Отговори
# 165
Но пък ако много и харесва полиграфията винаги може да се запише в школа за да научи езика . И на мен много интересно ми се видя !
Тя още не знае за това, въпросът е да имаме и резервни варианти, план А и план Б са ясни, но ми трябва и план В
Аз също съм на мнение, че трябва да имаме и резервни варианти.

# 166
Принципно трябва да имате резервни варианти, но вие ще знаете с какъв бал е детето преди да почнете да ги редите. Едва ли балът ще е много по-различен от миналата година. И да е, то ще е с една, две десети. Така че ще сте наясно дали и къде има шанс детето.

# 167
Принципно трябва да имате резервни варианти, но вие ще знаете с какъв бал е детето преди да почнете да ги редите. Едва ли балът ще е много по-различен от миналата година. И да е, то ще е с една, две десети. Така че ще сте наясно дали и къде има шанс детето.
Идеята е да съм проучила училищата от различните нива . Ако случайно има някаква неприятна изненада да не се чудя какво да правя . Да мога да реагирам адекватно , а не като една приятелка . Детето се издъни по математика и тя изпадна в паника.

# 168
Разбира се, че ще ги проучиш. То това е родителската отговорност. Аз даже от това лято ще накрам моя да прегледа кво-що (той е шести клас сега) и какви са баловете за прием, че да знае към какво се стреми.

# 169
Мммм, така си е. Аз на моята отрано й обясних за разликте между гимназия и професионална гимназия, за училищата към МК, за различните възможности, както и за баловете... Та, план А и план Б имаме Simple Smile Всъщност, като се замисля, май и план В имаме.

# 170
Момичета, пишат ли преразкази наборите? Колко често? Имам същия въпрос и за тезите. Моята наборка рядко го докарва до един преразказ на седмица, какъвто беше първоначалния план...Планът ми беше и да наблегнем върху втория модул по мат, но едва се добираме до това....

# 171
Хубаво е, когато детето знае какво иска, стреми се към него и има сили да го осъществи.
Аз харесвам професионалното образование, особено за деца, които не са се насочили към МГ или ЕГ и съответно към чужди университети. Нито пък е нужно всеки да е с висше, колкото да се каже, че има такова.
Момичета, пишат ли преразкази наборите? Колко често? Имам същия въпрос и за тезите. Моята наборка рядко го докарва до един преразказ на седмица, какъвто беше първоначалния план...Планът ми беше и да наблегнем върху втория модул по мат, но едва се добираме до това....
Много трудна работа да накарам моето да седне да пише или да решава у дома тестове. Днес каза, че е вече доста изморена. И по-зле ще става до края на юни има още много време.

# 172
Хич не, мързи го горкото. Пък аз съм се подготвила с вскякви тестове... При нас проблемът е в геометрията, та я мъча с това. Като цяло, математиката ще е нашият препъни камък.

# 173
Не й остава време. Освен домашните за училище и тези за школите , нищо друго неуспява да направи.

# 174
Мммм, така си е. Аз на моята отрано й обясних за разликте между гимназия и професионална гимназия, за училищата към МК, за различните възможности, както и за баловете.

Аз все още смятам, че професионална гимназия си е ок - получаваш си професия, можеш да продължиш в университет, ако искаш. Коментирахме разликите, но за мен няма логика да ги смятат за неелитни. Единствено като учебна среда заради деца може да има неприятна атмосфера, но за това няма гаранции никъде, дори и в най-елитните.

От училищата към МК евентуално НГДЕК. Всички останали, които са с рисуване, не са ни таргет. Моят рисува, при това добре, но без курсове няма да стане, а няма как да се разпилее в подготовка за НВО и курсове по рисуване, отделно и подготовка на уроци и домашни.

# 175
Да отклонят малко темата. Моята се обзаведе с приятелки, но не иска да каже нищо за тях. Обвинява ме, че искам да я следя като питам и искам да каже къде и с кого излиза. За сега поне се връща до 7 часа, не прекалява. Твърди обаче, че е странно да искам да се обажда, приятелките й не давали отчет, не ги питали. Странно било да искам да ги познавам... И днес се одума да й разруша лятото до 20:30 да е навън сама. За мен до 20:00 на 14 години е ок. Та аз ли прекалено много очаквам?

# 176
Да отклонят малко темата. Моята се обзаведе с приятелки, но не иска да каже нищо за тях. Обвинява ме, че искам да я следя като питам и искам да каже къде и с кого излиза. За сега поне се връща до 7 часа, не прекалява. Твърди обаче, че е странно да искам да се обажда, приятелките й не давали отчет, не ги питали. Странно било да искам да ги познавам... И днес се одума да й разруша лятото до 20:30 да е навън сама. За мен до 20:00 на 14 години е ок. Та аз ли прекалено много очаквам?
Смятам за абсолютно нормално да знаем къде и с кого излизат...С риск да прозвуча авторитарно, смятам, че трябва да налагаме ограничения и това е нашата основна роля, а не да даваме свобода....все още не

# 177
20:30 лятото си е ок, светло е още. Ама да не познаваш приятелките ѝ, вече не е много ок. Откъде изобщо се познават? Аз при всички случаи бих искала да знам с кого си прекарва времето, не се връзвай на това, че другите не ги били питали, пробва те.

# 178
Мммм, така си е. Аз на моята отрано й обясних за разликте между гимназия и професионална гимназия, за училищата към МК, за различните възможности, както и за баловете.

Аз все още смятам, че професионална гимназия си е ок - получаваш си професия, можеш да продължиш в университет, ако искаш. Коментирахме разликите, но за мен няма логика да ги смятат за неелитни. Единствено като учебна среда заради деца може да има неприятна атмосфера, но за това няма гаранции никъде, дори и в най-елитните.

От училищата към МК евентуално НГДЕК. Всички останали, които са с рисуване, не са ни таргет. Моят рисува, при това добре, но без курсове няма да стане, а няма как да се разпилее в подготовка за НВО и курсове по рисуване, отделно и подготовка на уроци и домашни.

Определено съм съгласна за професионалните гимназии Simple Smile Но моята не иска. От друга страна, понеже си познавам детето - мога да заявя директно, че не е за елитна гимназия. И тук не искам да бъда разбрана неправилно - не е, че не може да влезе. Ще влезе, ако поиска. Да, няма да е като при някои деца, на които ученето отвътре им идва и учат с желания и лекота, ще трябва напън. Но (и това е едно голямо НО) - какво правим после следващите 5 години? В тези елитни гимназии, основно с цел да си останат такива, доста натискат децата да учат. Понякога до степен да ги откажат. Моето не обича да го натискат, по-лежерно някак ги кара, по-артистична натура е и не толкова запалена по учене, учене и учене... Ми, както и да го гледам, по-добре да гледаме към не толкова елитните, но пък 5-те годинби там действително да й харесат.

# 179
Ооо , напълно Ви подкрепям. вечерен час трябва да има. Приятелите също държа да познавам . Важно е детето с какви хора контактува. Ох , вече веднъж съм го играла със своенравна тийнка. Разликата им е 10 г. Трудно е , но контрол трябва да има. Понякога прекаленото доверие ти изиграва лоша шега. Сега  вече вървя по утъпкана пътека , но съм нащрек,

Общи условия

Активация на акаунт