Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 763
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
На мен само пустия куфар ми остана 😂 Все си викам, че и да ми изтекат водите, все ще имам време да го стегна.

Момичета, аз с друг въпрос - отгледала съм си много неприятен зъбен камък. При положение, че няма да кърмя, знаете ли колко време след раждане ще мога да ида да ми го изчистят? Има ли някаква хормонална връзка, която би попречила?

# 586
Въпрос за стерилизатора - като минат бибките и на помпата чарковете през него, къде и как ги съхранявате, за да останат чистички за болницата?
Аз стерилизирах и кутийките за бибките и съответно си ги прибрах в тях.
Чарковете на помпата прибрах в чисти, неизползвани пликчета и в кутията.
Следващото им отваряне ще е вече в болницата. То е ясно, че няма как всичко да е на 100% стерилно чисто, но това е максимума, за който аз се сещам.

# 587
Аз мисля,че няма проблем да се посети зъболекар,особенно след раждането и това,че не се кърми.Относно зъбите,миналата година оправих някои проблемни зъби и всичко беше топ.Имам чувството,че отскоро всички зъби започнаха да ме болят.Попринцип имам здрави и хубави зъби.Явно бременноста ме изцежда отвсякъде

# 588
На мен само пустия куфар ми остана 😂 Все си викам, че и да ми изтекат водите, все ще имам време да го стегна.

Момичета, аз с друг въпрос - отгледала съм си много неприятен зъбен камък. При положение, че няма да кърмя, знаете ли колко време след раждане ще мога да ида да ми го изчистят? Има ли някаква хормонална връзка, която би попречила?
Може да се почиства и по време на бременност. Аз го чистих в началото.

# 589
Не се отрича ходенето на зъболекар по време на бременност. Дори го препоръчват. Все не ми остава време и май ще ида като излезна в болничен. Ще ми е по-лесно сега, от колкото като родя и се чудя на кой да оставя детето за 2 часа.

# 590
Миии аз знам, че може и ходих преди 6-ти месец, но нямах проблеми тогава. Днес четох, че не е много препоръчително в последния триместър и то основно заради лежането на стола. Пък и вече съм 38ма седмица 🙄

# 591
Аз ходих 2 пъти на зъболекар до сега.Единия път за пломба,а другия за счупен зъб.Биха ми и упойки не е имало проблем.

# 592
Желателно е да се ходи на зъболекар през втория триместър. Разбира се, ако има нещо спешно, няма значение в кой месец сте, но според мен за зъбен камък е най-добре след като се роди. Не е препоръчително в последния триместър точно заради стоенето на стола.

# 593
  • Варна
Един въпрос  Simple Smile когато се следите при един аг, ще раждате при друг, и бяхте на първа среща  с втория, носихте ли някакви документи от проследяването на бременността?

# 594
Един въпрос  Simple Smile когато се следите при един аг, ще раждате при друг, и бяхте на първа среща  с втория, носихте ли някакви документи от проследяването на бременността?

Да, носих си цялата документация за бременността. С по-голям интерес разгледа феталните морфологии и последните (актуални) кръвни и уринни изследвания.

Защо да е противопоказано да седиш на зъболекарския стол? Макс 30 мин. да е. Каква е причината? В постпарталния период също трябва да се ходи, защото зъбите много често страдат най-много от една бременност.

# 595
Бих взела всички документи от изследвания и амбулаторна карта за болничен то какво друго 🤷

Някаква лудница е с каката като обикалям,все иска нещо.... затова два пъти забравях крем за зърна 😁

А така казвайте какво правите да се надъхвам да действам,чистя пералнята 😁с малки стъпки напред 🥳

# 596
Според мен по същата причина, поради която не трябва и да спиш по гръб - някакъв кръвоносен съд може да се притисне, някой по-разбиращ да ме поправи, моля. Също може и да ти стане лошо, мен и на тоновете по принцип ме питат дали ми става зле като лежа толкова.

Така де, благодаря за коментарите, няма да тръгна в 38ма седмица както казах Simple Smile След това и аз знам, че е хубаво да се отиде на контролен. Една приятелка много си развали зъбите през бременността, не знам липса на калций ли е било или какво.

Да, носих си цялата документация за бременността. С по-голям интерес разгледа феталните морфологии и последните (актуални) кръвни и уринни изследвания.

Доколкото знам искат и тестовете за HIV, сифилис и т.н., както и документ за кръвна група.

# 597
На мен ми е удобно да лежа по гръб 🤷не трябва ли

# 598
Аз едни тонове едва изкарах, както и едната ФМ, на зъболекарски стол абсурд. Иначе няма проблем след раждането да се отиде. Изследвания за ХИВ и сифилис направо съм ги забравила. Сега към края на месеца ми казаха, че последните изследвания ще ми назначат и сигурно ще ми ги пуснат с тях.

# 599
  • София
При някои зъболекари столовете могат да застанат в почти легнало положение, може би това се има предвид че е противопоказно.
Аз съм си вадила зъб по време на бременност, заради пулпит. Така че при спешност няма значение. Но и според мен в 38-ма не си струва. Ще изчака зъбния камък един месец.

Впрочем и аз не бях готова за бебето. Бях изпрала всичко и не бях доогладила. Трябваше в събота да доизгладя, пък влязох да раждам. Пак тогава трябваше да сглобяваме едни мебели. Ами мъжа ми ги сглабя без мен.
Утре трябва да ни изписват, и както върви на връщане от болницата ще спрем за памперси, че и това нямаме. (Имаме 5-6 рекламни де от изложения, ама все пак...)
Суеверната ми баба сигурно ще каже, че точно щото не сме готови този път всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт