Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 756
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Мен ме пуснаха от болницата още в четвъртък с нареждане да махна всякаква сол и да следя по 4 пъти на ден кръвното. Чакам всеки момент човек да дойде да сглоби кошарата. Вчера бях на последния голям пазар и от утре започвам с пране и дезинфекция, надявам се раздвижването да смъкне бебче, че още в ребрата ме ръчка. Лошото е, че когато през деня се движа повечко вечер много ме боли таза/срамната кост. Май ще мина без отоци по краката, обаче за сметка на това пръстите на ръцете ми са сковани, болят ме ставите и изпускам всичко. 😀

# 601
И аз днес обикалях доста по задачи,до два мола (да взема от химическо якета и пратка от синсей,в синсей си забавих тел при дрехите и тръгнах да тичкам да си го взема добре че бях на две крачки)уж с колата,уж набързо ама не съм спряла 😰готвя,прахосмукачка,пералнята чистя и мен взе да ме наболява "долу"🫢

# 602
Добри идеи давате за прането. Поръчах дрешки от НМ и чакам поръчката, но всичко е 56 размер. Чудя се дали да не взема и няколко 62размер.. Дрешките мисля да ги пусна на сушилнята, а частите от количката и коша на терасата.
Гледах в една група списък за болницата на моята болница (АГ Варна) и пише ръкавички. Вие взели ли сте? Не вярвам повече от 2-3 броя да ми трябват..
Аз ще раждам в Аг и аз видях че в списъка искат ръкавички, купих няколко броя.

# 603
На мен хич не ми е удобно по гръб Confused На тоновете бях се побъркала,бебето и него май не го кефи да лежа по гръб,почва много да шава.Само наляво и надясно спя,а като тръгвам да се преобръщам изпитвам много силна болка в кръста.Като схващане е.

# 604
Според мен по същата причина, поради която не трябва и да спиш по гръб - някакъв кръвоносен съд може да се притисне, някой по-разбиращ да ме поправи, моля. Също може и да ти стане лошо, мен и на тоновете по принцип ме питат дали ми става зле като лежа толкова.

Така де, благодаря за коментарите, няма да тръгна в 38ма седмица както казах Simple Smile След това и аз знам, че е хубаво да се отиде на контролен. Една приятелка много си развали зъбите през бременността, не знам липса на калций ли е било или какво.

Един въпрос  Simple Smile когато се следите при един аг, ще раждате при друг, и бяхте на първа среща  с втория, носихте ли някакви документи от проследяването на бременността?

Да, носих си цялата документация за бременността. С по-голям интерес разгледа феталните морфологии и последните (актуални) кръвни и уринни изследвания.

Доколкото знам искат и тестовете за HIV, сифилис и т.н., както и документ за кръвна група.
Хепатит и сифилис са задължителни, ХИВ е пожелателен

# 605
Аз чистих зъбен камък февруари. Специално питах и може по всяко време през бременността. Не при всеки е проблем лежането по гръб, а и на стола не е съвсем легнало положение.

Иначе от събота имам сушилня. Още не съм я разучила, но мисля първото бебешко пране да съхне на въздух и да изгладя и после вече само сушилня (след като я тествам с хавлии, чаршафи  и т.н. наши неща).

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 08:35 от Marisol.

# 606
Нашият мъник подрани с почти месец и днес реши да си ни гушне 💙 Малкият Божидар е вече с нас 💙

# 607
Честито бебче, да е живо и здраво!! Heart Eyes
Бих се радвала ако искаш и когато можеш да споделиш как те изненада
Момичета знаете ли дали е позволено при секцио да бъдеш с гел лак?

# 608
Честито 🌞какво раждане, колко е голям 🥳

# 609
Лелееееее честито 🍀❤️

Да е жив и здрав, а за теб бързо възстановяване! Кога се случи това нещо, ако не се лъжа си беше активна в темата тези дни и хоп днес едно човече🫠🍀❤️

# 610
Честит да е Божидар! Heart  Здрав и да хапва много! Кажи ни как си.. за кога ти беше термина (казваш “изненада”)..

Не би трябвало да има проблем с гел лака, аз съм с обикновен лак последните месеци и не мисля да го махам (с достатъчно апаратура ще ни следят).

djuls86, кога ще раждаш в АГ (секцио/естествено).. може да се засечем по етажите - ще ми бъде приятно Blush

Момичета, май много дрехи накупих.. има няма по 10ти броя от вид (бодита с къс/дълъг, ританки, панталонки, гащеризони) и все 56 размер Disappointed да живее олх после ако не стигна до обличането им.

# 611
  • София
Лили, Честит Божидар! Да е жив и здрав и навред добре приет! На теб бързо възстановяване!

Като се посъвземеш от емоцията, ще се радвам да споделиш повече за самото раждане. Blush

# 612
Честито ново бебче! Да бъде здрав и много щастлив Божидар ❤

За гел лака има противоречиви мнения. По принцип при всякакъв вид операция не препоръчват да е цветен. Ако толкова държиш, направи си някаква разновидност на френски.

# 613
Честит Божидар! Да расте умно, усмихнато и щастливо дете, а на мама бързо възстановяване! 🎉🍀❤

Без лак поне на един два пръста - така се следи общо състояние и упойка до колкото знам и да въпреки апаратурата го изискват. Ако сте с лак , да е безцветен. Така знам аз.

# 614
Ехаааа, каква хубава изненада ❤️ Честит да е Божидар, много да ви радва и да расте здрав и щастлив 💙🌷

Аз съм с гел лак, но полу-прозрачен, ако ги оставя без нищо ще се счупят. АГ каза, че е ок този "цвят", който си е направо безцветен 😂
Струва ми се, че корема ми се е смъкнал надолу, не е така високо, сякаш. При вас в коя седмица започна да слиза надолу бебето? Струва ми се, че е рано

Общи условия

Активация на акаунт