Мнения за Оземпик?

• 45 829
  • 564
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ама защо е обиди, аз съвсем искрено написах какво мисля, казах, че не съм сигурна и попитах какво имате предвид. Честно, не разбрах какво стана.

# 556
Моето мнение е, че когато СЗО започне официално да препоръчва GLP-1; GLP-1/GIP agonists за лечение на обезитет, държавните органите ще имат право да ги покрият от държавната каса, както и застрахователните институции.

# 557
  • София
Питах сега ИИ - няма лекарства за обезитет, които в България се реимбурсират от касата. Не очаквам и да има, нашата каса се стреми да реимбурсира абсолютния тотален минимум от лекарства за каквото и да било.
Предполагам, че Ала Бала имаше предвид пациенти с диабет, при тях може да мине Оземпик по каса.

Друга тема - вече не ми действа толкова активно лекарството, случвало ли ви се е и има ли нещо, което мога да направя да си помогна? На максимална доза съм си, така че това не е опция.

# 558
Бърди, а какво имаш предвид да не ти действа, връща ти се апетита ли?
Защото аз след три месеца прием сега вече не усещам почти никога никакъв дискомфорт, не е като преди да ми е неприятно на стомаха и да не мога да хапна нищо. Но пък все така нямам повишен апетит, което за мен е достатъчно защото мога спокойно да съм в калориен дефицит без да озверявам от глад.

# 559
Питах сега ИИ - няма лекарства за обезитет, които в България се реимбурсират от касата. Не очаквам и да има, нашата каса се стреми да реимбурсира абсолютния тотален минимум от лекарства за каквото и да било.
Предполагам, че Ала Бала имаше предвид пациенти с диабет, при тях може да мине Оземпик по каса.

Друга тема - вече не ми действа толкова активно лекарството, случвало ли ви се е и има ли нещо, което мога да направя да си помогна? На максимална доза съм си, така че това не е опция.
На каква доза си? Защото максималната е 2, не 1 мг, ако говорим за Оземпик.
Да го сменят с Мунджаро. Може да започнат с 5 мг вместо 2.5, ако си ок с това, защото може да имаш стр ефекти.

Когато СЗО публикува въпросното ръководство, тогава ще могат да го покриват.

# 560
  • София
Москита, да, имам повече апетит. Не като без лекарството, в никакъв случай, но не и ксто в първите 6 месеца, когато едва докарвах 1000 калории на ден, сега вървя повече към 1500, а на толкова не свалям.
От началото на август съм зациклила на едни и същи килограми, при условие, че държа калориите под 1500 и тренирам с треньор 3-4 пъти седмично.
Та се чудя как да раздвижа нещата.

Бях на ендото оня ден, решихме, че няма да променяме лекарствата, според нея ще мине този етап.

# 561
Здравейте
Преди 3 дни започнах с Оземпик 0,5 препоръчано от доктор. От много стрес за 3 години качих 25 кг и с диети освен изхвърляне на вода друго не свалях.
И така сложих инжекцията, но нищо. Нямам никакви странични ефекти ама нищичко от често срещаните. Даже първият ден си имах апетит, единствено като легнах чувствах лека тежина в корема и естествено угризения,че хапнах повече. 2-рият ден наистина нямах апетит до късния следобед и хапнах малко, но след 2-3 часа пак започна да ми се яде.
Днес ми е 3-ти ден и почувствах лек глад доста рано, не като вчера
Та, чудя се аз ли бъркам някъде? Защо така се получава. По - голямият проблем си е на психическа основа,това отнема време. Не съм все така гладна, но мислиш за ядене и това поражда желание и нататък вече ни е ясно

Някакви съвети,момичета? Какво да правя

# 562
Москита, да, имам повече апетит. Не като без лекарството, в никакъв случай, но не и ксто в първите 6 месеца, когато едва докарвах 1000 калории на ден, сега вървя повече към 1500, а на толкова не свалям.
От началото на август съм зациклила на едни и същи килограми, при условие, че държа калориите под 1500 и тренирам с треньор 3-4 пъти седмично.
Та се чудя как да раздвижа нещата.

Бях на ендото оня ден, решихме, че няма да променяме лекарствата, според нея ще мине този етап.
Т.е ще излезеш от платото при положение че не променяте нищо в приема и дозите? Извинявай ,Питам защото ми е интересно , а и да знам чисто информативно какво би могло да се получи и при мен.

# 563
  • София
Да, според нея ще изляза от платото, като си продължавам в КД и спорта. То и аз така мисля, честно казано, тя само ми даде кураж.

# 564
Благодаря за отговорите. Ще се консултирам с личната, надявам се да няма повод да ми откаже и да може да ми обясни как се ползва.

Какво стана с личната лекарка, изпита ли ви го?
Мисля да ходя и аз при ЛЛ, но искам да видя от вас Какво се е случило

Общи условия

Активация на акаунт