Отговори
# 120
  • Варна / UK
Споделям една презентация за разлагане на множители; на английски е; интересното започва от около седма страница нататък:
Скрит текст:
В WeTransfer я качих, до 16.04 ще е активна  връзката
https://we.tl/t-QlJb1mrKQp
Ако я бях имала, когато баткото кандидатства преди много години, нямаше да се чудя как се натъкмяват пустите множители Grinning

# 121
  • София
NadyaT, благодаря за презентацията. Не разбирам защо не ги учат децата на тези неща. На моето и в училище, и в школата не им казвали нищо такова. Просто да го измислели и толкова.
ganis, толкова ми хареса начинът, който показа, че реших 20-30 задачи, просто защото беше приятно и лесно. А преди ги намирах за доста неприятни.
Наборката с голямо удоволствие решава задачи от алгебра и като стигне до тези блокира. Сега ще решаваме с кеф. Разпечатала съм доста за вкъщи.

# 122
  • София
Радвам се, ако съм помогнала. Успех в решаването! Simple Smile

# 123
Благодаря и аз! На нас също помогна! Показвам го ей сега на детето и той:” Ааа ами госпожата ни го е показвала това”.. По изражението ми разбра, че трябва да продължи:” ами аз не го записах, защото ми се стори лесно и после го забравих, и след това ме беше срам да питам”🤦🤦.
 И аз не знаех този метод и с кеф си реших няколко задачки:).. Поне един в къщи да се радва на нови знания.

# 124
Благодаря и аз за споделеното! Показах го на моя и той това го знаел.... Само да ви кажа, че розмаринът не работи според мен Laughing Днес му купих и му мацнах на китката след бурни протести. Решава нашият пробни от книжката на Регалия и на последната задача всичко изчислил, написал, но 12 см + 7 см = 18 см.... Бързал нашият. Тези глупави грешки ще му изядат главата Rage

# 125
То това е проблемът, че ги знаят тези формули и неща, но поради една или друга причина не ги използват. А това много услеснява решаването на задачи.

# 126
  • София
Ами всъщност в училище, а и в школите, невинаги ги запознават с тези методи. Аз също съм много благодарна на ganis за споделеното. На сина ми са му обяснявали само метода с точен квадрат, който в някои случаи не е удобен, защото се получават дробни числа.

# 127
И аз съм много благодарна за споделения метод, моето дете точно с тези задачи много се затруднява !
На пробния по бел в училище има 88 точки, според мен или е било много лесно, или е субективно оценяването .Чакам с нетърпение на Регалия , да сверя долу - горе нещата .

# 128
На моята девойка са ѝ преподали тези методи. Даже г-жата ги е научила, когато тричленът започва с x2 да използват формулите на Виет без да им го казва в прав текст.

# 129
ganis благодаря!
Обясних с дадените от теб примери на следващия пресметна без да се замисля!

# 130
Някой може ли да сподели пробния по мат от СМГ?

# 131
  • София
NadyaT, благодаря!

# 132
@ganis Много благодаря за споделения метод за разлагане на уравнение 2 степен.
Моят тийн пита, а има ли за 3та степен?
Моля, ако има да го споделиш мисля, че ще е полезно на всички.

# 133

Някой беше помолил за пробния изпит по математика на Междучасие. Прикачвам го тук. Можеэли достъп до пощата? Сравнително активна съм последните три теми. Благодаря предварително!

# 134
Този вариант на Междучасие ми се струва коренно различен от пробния на Материка, на който се яви моето чаве.
И аз очаквам достъп до пощата.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 09:03 от Супичка

Общи условия

Активация на акаунт