за спиране на контракциите най-важното е спокойствието.
Защо не са те приели веднага? Мен в Тина Киркова държаха на секундата да ме приемат винаги, а ти си с 3 см разкритие. Усети ли контракциите или се видяха само на тонове?

# 256
Ние се бяхме разделили за около пет дни една седмица,имах проверки на работа,тя беше сополива и нямаше как да отсъствам и замина на село с наще...помръкнала по едно време явно се затъжила,но нищо драматично

# 257
Благодаря за подкрепата момичета!
the happy, тук аз съм виновна, че не ме приеха веднага. Много се разстроих за баткото и ми дойде като шок цялата информация и почувствах нужда да се прибера, успокоя, оправя багажа на спокойствие и да отида утре сутринта. Дано не е фатално и да не съжалявам за решението ми. Усетих само 1 от всички. Тези дни усещах по - голямо втвърдяване на корема, но не очаквах да е чак толкова зле положението.

# 258
AprilChe, честита рожбичка! Много здрави бъдете и двечките, бързо възстановяване и скоро да се приберете при таткото!
Yana, пращаме ти позитивна енергия, всичко ще е наред!
Аз бях на преглед в понеделник и също съм с потънали гемии малко..бебка е разположена напречно, главичката отдясно и доста високо, дупето отляво..някоя от вас да е също с такъв случай? Имам чувството, че се е наместила така от скоро, вижда се и се усеща как коремът ми се опъва хоризонтално в двете посоки, и като че ли стана още по-болезнен напоследък. Ако не се насочи главично към шийката, съвсем ще се сбогувам с надеждите за естествено.
Утре съм 34+0, а не сме почнали тонове, забравих да питам и докторът и той не каза нищо Frowning На преглед съм пак на 22.04, надявам се да не е късно да ги почна тогава. Всички ли сте ги почнали вече?

# 259
И аз не съм ....чак края на месеца при консултация с кардиолог и анестезиолог доста късно

# 260
И аз не съм, след 36г.с. ще ги почваме. Според АГ всичко с бебчето изглежда като по учебник и няма смисъл да "ми губи времето" по негови думи. Честно казано, малко си отдъхнах, веднъж до сега съм била на тонове, защото се бях филмирала, че малкото не мърда - Ами, досадно си е 😁

# 261
Благодаря за подкрепата момичета!
the happy, тук аз съм виновна, че не ме приеха веднага. Много се разстроих за баткото и ми дойде като шок цялата информация и почувствах нужда да се прибера, успокоя, оправя багажа на спокойствие и да отида утре сутринта. Дано не е фатално и да не съжалявам за решението ми. Усетих само 1 от всички. Тези дни усещах по - голямо втвърдяване на корема, но не очаквах да е чак толкова зле положението.

Гушкай го тогава бъдещия батко и бъди спокойна и за него, и за бебето. Той ще се оправи с баща си, тъкмо ще бъдат по мъжки заедно, а бебето вече не е мъничко. Нека бият кортикостероидите, всичко ще бъде наред.

Моят батко като го родих в 34гс, предполагам и ти си някъде там, успяха само една инжекция да му бият за дробчетата от поне две. Въпреки това постоя само 2-3 нощи в кувьоз, след това още 1-2 нощи в неонатология и ми го дадоха. Най-малкият в цялото отделение и най-гръмогласният 😂

Всичко ще бъде наред ♥️

# 262
Аз вчера започнах тоновете и не се засече контракция,34гс .Но пък усетих стягания на корема.Бебо много започна да рита,явно усети,че има нещо и може би заради това бяха стяганията.То сигурно се засичат по-болезнените контракции ли,незнам.Някои момичета казват,че имат засечени контракции пък не се усещали.Това малко ми притеснява

# 263
Честито, AprilChe! Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб!
Yana, над 2.5кг си е супер тегло, пък даже е почти 3кг. А и не се знае, може да постои още на топло.

# 264
Леле, вече си имаме бебета в темата много бързо дойде това време Grinning
AprilChe, честито! Бъдете много здрави и бързо възстановяване!

Чаршафи с ластик за next to me взех от немския амазон, както и за количката. Някой спомена протектор за матрака - взех два, но и аз се чудя да ги слагам ли, защото се притеснявам да не запарват много. Тук вече стана жега, направо лятото си дойде.

# 265
Не съм забелязала да запарват, все пак отгоре се слага чаршаф. Със сигурност ще ползвам, защото понякога връщат мляко, а и памперсите протичат.

# 266
AprilChe честито! Бъдете живи и здрави и бързо възстановяване на теб!

Аз днес съм в 37+2 и започвам да нямам търпение.
Преди 2-3 дни в провъница сутринта усетих някакви болки в кръста и ниско в корема и само помня как си казах "супер яко, започва се" и после си заспах обратно 😂. Фалшива тревога очевидно, ама бях мега спокойна.

Днес съм при аг-то да ми издаде и направлението за хоспитализация и за последни уговорки.

Не знам дали видяхте, но немския амазон са пуснали безплатна доставка за България за поръчки над 95 лв

# 267
AprilChe, честита рожбичка! Много здрави бъдете и двечките, бързо възстановяване и скоро да се приберете при таткото!
Yana, пращаме ти позитивна енергия, всичко ще е наред!
Аз бях на преглед в понеделник и също съм с потънали гемии малко..бебка е разположена напречно, главичката отдясно и доста високо, дупето отляво..някоя от вас да е също с такъв случай? Имам чувството, че се е наместила така от скоро, вижда се и се усеща как коремът ми се опъва хоризонтално в двете посоки, и като че ли стана още по-болезнен напоследък. Ако не се насочи главично към шийката, съвсем ще се сбогувам с надеждите за естествено.
Утре съм 34+0, а не сме почнали тонове, забравих да питам и докторът и той не каза нищо Frowning На преглед съм пак на 22.04, надявам се да не е късно да ги почна тогава. Всички ли сте ги почнали вече?
AprilChe, честита радост! Бъдете живи и здрави и бързо възстановяване Simple Smile
Alice, нашата беба е напречно от самото начало и всеки път с трепет очаквам да кажат, че се е обърнала, но....все вярвам, че има още време и ще си застане, както трябва, но разбирам притесненията ти и аз съм по същия начин.
Казаха ми и за възможността за външно обръщане, но изглежа малко стряскащо, не знам някой има ли опит с подобна процедура.
Нека мислим позитивни, бебоците ще ни помогнат максимално всичко да мине добре Simple Smile)

# 268
  • София
Мен малко почва да ме хваща паниката. Хем нямам търпение да си гушна бебето, хем ме е страх. Как ще протече всичко, дали не съм забравила да купя нещо... и да съм, не е фатално. Ама съм си малко притеснителна по принцип.
Снощи имах менструални болки. Стягания не. Бързо отшумяха, но си мисля ако тръгне да излиза по-рано.. Главично се е разположил. Имам дата за секциото, но е след месец.

# 269
С всеки ден и седмица май всички мами сме по-притеснени и развълнувани! Blush
Априлче, кажи бебка как е? Хапва ли? Ти как се възстановяваш? А след секциото карат ли те да си слагаш Фраксипарин/клексан - сама ли слагаш или акушерка? (до колкото знам след всяка операция го бият)

Дайте съвет - козметика за мен в болницата от ДМ малки размери (за пътуване) ли да взема или от вкъщи да си помъкна шампоани, душ гелове и подобни? (+ сапун сигурно бебешки че да няма аромати и химия, все пак нали бебето ще е с мен)

Общи условия

Активация на акаунт