Отговори
# 150
Кое е училището с Полиграфия? Може да е свързано обучението и да имат някакви отношения с Дунав прес. Специално в Русе си имат голяма и модерна печатница. Иначе всичко свързано с логистика също е перспективно - и в Русе има много възможности, да не говорим за София.

# 151
Мама Ру, в реда, в който си ги написала ми изглежда най- добре.
На  мен също ми изглеждат най- добре.

# 152
Мама Ру, пиша ти лично

# 153
Редът ще си го определи детето. Въпросът ми е да си изясня за мен перспективите за намиране на работа, все пак е момиче с фина структура. Реализация в офиси на куриерски фирми например? Може би някакви транспортни фирми? На мен също не ми е много познато.
На първите 1-3 места ще са си нейните желания, т.е това, на което тя се надява. След това вече ще подредим и други желания, които отговарят на бала й.
Полиграфията е в Дървото, пускат я на 4-5 години. Това е дълъг период и набор с набор не си приличат, училищата също се развиват и променят. Не успях обаче да намеря учебния план за целия срок на обучение, може би защото рядко я пускат. Важно ми е и да е практически насочен изборът, т.е да има реализация.
Всички професионални паралелки, които обмисляме са с трета квалификационна степен.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 16:56 от Mama Ru

# 154
merilen как зачиствате теста в Adobe ли?

Огромно благодаря

# 155
Редът ще се го определи детето. Въпросът ми е да си изясня за мен перспективите за намиране на работа, все пак е момиче с фина структура. Реализация в офиси на куриерски фирми например? Може би някакви транспортни фирми? На мен също не ми е много познато.
На първите 1-3 места ще са си нейните желания, т.е това, на което тя се надява. След това вече ще подредим и други желания, които отговарят на бала й.
Полиграфията е в Дървото, пускат я на 4-5 години. Това е дълъг период и набор с набор не си приличат, училищата също се развиват и променят. Не успях обаче да намеря учебния план за целия срок на обучение, може би защото рядко я пускат. Важно ми е и да е практически насочен изборът, т.е да има реализация.
Всички професионални паралелки, които обмисляме са с трета квалификационна степен.
От сигурен източник знам , че доста жени има в офисите на транспортните фирми. За някои места е необходим и чужд език.

# 156
  • София
Не само транспортни фирми, производствата също имат транспорт и логистика и за това нерядко отговарят жени.

# 157
Костадинова,
Те са с разширено изучаване на чужд език, понеже са в Професионална гимназия, а и в балообразуването влизат оценките по ЧЕ и ГИ. Ех, тази география, голяма мъка ни е. Не на мен, на нея.
Шантавата калинка , благодаря за информацията.

# 158
Точно така е, години съм работила в транспортна фирма и точно жена се занимаваше с логистиката и организацията на транспорта

# 159
  • Варна
Мама Ру, първите две паралелки имат реализация в фирмите за спедиция. Такива има много във вашия град. Можеш да влезеш в сайта на съответната гимназия и там би трябвало да има описание на професиите.

# 160
Ето един учебен план на специалност "Полиграфия"
https://mc.government.bg/files/6490_2130301.Poligrafia.pdf

Логистиката според мен е с много добри шансове за реализация. Като цяло подготвените кадри са малко, учи се в движение, а работа в последните години има доста в сферата.

Полиграфията е много интересна като специалност, но като реализация ще е малко по-сложно. Професията е най-вече за работа в печатница - технолог, организатор, евентуално предпечатар, но ще трябва допълнително да учи графични програми.

# 161
Лутиен, благодаря. Наистина е много интересна специалност, жалко само, че часовете по чужд език са малко.

# 162
Но пък ако много и харесва полиграфията винаги може да се запише в школа за да научи езика . И на мен много интересно ми се видя !

# 163
merilen как зачиствате теста в Adobe ли?
В случая си слагам изображението в Word, правя му корекции и в графичен редактор Paint правя скрийншот на чисти букви  и ги копирам върху отбелязаните в Word. Нищо сложно, но е пипкава работа Simple Smile Накрая експортвам в pdf, за да се отваря без проблеми независимо от версията на Word.

# 164
Но пък ако много и харесва полиграфията винаги може да се запише в школа за да научи езика . И на мен много интересно ми се видя !
Тя още не знае за това, въпросът е да имаме и резервни варианти, план А и план Б са ясни, но ми трябва и план В

Общи условия

Активация на акаунт