Отговори
# 75
Нямам предвид записването в училището, а за записване за участие в НВО.
(Написала съм го само аз да си го разбера- извинявам се)

# 76
За НВО не мога да кажа, моето ще се явява с допълнително време и консултант и подписах документите вече, за да бъде заявено към РУО по този начин

# 77
Ей сега виждам резултата по БЕЛ в СМГ - 73т.
Струва ми се добре като цяло, но всъщност изобщо нямам представа дали би му стигнал такъв резултат за нещо по-така хахаха ( ТУЕС, Немска) Нещо ме съмнява🥹🥹

# 78
Аз бих се радвала на такъв резултат, още повече, че повечето казват, че на реалния точките са около + 10 , но пък при вас-  в големите градове  е различно

# 79
Аз бих се радвала на такъв резултат, още повече, че повечето казват, че на реалния точките са около + 10 , но пък при вас-  в големите градове  е различно

Това, че реалният изпит е с +10 се отнася конкретно за изпитите в СМГ или принципно по школите трудността на ПИ е по-висока?

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 20:46 от Kalisi

# 80
31.06 искрено ме развесели.
Няма такава дата, както и 30.02.

# 81
Нямам предвид записването в училището, а за записване за участие в НВО.
(Написала съм го само аз да си го разбера- извинявам се)
От инструкцията:
"За явяването на изпитите по БЕЛ и математика не се подават заявления.

......2. Изпити за проверка на способностите са, както следва:
   изобразително изкуство – на 24.06.2024 г.
   музика – на 25.06.2024 г.;
   музика и физическо възпитание и спорт – на 25-26.06.2024 г.
   физическо възпитание и спорт – на 26-27.06.2024 г.
На тези изпити се явяват само ученици, които са заявили това. Заявления за явяване на изпитите за проверка на способностите се подават в училището, в което се обучава ученикът. Срокът за подаване е от 21.05.2024  до 31.05.2024 г."

# 82
Тези 10+ точки не се ли отнасят по - скоро за математиката, която дават в СМГ. За БЕЛ не съм сигурна дали е така.

# 83
  • Бургас
Последните години тестовете за НВО са по-лесни и затова често точките са по-високи, в сравнение с пробните изпити. По БЕЛ зависи какъв текст ще изберат за преразказ.

# 84
Благодаря за темата. Ваканцията наистина мина неусетно - наборката не успя да направи кой знае какъв преговор, въпреки че има нужда. Поне си припомни произведенията от 5 и 6 клас. Имаше доста домашно от уроците по БЕЛ, 2 презентации за училище, още някои дребни задачи за училище и така. Успокоявам се с това,че поне малко си почина - всеки ден излизане с приятели на това хубаво време, трябва да е заредила батериите.
Ще закупя и аз, за мое успокоение най-вече, още някое помагало на В. Кръстева - харесва ми, пише разбираемо за децата. 
А книжката "150+ тези" на М. Стойкова я имаме от брат й, от преди 5 години. Толкова усложнен и тромав ми се струва изказа им сега - абсурд е наборката да извлече някаква полза точно от това помагало. По-скоро се обърква.   
Брат й навремето ги ползва, но той четеше книги. Разликата в умението да се изразяват писмено е значителна, за съжаление.

# 85
По колко задачи средно от втори модул по мат могат да решат децата ви? Моето се стреми към минимум 85 т, но никога не стигаме до 3 решени задачи, та се чудя имаме ли някакъв шанс. При задачи за двежетие/работа само направена таблица без уравнение носи ли някакви точки? Някой има ли отговорите от ПИ мат и бел в Междучасие? Благодаря предварително

# 86
Наборката си почива почти през цялата ваканция.
Аз бях на работа...пък и с това хубавото време...на кой му се решават задачи? Сега съм я зачесала да се упражнява на задачи от втори модул по МАТ.
Може ли достъп до пощата?

# 87
  • София
Може ли малко помощ от учителите по МАТ в групата (или който може да помогне)? На задачите с уравнения, които трябва да се разложат на множители като се добавят някакви членове има ли някакъв алгоритъм как да избереш какво да добавиш/до коя формула за съкратено умножение да добавяш? Не знам дали се изразих ясно, затова прилагам примерна задача:
x2 + 2x - 3 = 0. Първото Х е на квадрат, не знаех как да го напиша тук.
Някои са лесни, но на други и аз не мога да се ориентирам какво да добавя и започвам проба-грешка.

# 88
Не съм учител по мат, но едва ли има точен алгоритъм. Тук роля играе математически нюх според мен. Моето дете например такъв тип задачи решава с лекота, докато геометричните се скъса да учи правила, научи ги и дотам. Рядко се ориентира в триъгълници, ъгли.

# 89
Тези 10+ точки не се ли отнасят по - скоро за математиката, която дават в СМГ. За БЕЛ не съм сигурна дали е така.
Ами честно казано и аз не знам, но ми беше попаднала в някоя тема съпоставка между това какво са изкарвали децата на пробни и после на реалния НВО, та оттам

Общи условия

Активация на акаунт